perjantai 1. lokakuuta 2010

PE 01.10.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 5 C

Tapahtumat

Minä kuntoilen nykyisin aika tiiviisti ja siksi puhelimeni on äänettömänä. Soitan ja vastaan vain sellaisiin numeroihin, mitkä ovat minulle tuttuja.
Olen suunnitellut jo seuraavaa Kalajoki-näyttelyä. Ensi kesän näyttelyyn on tavoitteena saada Kalajoen koulujen pienoismalleja, Kalajoen Osuuskaupan pienoismalli, Tyngän Myllyn pienoismalli, Helanderin talon pienoismalli jne, muotokuvat: Hilima ja Hiliman hotelli, Kallan karit ja kareihin liittyvä henkilö, Olli Helander, Jaakko Merenoja, Toivo Ojala, Ismo Junnikkala jne.
Historiikit Kalajoen Osuuskaupasta, Junnikkalan Sahasta jne. Eri kyläyhdistysten kanssa on tarkoitus käydä neuvottelut eri kylien toiveista ja saada aineistoa kyläyhdistyksiltä taulujen maalaamista ja historiikkeja varten. Ehkä ensi viikon jälkeen minulla on aikaa perehtyä asiaan tarkemmin.

Uutiset

Tutkijan näkemys. Katso http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/100521-2%E2%82%ACtunti-tutkija-nauraa-suomen-paattajille#comment-474946

Tarkastusten estäminen. Katso http://yle.fi/alueet/satakunta/2010/09/tyosuojeluviranomaisia_ei_paastetty_olkiluodon_tyomaalle_2021572.html

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kaleva 1.10.2010 Lapin Yliopiston rikosoikeuden professorin Terttu Utriaisen kirjoitus Korruptiota, vaalisotkuja vai hyvä veli-verkostoja. Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 1.10.2010 Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus Ajoneuvokatsastus on rahastusautomaatti.
Alpo Ylitalo
http://www.youtube.com/watch?v=sUFzylzGRzs

Kolmas lehtileike ja kommentit: Iltalehden lottovoittajan erikoishaastattelu 1.10.2010. Iltalehti mainostaa perjantaina lehdessään kaikkien aikojen lottovoittajan erikoishaastattelua. Luotettavien tietojen mukaan kyseessä on kuitenkin väärä mies. IS:n tietojen mukaan 7,2 miljoonan potin voittanut mies ei ole 30-vuotias kuten Iltalehti kertoo. Veikkaus ei vielä tässä vaiheessa kommentoi asiaa tarkemmin. Perjantain Iltalehti kertoo, että kalajokinen voittaja säilöi pelitositteen visusti. - Pistin sen visusti kirjan väliin ja kaapin lukkoon, mies kertoo Iltalehdessä. - Tuli olo että pitää pitää tallessa, kun olen kova hukkaamaan tavaroita, hän perustelee haastattelussa. Veikkauksesta kerrottiin Ilta-Sanomille, että 7,2 miljoonan euron voittorivi on pelattu netissä. - Netissä pelatessa pelitositetta ei pelistä tule, tiedottaja Riitta Nissi Veikkauksesta kertoo. - Ei sellaista pelitositetta voi tulostaa. Tietysti print-screenillähän voi ottaa, mutta ei se pelitosite ole, hän sanoo.
Erkin kommentti: Katso journalistiset ohjeet, jotka näkyvät jutussa kantelussani omista asioistani Julkisen sanan neuvostolle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kantelu-kalevan-uutisoinnin-johdosta.html

Terveys ja liikunta

Paino 99,4 kg, verenpaine 155/94, lepopulssi 48. Kävely 12 km / 565 km, uinti 1000 m / 60 000 m,

Loppukevennys

Simo juoksi itkien äidin luokse. – Mikä nyt on? äiti kysyi. – Isä on ripustamassa taulua seinälle ja löi sormeensa. – Mutta eihän sinun sitä tarvitse itkeä. Nauraisit vain. – Niinhän minä teinkin…

- Äiti, miksi isällä on kalju pää? – Siksi, että isä miettii niin paljon. – Miksi sinulla sitten on niin paljon hiuksia?

- Äiti, tule pian katsomaan. Isä on televisiossa. – Miten se sinne on muka päässyt? – Se kompastui mattoon.

Konstatin Pätsin aikakaudella Virossa mies kulkee Tallinnan katua ja pitelee poskeaan. Tuttava tulee vastaan ja kysyy: - No, mikä sinua vaivaa? – Hammasta pakottaa. Täytyy mennä Suomeen hammaslääkärille. – Mutta onhan täälläkin hammaslääkäreitä. – On kyllä, mutta täällä ei uskalla avata suutansa.

Rovasti Kares aloitti kerran erään keskustelun yhteydessä puheenvuoronsa: - Minä ihmettelen, ettei hallitus, jossa on niin viisaita miehiä.. Silloin puhemies Kyösti Kallio kopautti nuijalla pöytään ja sanoi: - Ei saa käyttää ivallista puhetapaa!

Muuan saksalainen prinssi näki unessaan kolme rottaa, joista yksi oli lihava, toinen laiha ja kolmas sokea. Hän lähetti seuraavana päivänä adjutanttinsa hakemaan luokseen mustalaisakan, joka oli taitava unien selittäjä. – Lihava rotta tarkoittaa pääministeriänne, selitti akka – laiha rotta kansaanne ja sokea rotta teitä itseänne.

- Onko sua kauan tuo tauti vaivannut?

- Oletko kaikki saanut, mitä on annettu?

- Luuleeko herra, että minä olen semmoinen – ja paljonko herra maksaisi, jos minä olisin semmoinen?

”Kun panet Mummia aamulla, olet raikas koko päivän!” (Mum-Roll-On-antiperspirantin mainoslauseen väännös 1960-luvulta).

Laulajatähti Kisu pyrki Oulussa baariin jonon ohi. Portsari: - Ole vaikka koiru, mutta tänne et tule.

- Miksi Erkistä otetaan kaksi kuva? – Ensimmäinen on värikuva Erkistä ja toinen on eri kuva värkistä.

Kaksi laihialaismiestä tapaavat toisensa kadulla, jolloin toinen sanoo: - Sääkös se mun poikani eilen avannosta pelastit? – Joo määä. – No missäs sen pipo on?

Laihialainen ilotalossa: - Mitä maksaa yksi meno-paluu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti