keskiviikko 13. lokakuuta 2010

KE 13.10.2010


Kalajoen kirkkoa paloi 16.2.1930

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 5 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Tänään oli Tyngän koulun vihkiäistilaisuus.

Minä tein kiirehtimispyynnön muun muassa korkeimmalle oikeudelle. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/kiirehtimispyynto.html

Markku Sahlstedt on tehnyt asiakirjapyynnön. Katso http://naturansalat.blogspot.com/2010/10/markku-sahlstedtin-asiakirjapyynto.html

Lausunto Oulun hallinto-oikeudelle
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/10/lausunto-oulun-hallinto-oikeudelle.html

Uutiset

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää ihmetystä herättävänä sitä, että juuri kansanedustaja Hannes Manninen (kesk.) jätti eriävän lausunnon eli käytännössä vastusti poliisitutkinnan aloittamista entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk.) jääviysepäilyssä. Perustuslakivaliokunnan jäsen Manninen on myös Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, ja Vanhasen epäillään olleen jäävi nimenomaan osallistuessaan hallituksessa RAY:n tukirahojen jakamiseen Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö tuki Vanhasen presidentinvaalikampanjaa.
Suomen perustuslaki 32§; Kansanedustajan esteellisyys
Kansanedustaja on esteellinen osallistumaan valmisteluun ja päätöksentekoon asiassa, joka koskee häntä henkilökohtaisesti. Hän saa kuitenkin osallistua asiasta täysistunnossa käytävään keskusteluun. Valiokunnassa kansanedustaja ei saa myöskään osallistua virkatointensa tarkastamista koskevan asian käsittelyyn.

Eilen televisiossa esitetty Ylen Ajankohtaisen kakkosen Homoilta aiheutti rajun piikin kirkosta eronneiden määrässä. Kirkosta erosi tiistaina yli kaksinkertainen määrä ihmisiä tavalliseen päivään verrattuna. Myös keskiviikkoaamun aikana eroilmoituksia oli tehty internetin kautta yhtä paljon kuin tavallisesti koko vuorokauden aikana yhteensä.
Erkin kommentti: Jos suuntautumisvaihtoehto on perse, niin se ei ole minun mielestäni normaalia.

Chilen pelastusoperaatio alkoi varhain keskiviikkona. Tähän asti operaatio on sujunut erittäin hyvin. Jo pelastettujen joukossa on muun muassa kaivosmiehistä vanhin, 63-vuotias Mario Gómez. Chilen kaivosmiesten nosto-operaatiota nopeutetaan sen sujuttua ongelmitta. Feeniks -pelastuskapseli on noutanut alkuvaiheessa maan pinnalle yhden miehen tunnissa. Nyt kapseli lähtee paluumatkalle heti ylöstulon jälkeen. Pelastusmiehistöt tarkastavat kapselin kunnon jokaisen noston jäljiltä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 13.10.2010 Kalajoella on ankara taksipula. Erkin kommentti: Kaupunginjohtajan lausunto, jota yksikään kaupunginhallituksen jäsen ei uskaltanut vastustaa, tuli hyväksytyksi ja nyt lehdet revittää aiheesta kyseenalaisesti. Mielestäni asia olisi pitänyt hoitaa toisella tavalla.

Terveys ja liikunta

Paino 99,1 kg, verenpaine 152 / 103, lepopulssi 49.

Loppukevennys

Kulkumies pyysi ruokaa talosta ja sitä annettiinkin. Kun talon koira murisi koko syöntiajan, kysyi vieras pikkupojalta: - Mitä se koira murisee? – Aina se murisee, poika selitti, kun näkee, että joku syö sen kupista.

Kaksi poikaa jutteli. Toinen sanoi: - Meillä on hautajaiset ja saa syödä täytekakkua. Siihen toinen: - Kuollaan sitä vielä meilläkin.

Äiti kysyi Ollilta, miksi pikkuveli itki. – Se itkee, kun minä syön omaa kakkupalaani. – Miten ihmeessä pikkuveli sen vuoksi itkee? äiti hämmästeli. – No oikeastaan se rupesi itkemään jo silloin, kun minä söin sen kakun.

Ei pääse rahanpuute loppumaan.

Köyhyys ei ole ilo kenellekään, vaikka se välistä naurattaa.

Sen minä olen kokenut, että jos uutena vuotena on lunta katolla, niin sitä on maassakin.

En minä ole mikään ennustaja, mutta ilmoja riittää.

- Juuri tällä paikalla, selitti englantilaisopas turisteille, - Juhana Maaton allekirjoitti Magna Cartan. – Milloin se tapahtui? kysyi suomalaisturisti. – Kaksitoista viisitoista, kertoi opas. Suomalaisturisti vilkaisi kelloaan ja tuhahti: - Piru vie! Ja myöhästyttiin vain vajaa tunti.

Kannibaali sanoi ystävälleen: - Kuulin, että vatsasi on kipeä. – Niin on, joitakin ihmisiä en kerta kaikkiaan sulata.

Ruotsalaiset miettivät, kuinka kaukana Afrikka on. – Ei se kovin kaukana voi olla, koska meillä on töissä yksi musta mies, ja se kulkee joka aamu pyörällä töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti