lauantai 23. lokakuuta 2010

LA 23.10.2010


Päivän sää
Lämpötila aamulla 0 C, lunta oli satanut yöllä noin 10 cm.

Tapahtumat
Lähdimme aamulla klo 03.45 linja-autolla Lahteen ystäväni hautajaisiin. Lumisade oli ajoittain erittäin sankkaa ja useita autoja oli matkan varrella tiensivussa, osa katollaan. Myös yksi hirvikolari oli tapahtunut Viitasaaren lähellä. Hirvi oli vielä tiellä kuolleena auton edessä, kun ajoimme ohi. Olimme takaisin Kalajoella kello 22.45.
Lahdessa naispappi toimitti ystäväni hautaustoimituksen ja hänen sanomansa oli selkeä, ymmärrettävä, kansanomainen ja miellyttävästi esitetty, vaikka kysymys oli hautaamisesta.

Terveys ja liikunta
Paino 99,2 kg, verenpaine 171 /101, lepopulssi 59.

Loppukevennys
Riikka tuli äidin luo hieman varoen ja kysyi epäröivällä äänellä: - Äiti, onko sulla hyvä kasvomuisti? – Kyllä, äiti vastasi, on minulla. Miksi sitä kysyt? – No siks, vastasi Riikka helpottuneen oloisena, kun mä rikoin just äsken sun meikkipeilin.

Asseri katseli tarkkaavaisesti vierailulle tullutta naapurin emäntää ja rohkaistui viimein kysymään: - Meneekö täti pian asentajalle? – Asentajalla? nainen hämmästyi. Mitäs sinä nyt sillä..?- No kun isä sanoi, että tädillä n ruuvit löysällä, selitti Asseri asiallisesti.

Lastenhuoneesta kuului kauhea meteli ja äiti riensi kysymään, kuka aloitti riidan. – Pekka aloitti lyömään takaisin, selitti Ulla.

- Miten ihanasti oletkaan ehostanut silmäsi. Mikä on salaisuutesi? – Ravintolan pyöröovi…

Tarjoilija kysyi: - Miltä keitto maistui? – Suola oli hyvää, mutta soppaa saisi olla vähän enemmän.

Opettaja kysyi, kuka osaa ruokarukouksen. Pikku-Kalle viittasi. – Minä osaan yhden. Isä opetti. – No, annahan sitten tulla! – Hyvä Jumala, onko tämä olevinaan pihvi!

- Liity sinäkin laulukuoroon! Kokouksissa juodaan, syödään, tanssitaan ja flirttaillaan…- Älä! Entäs milloin te sitten laulatte? – Kotiin palatessa.

- Tarjoilija, viinissäni kellu harmaa hius! – Minähän kerroin jo, että viini on vanhaa ja hyvää vuosikertaa.

Miksi blondilla on jääkaapissa aina myös tyhjä maitotölkki? Siltä varalta, jos joku vieraista haluaisi kahvinsa mustana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti