tiistai 26. lokakuuta 2010

TI 26.10.2010


Hilima

Päivän sää

Lämpötila aamulla - 2 C, päivällä + 2 C

Tapahtumat

Soitin Ylivieskan käräjäoikeuteen ja pyysin Seija Jokelalta selvitystä 262.50 euron aiheettomaan laskuun. Jokela lupasi selvittää asian ja soittaa minulle. Ei ole soittanut.
Ensi kesän Kalajoki-näyttelyn valmistelu jatkuu. Tänään selvitin Hiliman hotellin tarkat tiedot ikkunoista taiteilijalle. Myös Hiliman silmien värin selvitin jotta taiteilija voi jatkaa työtään.

Tänään oli valtuuston kokous ja ennen kokousta käytiin läpi perusturvan asioita. Kysyin lääkäritilanteesta, koska minulta sitä jatkuvasti tiedustellaan. Tilanne on parantunut ja voidaan sanoa sen olevan tyydyttävän, mutta kaukana hyvästä.
Valtuusto päätti kaupungin tuottaman asumispalvelun aloittamisesta Kuusikodissa. Tuloveroprosentiksi vuodella 2011 vahvistettiin 19,00 %. Kiinteistöverojen osalta yleishyödyllisten yhteisöjen osalla suoritettiin äänestys. Valtuutettu Alpo Murtoniemi esitti Hanna Halmeenpään kannattamana verovapautta yleishyödyllisille yhteisöille. Äänestystulos oli 31-24 kiinteistöveron puolesta. Muun muassa Kalajoen Junkkareiden puheenjohtaja Juha Nivala kannatti kiinteistöveroa Kalajoen Junkkareille.
Osavuosikatsauksen osalla kiinnitettiin huomiota väkiluvun kasvun pysähtymiseen. Nyt väkiluku 12 535. Lisäksi tuotiin esille lukion vetovoimaisuus ja lisääntyvä oppilasmäärä. Toivottiin parannusta palveluihin esim. päivähoitopalvelut, lääkäripalvelut, leikkipuistot jne.
Kukaan ei kiinnittänyt huomiota siihen, että ympäristölupien osalla tavoite oli 60, mutta toteutunut luku oli 5 eli 8,3 % tavoitteesta. Kukaan ei myöskään kiinnittänyt huomiota siihen, että ympäristöpuolen selvitysten ja tutkimusten toteutumisprosentti oli 1300.
Merkittävä asia oli kiinteistön myyminen Julas kiinteistöt ay:lle, mikä on paremmin tunnettu Solar-Kaihdin tuotteesta.

Uutiset

Artjärven Suomen kartalle oksentanut kunnanvaltuutettu on tiedossa. Valtuutettua odottaa 50 euron lasku valtuuston kesäretkestä, joka päättyi oksentamiseen taksin lattialle ja siivouslaskuun kunnalle.
Tarkastuslautakunta käsitteli laskua ja suosittaa kunnanjohtaja Kimmo Kupariselle, että hän perisi vatsanesteiden siivouslaskun aiheuttajalta. Retken laskusta nousi kunnassa kohu. Keskustalainen valtuutettu vaati, että laskua ei saa maksattaa veronmaksajilla, vaan aiheuttajalla. Artjärvi käytännöllisesti katsoen oksennettiin Suomen kartalle ennen kuin se katoaa siltä kuntaliitoksen myötä kuntakartalta. Artjärvi liittyy vuodenvaihteessa Orimattilaan. Facebookissa on oksennuslaskuun liittyvä keskusteluryhmä.

Kolesterolia alentavat lääkkeet eivät välttämättä vähennäkään sydänkohtauksia tai kuolemia kuten aiemmin on väitetty. Niin kutsutut statiinilääkkeet kyllä alentavat kolesterolia, mutta moni tutkija ja lääkäri on huomannut, että tutkimuksista ei ole saatu näyttöä kuolemantapausten vähenemisestä.
Maanantain TV1:n MOT-ohjelmassa useat asiantuntijatahot kertovat, että kolesterolilääkkeet voivat jopa nostaa kuoleman riskiä. Lisäksi kolesterolia alentavien statiinilääkkeiden on huomattu aiheuttavan myös muita haittavaikutuksia kuten haimatulehduksia ja diabetesta.
Lue http://blogit.yle.fi/mot/keta-tohtori-edustaa

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 26.10.2010 ”Joko tämä tai uusi hallitus! MTK:n Markku Tornbergin mukaan jätevesiasetusta tullaan muuttamaan.

Terveys ja liikunta

Paino 98,9 kg, verenpaine 164 /103, lepopulssi 54. Uinti 1000 m / 70 000 m.

Loppukevennys

Esteriltä, näyttelijäperheen tyttärellä, oli ensimmäinen koulupäivä. Kotona äiti kysyi: - Millaiselta ensimmäinen päivä tuntui? – Hienolta, Esteri selitti innoissaan. Se oli loppuunmyyty, ei yhtään paikkaa vapaana.

Biologian opettaja näytti lintutaulua: - Tässä kuvassa on talitintti ja varpunen. Kuka tietää kumpi linnuista on tintti? Stina viittasi innokkaasti: - Se on tuo varpusen vieressä.

Pastori vieraili koulun uskontotunnilla ja kysyi Juhanalta: - Osaatko sinä sanoa, mikä on pieni, ruskea, karvainen ja pitkähäntäinen? Juhana mietti hetken ja vastasi sitten rauhallisesti: - Tavallisesti sitä sanotaan oravaksi, mutta kun pastori sitä kysyy, niin kai se on sitten Jumala.

Opettajalla oli syntymäpäivä ja oppilaat pohtivat, miten sitä pitäisi juhlistaa. – Nostetaan lippu salkoon, Suvi ehdotti. – Ei se nyt niin suuri juhla ole, epäili Timo. – Edes puolitankoon, sanoi Suvi.

Blondi ja kukkaruukku putoavat kerrostalon katolta. Kumpi on ensin maassa? – Kukkaruukku. Blondi pysähtyy kysymään tietä.

Miten saa blondin avioon kanssaan? – Kertomalla olevansa raskaana hänelle.

Blondi palautti kauppaan viikko sitten ostamansa WC-harjan. – Kyllä paperi on sittenkin mukavampaa.

Mitä yhteistä on blondilla ja hesarilla? – Niitä kumpiakin painetaan yöllä ja annetaan aamulla jakeluun.

Blondi oli todistajana oikeudessa. Tuomari alkoi ilmeisesti epäillä jotain, koska kysyi: - Tietääkö todistaja, mitä saa väärästä valasta? – Totta kai minä tiedän, blondi vastasi. Siitä saa Porschen ja minkkiturkin.

Miksi blondi harrastaa vähiten seksiä helmikuussa? – On vain 28 yötä.

Blondi meni kauppaan ja kosketti vuoroin kaulaansa, rintojaan ja alapäätänsä. Kauppias kysyi: - Miksi teet noin? – Että muistan: Kurkku, kaksi maitoa ja jotain hyvää illaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti