maanantai 11. lokakuuta 2010

MA 11.10.2010

Vanha hiihtokuva Kalajoen Osuuskaupan edustalta Kalajoen rannalta.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli 3m/s, päivällä lämpötila + 6 C, tuuli 1m/s

Tapahtumat

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous. Mielestäni asialista liiteaineistoineen oli niin laaja, ettei siihen yksikään kaupunginhallituksen jäsen ole ehtinyt perehtyä asian vaatimalla tavalla. Perehtymistä vaikeuttaa se, että asialista toimitetaan sähköpostilla. Neljä asiaa siirrettiinkin perjantaina pidettävään kokoukseen. Ennen kaupunginhallituksen kokousta kävimme tutustumassa KK-Modulen toimintaan ja tiloihin.
Ensimmäinen asia listalla oli lausunnon antaminen Oulun hallinto-oikeudelle liittyen Santaholman asemakaavamuutoksen hyväksymistä koskevaan valitukseen. Mielestäni asia olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan ilman valitusta, mutta todennäköisesti asian ratkaisua vaikeuttivat tulehtuneet henkilösuhteet.
Toisena asiana oli lausunto Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan. Kalajoen kaupungin lausunnossa korostetaan kaksinapaista kaupunkikeskusta: Kalajoen keskusta ja Hiekkasärkät. Matkailualueella on tarpeita laajentua valtatien 8 maanpuolelle. Ratayhteys Rahjan satamaan on syytä huomioida, todetaan lausunnossa. Mielestäni tämä on jollakin tavalla erikoinen, jopa ”yksisilmäinen” Kalajoen kaupungin lausunto. Arviointisuunnitelma on nähtävissä Pohjois-Pohjanmaan liiton internet-sivuilla www.pohjois-pohjanmaa.fi
Kolmantena asiana käsiteltiin Lestijokivarren osayleiskaavaa. Mielestäni tässä asiassa olisi järjestettävä perusteellinen kuuleminen niille, joita kaava koskee. Valmisteluun on kiinnitettävä riittävästi huomiota. Ohitetaanko nyt asianomaiset?
Viidentenä asiana käsiteltiin lausuntoa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle taksilupien kuntakohtaisista enimmäismääristä. Minä en ollut lausuntoon tyytyväinen, mutta se ei tule missään näkyviin, koska valtuuston varapuheenjohtajana minulla on vain puheoikeus asiassa.
Kymmenes asia oli tarjouksen hyväksyminen toimistopalveluiden suunnittelusta. Minun kantani on se, että hyvällä ja ammattitaitoisella henkilöstöhallinnolla asia olisi voitu hoitaa. En ymmärrä asian hoitotapaa ja vielä vähemmän siinä käytettyjä menettelytapoja.
Yhdestoista asia oli Mäntyrinteen seniorikeskuksen keittiön keittäjän toimi. En ole esitettyyn ratkaisuun tyytyväinen. Kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtajan esityksestä, että keittäjä Paula Nikulan työsuhdetta jatketaan kokoaikaisena määräaikaisesti siihen saakka, kunnes kaupungin ruokapalvelut on organisoitu uudelleen. Onko tällainen hyvää henkilöstöpolitiikkaa?
Kuudestoista asia oli kuntien välinen sopimus koskien lomahallinnon paikallisyksikön laajentamista 1.1.2011. Sopijapuolina ovat Kalajoen kaupunki sekä Sievin ja Alavieskan kunnat.
Minä haluan tehdä asiat perusteellisesti ja oikein. Siksi minulle tuottaa suurta tuskaa hyväksyä Kalajoen nykyinen asioiden hoitotapa.

Jatkan työkyky- ja työtaitoprojektin selvittämistä. Mihin rahat on todellisuudessa käytetty? Minun käsitykseni mukaan ei ainakaan kohderyhmään. Projektin kohderyhmä on yli 50-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät. Heitä on tilastojen mukaan Kalajoella 156.
Katso Työkyky- ja työtaitoprojekti
https://www.eura2007.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=S10867
katso
https://www.eura2007.fi/rrtiepa/projekti.php?projektikoodi=S10868

Uutiset

- Soini on sisäänheittotuote ja siellä odottaa kymmenen sikaa säkissä, joista ei tiedetä, mitä ne ovat, voivat olla vaikka minkälaisia äärioikeistolaisia, Jungner sanoo Demarin mukaan.

Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtaja Matti Apunen on valmis selvittämään toimittajien puoluekannat. Apunen on lähettänyt Journalistiliiton liittohallitukselle kirjeen, jossa hän tiedustelee voisiko liitto auttaa tutkimuksen teossa.
Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtajan Matti Apusen toive toimittajien puoluekantojen selvittämisestä ihmetyttää journalistiikan professoria. "Ajatuksessahan on taustaoletus, että toimittajilla olisi selkeä ja pysyvä puoluekanta, mikä välttämättä ei pidä paikkansa", sanoo Raimo Salokangas Jyväskylän yliopistosta.
Erkin kommentti: Eikö Suomessa ole vaalisalaisuus?

Lehtileikkeet

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 11.10.2010 Kilon tappiosta huolimatta Tokola palkittiin parhaana. Rautiolainen Milko Tokola palkittiin pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa poikanostajien parhaana.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 11.10.2010 HU-Kalajoki vei taistelupelin. HU-Kalajoki voitti Kyyjärven Kyvyn lentopallon ykkössarjan pelissä.
Kolmas lehtileike: Kaleva 11.10.2010 Petsamo ehti olla tehokas turistipyydys. Seppo J. Partasen Petsamo-teoksesta Joni Skiftesvikin kirjoitus.
Neljäs lehtileike: Kaleva 11.10.2010 Katse vakoojien luonteeseen. Pekka Tuomiokosken kirjoitus Mikko Porvalin kirjasta Vakoojakoulu.
Viides lehtileike: Kaleva 11.10.2010 Lapsiperheissä sitkeä köyhyys.

Televisiosta katsottua

Suomessa määrätään psykiatriseen pakkohoitoon lähes 10 000 ihmistä vuodessa. Osa joutuu suljetulle osastolle ilman kunnollisia perusteita. Kukaan ei tiedä kuinka moni. Kun ihminen on määrätty pakkohoitoon, hänen vapauttaan voidaan rajoittaa erilaisilla pakkotoimilla kuten huone-eristyksellä tai lepositeillä. Potilaan mahdollisuudet valittaa hoitopäätöksestä taipakkotoimista ovat heikot. MOT avaa nyt kahden ihmisen kokemuksia pakkohoidosta. Lue myös blogimerkintä "Hullu vai ei?" ja osallistu keskusteluun:
http://blogit.yle.fi/mot/hullu-vai-ei

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 163/98, lepopulssi 55. Uinti 1000m / 63 000 m.

Loppukevennys

Reino oli menossa mummolaan ja kiroili kävellessään melko äänekkäästi. Vastaan tuleva täti kauhisteli: - Noin pieni poika ja kiroilee kauheasti. – Ei se oo koosta kiinni, Reino puolustautui.
– Mitä mummosi sanoisi, jos kuulisi. – Tulisi hyvin iloiseksi, Reino tokaisi. Se on nimittäin ollut umpikuuro jo monta vuotta.

Ville saapasteli apteekkiin. – Myytteks te kalanmaksaöljyä? hän kysyi. – Kyllä myymme, proviisori vastasi. – Paskajätkä! Ville tuhahti ja marssi ulos.

Alarik leikki pikkuveljen kanssa ja äiti kuuli hieman epäsovinnaista kielenkäyttöä: - Et kai sinä ole opettanut pikkuveljelle rumia sanoja? äiti kysyi. – En, äiti, Alarik vastasi viattomasti, kerroin Artulle vain, mitä sanoja ei saa käyttää.

Raha ei lopu, vaikka välistä vähenee.

Rahaa tulee, jos lähetetään, sanoi mustalaistyttö, kun povasi.

Katsokaa hyvät ihmiset minun perääni, etten revi rahojani.

Rahaa on enempi kuin muuta paperia.

Kovalaisen auto ei käynnistynyt. Se teki lähtemättömän vaikutuksen.

Illalla Pikku-Kalle oli menossa nukkumaan, ja ennen sänkyyn menoa hän polvistui sängyn eteen ja sanoi: - Isä meidän joka olet taivaissa, anna vaatteet kaikille niille köyhille naisparoille, joita on isän lehdissä. Aamen.

Kirkkoherra ja uusi kappalainen ovat tutustumassa seurakunnan kirkkoon. Kun he tulevat alttarin luo, kysyy kappalainen: - Mikä olisi sopivan pituinen aika hiljentyä rukoukseen, ja kauanko kirkkoherra itse hiljentyy? – No minä lasken kymmeneen. Jotkut papeista kyllä laskevat viiteentoistakin, mutta se on jo minustakin teeskentelyä.

Pappi sanoi: - Olen aina rukoillut, että köyhätkin tulisivat kirkkoon. Kun katson kolehtihaaviin, huomaan, että rukoukseni on toteutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti