keskiviikko 6. lokakuuta 2010

KE 06.10.2010
Uittomiehiä Tyngän myllyn luona 1930-luvun lopulla.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 8 C

Tapahtumat

Lähetin valituksen Rovaniemen hovioikeudelle Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden päätöksestä sekä samalla purkuhakemus korkeimmalle oikeudelle samasta päätöksestä. Onko Suomi oikeusvaltio? Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/valitus-purkuhakemus-kiirehtimispyynto.html

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni. Minulle tulee nykyisin erittäin paljon erilaisia avunpyyntöjä. Valitettavasti en pysty täyttämään kaikkien toiveita.

Uutiset

Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen haluaisi kalajokiset lottovoittohuijarit käräjille. Kalajokilaakso-lehden mukaan Uimonen pitää tempausta niin vakavana, että Iltalehden pitäisi nostaa asiasta oikeusjuttu. Iltalehti julkaisi kalajokisen lottovoittajan haastattelun, joka paljastui kalajokisen miesjoukon julkisuustempaukseksi ja haluksi testata iltapäivälehtien toimintaa. Iltalehden päätoimittaja on kuitenkin arvioinut Kalajokilaakso-lehdelle, että oikeusjuttua ei nosteta.
Erkin kommentti: JSN:n puheenjohtajan Risto Uimosen kommentti on aika outo, sillä hänen tehtävään on valvoa, että muun muassa lehdistö noudattaa journalistin ohjeita. Nyt Iltalehti ei ole noudattanut näitä ohjeita. Siksi Risto Uimosen olisi pitänyt antaa julkinen huomautus Iltalehdelle journalistin ohjeiden rikkomisesta. Kalajokisten jekkua on vaikea osoittaa rikokseksi. Ainoa asia, mikä tästä jekusta voi tehdä mahdollisen rikoksen, on yhtyeen oman CD:n mainostaminen jekun avulla. Kysymyksessä on hyötymistarkoitus. Todellisuudessa hyötyjänä on ollut pikemminkin Iltalehti, jonka irtonumeromyynti todennäköisesti lisääntyi melkoisesti. Siksi Iltalehti ei ole kiinnostunut oikeusjutusta. Iltalehtihän on pettänyt lukijansa ja esittänyt siitä jo anteeksipyyntönsä.

Öljy-yhtiö Neste Oil julkisti tiistaina illansuussa hallintoneuvostonsa jäsenten palkkiot ja kokousaktiivisuuden vuodesta 2008 alkaen. Tietojen mukaan SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on kuitannut runsaan kahden vuoden aikana kahdesta kokousta lähes 14 000 euroa. Urpilainen oli tarkastelujakson aikana laiskin kokouksissa kävijä. Koko vuoden 2008 Neste Oilin hallintoneuvoston jäsenenä olleet ovat saaneet kuukausipalkkioita vuoden aikana 6 000 euroa. Sen lisäksi he ovat saaneet 200 euroa kokoukselta.

Kansanedustaja Merikukka Forsius (kok.) selittää, että hänen poissaolonsa Veikkauksen hallintoneuvoston kokouksista johtuvat pääosin äitiysvapaasta sekä omista ja lasten sairaslomista. Forsius ei osallistunut neuvoston kokouksiin vuonna 2009 kertaakaan.
Forsius vahvistaa, että poissaoloista huolimatta hän on saanut Veikkaukselta kaikki hallintoneuvoston jäsenen kuukausipalkkiot vuonna 2009. Näiden palkkioiden yhteissumma on 6000 euroa.

Israelissa on noussut häly videopätkästä, jossa israelilainen sotilas tanssii pidätetyn palestiinalaisnaisen ympärillä. Nainen silmät on peitetty siteellä ja hänet kätensä on sidottu.Lyhyt video ilmestyi ensin YouTubessa, minkä jälkeen sitä esitettiin myös Israelin television uutislähetyksissä. Palestiinalaisviranomaiset ovat tuominneet videon jyrkin sanoin. Katso http://www.youtube.com/watch?v=pxFlmXbzY3I

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 06.10.2010 Vaalirahasta tuli paha sana. Yritykset ja etujärjestöt vähentävät selvästi vaalirahoitusta eduskuntavaaleissa.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 06.10.2010 Unkari julisti hätätilan lietetulvan takia. Useita kuollut ja satoja evakuoitu alumiinitehtaan myrkkyvuodon jälkeen.
Kolmas lehtileike: Kaleva 06.10.2010 Aseita virtaa Lähi-itään. Yhdysvallat varustaa arabimaita ja Israelia ennen muuta Iranin mahdin kasvua vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 99,6 kg, verenpaine 153/ 90, lepopulssi 50. Uinti 1000 m / 62 000 m.

Loppukevennys

Tarhassa pukeuduttiin ulos lähtöön ja Maijastiinalla menivät tumput vääriin käsiin. – Ohoh, väärinkäsitys, Maijastiina kommentoi.

Naapurin täti kysyi Ullalta: - Joko pikkuveljesi osaa puhua? – Ei, vastasi Ulla. Ei sen tarvii, kun se saa kaiken haluamansa huutamalla.

Isä kutsui Venlaa pihan hiekkalaatikolta sisälle: - Haikara on tuonut sinulle pikkuveljen. Tule katsomaan. Venla vain jatkoi hiekkakakkujen tekoa ja tuumi: - En mä, se on kuiteskin lentänyt jo tiehensä.

Kukaan ei ole syönnillä rikastunut.

On niin hyvää, että kun yhden syö, niin kaksi oksentaa.

Siisti koti, ei leivän murua.

Käy kuin mustalaisen hevoselle: juuri kun oppi syömättä olemaan, niin kuoli.

Nuoren tytön iltarukous: - Anna Onnin tulla ja tunnin olla.

Pasi Kuikka ja Olli Kujala.

- Miksi pienet mustalaistytöt haaveilevat pääsevänsä isoina? – Mannekiineiksi.

- Mikä on Nukkumatin työasu? – Univormu.

Vankilan johtaja vapautuville vangeille: - Valitan, että jouduin pitämään teitä täällä viikon yli määräajan. – Olkoon menneeksi, vastasi vapautuva. – Vähentäkää tuo aika pois sitten seuraavalla kerralla.

Kerran tuli erästä miestä vastaan mylläri, joka kysyi: - Mitäs sinä tiedät? – Toisia asioita minä tiedän, toisia en. – Mitäs sinä sitten tiedät? kysyi mylläri. – Sen minä tiedän, että myllärillä on lihavia sikoja. – Mitäs et tiedä? – Sitä en tiedä, kenen jauhoja ne syövät, vastasi mies.

- Älä seiso siinä monttu auki, sanoi haudankaivaja uudelle apulaiselleen.

Aggressiivi on sijamuoto, jonka sijapäätteet ovat – tana ja –kele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti