maanantai 4. lokakuuta 2010

MA 04.10.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 10 C

Tapahtumat

Olen tänään käyttänyt päiväni liikuntaan.

Uutiset

Nokian toimitusjohtajan pallilta potkitun Olli-Pekka Kallasvuon eroraha nousee yhteensä noin 5,3 miljoonaan euroon ennen veroja. Sen lisäksi, että Kallasvuo saa 18 kuukauden peruspalkastaan ja tavoitebonuksestaan 4,6 miljoonan euron korvauksen, hänelle korvataan myös vuonna 2007 annetut 100 000 ehdollista osaketta niiden tämän päivän lopullisen markkina-arvon mukaan.
Nokian osakkeen arvo oli 7,48 euroa ennen iltakuutta, vajaa tunti ennen pörssin sulkeutumista. Kallasvuon osakkeiden yhteenlaskettu arvo on siis noin 748 000 euroa, vahvistaa Nokian viestintäjohtaja Arja Suominen.

Perjantaina Iltalehden lööppiin päätynyt "kalajokinen lottovoittaja" ei ollut yhden henkilön pilailua, vaan tarkoin suunniteltu, pääosin kolmen kaveruksen junailema huijaus. Ryhmä halusi testata, kuinka helposti ja heppoisin perustein lööppijutut syntyvät ja kuinka kritiikittömästi mediassa saa viestejään läpi. - Tarkoitus oli lähettää juttuvinkki keltaiselle lehdistölle ja katsoa, miten lähdekritiikki pelaa ja kuinka hyvin taustat tarkistetaan. - Juttuvinkit lähetettiin sekä Iltalehdelle että Ilta-Sanomille. Melko pian Iltalehdestä soitettiin ja haastattelu tehtiin puhelimessa. Kertomustani ei tarkistettu eikä kyseenalaistettu missään vaiheessa, Penttilä toteaa. Fluxus-liikkeen ideana on paljastaa yhteiskunnan pinnan alla kyteviä rakenteita ja paljastaa ne yleisölle.
- Tärkeintä ei ole taiteen muoto vaan idea. Tässä teos viittaa oikeaan elämään, jossa kuka tahansa voi päästä julkisuuteen millä tahansa tempulla, kertoo Penttilä.
Se, että Fluxus syntyi tässä tapauksessa lottovoiton ympärille, johtui median kuumeisesta tarpeesta löytää kalajokinen lottovoittaja hinnalla millä hyvänsä, sanoo Penttilä.

"Suoritimme poikien kanssa mediaterrorijekkuiskun liittyen viikon takaiseen lottovoittoon. Tarkoituksenamme oli tunnustella kuinka helposti keltaista lehdistöä puijataan ja kujeilla uteliaiden ihmisten kustannuksella. Lähetimme aluksi molempåiin iltapäivälehtiin vihjeitä voittajasta. Kommandomme antoi puhelimessa Iltalehden toimittajan ymmärtää päähenkilömme ehkä voittaneen jättipotin ja päähenkilömme myöhemmin myönsi voittaneensa."
Katso
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/10/1198659

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Oliko se bändin mainoskikka?
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/suuren-lottovoittohuijauksen-outo-jatko-oliko-se-bandin-mainoskikka/192490

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma: Verokarhun karkkipäivä. Valtionvarainministeriön terveyskampanjalla ei ole terveyden kanssa mitään tekemistä.

Terveys ja liikunta

Paino 100.1 kg, verenpaine 165 / 95, lepopulssi 56. Kävely 12 km / 589 km, pyöräily 28 km / 2424 km, uinti 1000m / 61 000 m.

Loppukevennys

Maria kysyi mummoltaan: - Onko sinussa kulkutauti? – Mitenkä niin? mummo hämmästyi. – No kun oot joka päivä kyliä kulkemassa.

Mummo riisui eteisessä päällystakkiaan ja Karoliina ehätti kertomaan: - Olisitpa mummi kuullut minkä sanan äiti sanoi, kun isä kertoi, että sinä tulet meillä käymään.

Reino selitti ikäänsä lastentarhan opettajalle: - Mä oon vasta kuuden vanha. Mutta mä olisin ainaskin pari vuotta vanhempi, jos ei mun isä olis ollut niin kauheen ujo.

Siitä se käymään lähtee, sanoi entinen likka, kun napaansa näytti.

On pieni ihminen ja avaa oven ylhäältä asti.

Maasta se pienikin ponnistaa ja sängyn päästä lisää.

Ei mikään ruusu, mutta kukka kumminkin.

Turkulainen Mauno Paska anoi presidentti Koivistolta lupaa muuttaa nimensä sillä perusteella, että nimi oli niin ruma. – Kylläpä onkin ruma nimi, sanoi Koivisto. – Minkäs nimen te sitten haluaisitte tilalle? – No, Pentti Paska, vastasi turkulaismies.

Ilmoitus Karjala-lehdessä 1930-luvulla: Kihloissa Elsa Kakki ja Eino Korjas.

Lapsi oli kyselytuulella: - Isä, missä on Madagaskar? – En minä vain tiedä. Kysy äidiltäsi – hänhän se meillä aina siivoaa niin, ettei täältä löydä koskaan mitään.

Karjalainen harmitteli hartaasti, kun piti jättää talonsa ja lähteä länteen. Paikalle osui silloin mustalainen, joka kuultuaan valituksen tokaisi: - Mitä sie hoastat, kun siult män vain talo, mut ku miult män koko pitäjä!

Kun eräs karjalaisemäntä Luumäeltä kulki maantietä pitkin, kysyi eräs pojannaskali koiruuksissaan häneltä: - Oottako työ emakkoja? – Kyllä mie oon mut ei miul oo noi tuhmii porsaita! kuului vastaus.

Toisessa maailmansodassa kuuluksi tullut Yhdysvaltain kenraali Dwight Eisenhower myi kirjoittamansa sotamuistelmat huikeasta hinnasta. Kun häntä moitittiin tästä, kenraali vastasi: - Ettekö tiedä, että sotilaan tulee myydä henkensä mahdollisimman kalliisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti