maanantai 25. lokakuuta 2010

MA 25.10.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 1 C, päivällä 0 C

Tapahtumat

Tänään vaihdoin autoa. Nyt minulla on punainen Mazda 626. Tänään autoin ystäviäni selvittämällä asioita patentti- ja rekisterihallitukseen. Tänään sain Suomen valtiolta 262,50 euron laskun. Kysymys on asiakirja-aineistosta, jota en saanut poliisilta, syyttäjältä enkä Ylivieska-Raahen käräjäoikeudelta ennen kuin kahden Poliisihallitukselle tekemäni virka-apupyynnön jälkeen. Tuo aineisto paljastaa rikosepäilyni tutkinnanjohtaja Tapani Tasannon, syyttäjä Esa Mustosen ja Ylivieskan käräjäoikeuden tuomari Jaakko Raittilan osalta. Nyt mikään instanssi ei tutki asiaa, vaan laskuttaa minua tuosta aineistosta, mikä olisi tullut toimittaa minulle veloituksetta. Asiaa pitäisi tutkia valtakunnansyyttäjäviraston poliisirikosasioita tutkivan Heli Haapalehdon, mutta mitään ei tapahdu. Syyttäjä Esa Mustosen ja käräjätuomari Jaakko Raittilan osalta rikostutkinta kuuluu oikeuskanslerille, mutta mitään ei tapahdu. Tämä on oikeusvaltio Suomi.

Uutiset

Valtion työpaikat ovat vähentyneet Pohjois-Suomesta kiivasta tahtia 2000-luvulla. Muu maa on päässyt selvästi vähemmällä. Tiedot ilmenevät valtiovarainministeriön tilastoista.
Työpaikkoja on karsittu valtionhallinnon tehostamistoimien nimissä. Valtio aikoo jatkossakin karsia työtehtäviä voimakkaasti. Kolmesta pohjoisen maakunnasta on hävinnyt reilusti yli 2000 vakanssia, eli enemmän kuin muualta maasta yhteensä. Suurin menettäjä on Lappi, josta on kadonnut yli 1200 valtion työpaikkaa. Samaan aikaan toteutetut valtion toimintojen hajasijoitukset pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ovat tuoneet tilalle vain kourallisen pestejä. Pohjoiseen niitä on herunut noin 350.
Samaan aikaan Uudellemaalle on syntynyt uusia valtion työpaikkoja yli 1200. Plussan puolella ovat myös Etelä-Karjala, Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Kanta-Häme ja Satakunta.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen on myöntänyt humanitaarisen avun loppuvuoden määrärahoista lähes 18 miljoonaa euroa konfliktien ja luonnontuhojen uhreille. Apu kanavoidaan YK-järjestöjen, Punaisen Ristin liikkeen ja suomalaisten kansalaisjärjestöjen kautta.
Avusta suurin osa, 11 miljoonaa euroa, suunnataan Afrikan hädänalaisille, erityisesti Sudaniin, Länsi-Afrikan alueelle ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan. Näiden alueiden ongelmien taustalla ovat pakolaisuuden synnyttämät leiriolot, väestön ruokaturvattomuus ja perusterveyspalvelujen puute. Avustusohjelmien kautta pyritään parantamaan pienviljelymahdollisuuksia. Rahaa myönnettiin myös Afganistaniin, Irakiin, Keniaan, Bangladeshiin ja Nepaliin. Kuluvan vuoden aikana humanitaariseen apuun on tätä ennen myönnetty 58 miljoonaa euroa.

Perussuomalaisten hurjassa gallup-suosiossa on paljon ilmaa, uskoo Uuden Suomen haastattelema Tampereen yliopiston valtio-opin professori Heikki Paloheimo. Paloheimo arvioi, että puolue ei tule eduskuntavaaleissa saamaan lähellekään nykyisen kyselysuosionsa ennustelemaa äänimäärää.
Paloheimon mukaan Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja sitä myöten koko puolueen heikkous on se, että Soini voi olla ehdolla vain yhdessä vaalipiirissä.

Terveys ja liikunta

Paino 99,5 kg, verenpaine 168 /95, lepopulssi 54. Pyöräily 6 km / 2434 km

Loppukevennys

Kolmivuotias Mia katseli televisiosta jääkiekko-ottelua ja tuumasi: - Apinat ovat ruvenneet siivoamaan.

Minna oli rikkonut kukkaruukun ja puolustautui äidin torumisia vastaan: - Eihän se ruukku ollut etes ehjä, siinähän oli reikä pohjassa.

Koulun historiantunnilla opettaja kysyi Väinöltä: - Milloin Kolumbus kuoli? Väinö katseli opettajaa ihmeissään: - En mää vaan oo kuullu, että se olis ollu kippeenäkään.

- Olli, tavaapa sana Mississippi. – Tarkoittaako opettaja kaupunkia vai jokea?

Puhdas omatunto on osoitus huonosta muistista.

Suurmiehet ovat suuria vain siksi, että kansa on pantu polvilleen.

Rakkaus on eräänlainen aistiharha, joka paranee vasta avioliitossa.

Mikä on varmin keino päästä taas yhteen kauan unohduksissa olleiden sukulaisten kanssa? Lottovoitto.

Mikä on helpoin tapa päästä liioista kiloistaan? Jättää ne lautaselle.

On naisten vika, että maailmassa on niin paljon typeriä miehiä – mitäs synnyttävät sellaisia.

Arskan poikamiesboksin ovikello soi. Ovella seisoo Ulla, joka hymyilee ja sanoo: - Minä sain raskaustestin tuloksen. Saammeko tulla sisään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti