perjantai 22. lokakuuta 2010

PE 22.10.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C, päivällä + 4 C

Tapahtumat

Kävin illalla katsomassa JHT:n harjoituksia. Miesten harjoituksissa olivat mukana jo loukkaantuneet pelaajat Sami Markkanen, Timo Seikkula, Teemu Jäske ja uudet pelaajat Bill Horton, Mikko Kaikkonen, Lauri Heinonen ja Matti Haataja. Valitettavasti en pääse huomenna katsomaan peliä Red Ducksia vastaan, sillä olen huomenna Lahdessa.

Uutiset

Perussuomalaisten kannatus jatkaa ennätysmäistä nousuaan. YLE Uutisten lokakuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus yltää 14,3 prosenttiin. Nousua syyskuusta on 1,8 prosenttiyksikköä. Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kannatusarvion mukaan perussuomalaiset lähenee keskustaa, jonka kannatus on pudonnut 17,6 prosenttiin. Laskua syyskuusta on 1,4 prosenttiyksikköä. Myös muiden suurten puolueiden, kokoomuksen ja SDP:n, kannatus on laskenut. Suosituin puolue on edelleen kokoomus, jonka kannatus on pysynyt lähes ennallaan 21,7 prosentissa. Laskua syyskuusta on 0,2 prosenttiyksikköä. SDP:n kannatus on puolestaan laskenut 0,7 prosenttiyksikköä syyskuusta ja on nyt 19,1 prosenttia. Vihreiden suosio on laskenut 0,2 prosenttiyksiköllä ja puolueen kannatus on nyt 9,7 prosenttia. Vasemmistoliiton kannatus on sen sijaan noussut 0,6 prosenttiyksiköllä. Tulos nyt 7,8 prosenttia. RKP:n ja kristillisdemokraattien suosio on lähes ennallaan. RKP:lle mittaus näyttää 4,2 prosenttia ja KD:lle 4,6 prosenttia.
Taloustutkimus haastatteli 3 854 ihmistä 27.9.–21.10.2010. Puoluekantansa ilmoitti 72,6 prosenttia vastanneista. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin

Suomen Yrittäjien liittokokous on valinnut järjestön uudeksi puheenjohtajaksi Mikko Simolinnan. Hän voitti istuvan puheenjohtajan Jarkko Wuorisen äänin 1331-801. Puheenjohtajakausi on kaksivuotinen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 22.10.2010. Heikoin tilanne koko maassa. Keski-Pohjanmaalla liian vähän hoitajia.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 22.10.2010 Nokia karsii Suomesta 850 työpaikkaa.
Kolmas lehtileike: Kapinalliset yhä taitavampia. Talvi rauhoittaa, mutta pitkän aikavälin kehitys on yhä kysymysmerkki.

Terveys ja liikunta

Paino 98,9 kg, verenpaine 164 /94, lepopulssi 60. Kävely 12 km / 613 km, uinti 1000 m / 69 000 m

Loppukevennys

Karin navetan nurkalla ajettiin joka päivä kana tai kaksi kuoliaaksi. Ei auttanut varoitusmerkki, ei suurimman sallitun ajonopeuden madaltaminen. Mutta sitten tuli rauha maisemiin, kun Kari tekstasi uuden kilven: ”Nudistileiri – ei saa katsella!”

Hullut kulkivat yöaikaan metsässä ja saapuivat puron varrelle. – Jos minä sytytän taskulampun, voit kävellä ylitse valojuovaa pitkin, sanoi toinen. – Älä nyt. En minä nyt sentään niin hullu ole, totesi toinen. Heti kun olen päässyt puoleen väliin, sinä kuitenkin sammutat lampun.

Kaksi ikääntynyttä rouvaa keskusteli ja toinen kysyi millaista on nykyinen seksielämäsi? – Ihan kuin eläke. Kerran kuussa ja liian pieni.

Kauppamatkustaja yritti myydä Tarja Haloselle matkalaukun. – Presidenttinä te joudutte matkustamaan paljon ja tähän laukkuun mahtuvat hyvin teidän vaatteenne, myyjä selitti. – Pitääkö minun sitten matkustaa alastomana, Halonen ällisteli.

Isoisä ja pojanpoika pelasivat jalkapalloa. Tavallisesti pojanpoika halusi potkaista aloituspallon, mutta nyt hän pyysi isoisää potkaisemaan aloituspallon. Isoisä halusi tietää, miksi. Pojanpoika selitti: - Isä sanoi eilen, jos pappa potkaisee tyhjää, niin meille ostetaan mersu.

Kolmenkymmenen vuoden vähemmän onnellisen avioliittovuoden jälkeen mies tunnusti vaimolleen: - Totta puhuen, silloin vuonna 1980, minä en viheltänyt sinun perääsi, vaan koirani.

Ilotyttö oli kuollut ja virkasisaret kokoontuivat muistelemaan vainajaa. – Ei ole toista sellaista kuin Liisa, yksi huokaili. Hän saattoi ottaa vastaan viisitoistakin asiakasta yön mittaan. – Niin, itkeskeli toinen, ja siinä ohessa Liisa ehti vielä myydä parikymmentä pulloa pimeää viinaa. – Ja säännöllisesti hän käänsi juopuneilta lompakot tuolla rappukäytävässä, kolmas muisteli. Neljäs purskahti katkeraan itkuun: - Miksi ihmeessä ihmisestä puhutaan hyvää vasta kuoleman jälkeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti