perjantai 15. lokakuuta 2010

PE 15.10.2010
Ensimmäinen laiva saapui Rahjan satamaan 8.8.1963.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, päivällä + 2 C

Tapahtumat

Poliisi sai kiinni torstai-iltana aikaisemmin päivällä Raahessa etsityn miehen. Mies löytyi vihjeen perusteella Pyhäjoen Parhalahdella huvilasta. Mies pakeni poliisin tullessa paikalle. Kolmensadan metrin takaa-ajon jälkeen hänet saatiin kiinni poliisikoiraa apuna käyttäen. Hän on ulkomaalainen ja iältään noin 20-25 vuotta.
Erkin kommentti: Raahenseudun ja Kalevan nettisivujen avulla kansalaiset pysyivät ajan tasalla ehkä paremmin kuin poliisi. Kansalaisten aktiiviselle toiminnalle on annettava suuri kiitos. Lehtien keskustelusivuilla oli jo tiedossa se, että mies pyöräili Pyhäjoen suuntaan, kun poliisi piiritti tyhjää taloa.

Tänään oli kaupunginhallituksen kokous, mikä alkoi kello 13 ja kesti noin kaksi tuntia. Tärkeimpiä asioita olivat kaupungin tuottaman asumispalvelun aloittaminen Kuusikodissa sekä kiinteistön myyminen Julas kiinteistöt ay:lle. Tuloveroprosentiksi esitetään 19 prosenttia ja kiinteistöveroprosentit pysyvät myös aikaisemmalla tasolla. Käytiin lävitse osavuosikatsaus 31.8.2010 tilanteen pohjalta.

Uutiset

Perussuomalaiset on vahvistanut asemaansa neljänneksi suosituimpana puolueena. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän selvityksen mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut 12,5 prosenttiin. Vihreät on menettänyt asemiaan kamppailussa neljänneksi suurimman puolueen paikasta. Helsingin Sanomien gallupissa vihreiden kannatus on laskenut 8,9 prosenttiin, joten eroa perussuomalaisiin on jo lähes neljä prosenttiyksikköä. Myös kolmen suurimman puolueen kannatus on ollut hienoisessa laskussa. Kokoomus on yhä suurin 22 prosentin kannatuksellaan, toisena tulee SDP 19,7 prosentilla ja kolmantena keskusta 18,9 prosentin kannatuksella. Suomen Gallup haastatteli puhelimitse 2 886 suomalaista 13.9.–8.10. Virhemarginaali on noin 2 prosenttiyksikkö suuntaansa.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen välikysymysäänestyksessä äänin 102–70, poissa 27. Äänestykseen päättyi jätevesiasetusta koskeneen pienten oppositiopuolueiden tekemän välikysymyksen käsittely. Näin äänestettiin. Katso kuka vastustaa ja kuka kannattaa paskalakia! http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw.cgi/trip/?${APPL}=aanestysu&${BASE}=aanestysu&${THWIDS}=2.55/1287148315_328147&${oohtml}=aax/hex5000&${html}=aax/aax5000&${snhtml}=aax/aaxnosyn&${savehtml}=/thwfakta/aanestys/aax/aax.htm

Tänään ilmestyneen Holokausti-kirjan mukaan juutalaisten luovutuksen käännekohdaksi muodostui se, kun Valpon uudeksi päälliköksi nimitettiin juutalaisvastainen varatuomari Arno Anthoni. Hän käynnisti läheisen yhteistyön Saksan salaisen poliisin Gestapon kanssa. Anthoni jatkoi karkotusasian ajamista presidentiltä saamiensa laajojen valtuuksien nojalla. Suomesta karkotetut kahdeksan juutalaista kuljetettiin Tallinnaan. Tähän asti on oletettu, että heidät kuljetettiin Auschwitzhin keskitysleirille, mutta Viron valtionarkiston tietojen mukaan Suomesta tulleet juutalaiset ammuttiin vain pari päivää Tallinnaan saapumisensa jälkeen. Nuorin murhatuista oli sylivauva ja toinen tapetuista lapsista oli 11-vuotias.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 15.10.2010 Maailman pisin rautatietunneli Sveitsiin. Runsaat 57 km pitkä, Alpit alittava tunneli on valmistuessaan maailman pisin rautatietunneli.
Toinen lehtileike: Kaleva 15.10. 2010 terveydenhuollon korulauselaki jää torsoksi. Kuusamon terveyskeskuksen ylilääkäri Niilo Keräsen kirjoitus.

Televisiosta katsottua

Pressiklubi: Presidentti ja media – kumpi vie?

Terveys ja liikunta

Paino 99,0, verenpaine 162 /100, lepopulssi 60. Uinti 1000m / 65 000 m.

Loppukevennys

- Iskä, mitä tarkoittaa olla kihloissa? – Jokseenkin samaa kuin että minä ostaisin sinulle joululahjaksi polkupyörän, mutta sinä saisit ajaa sillä vasta juhannuksena. – Mutta vähän saa kuitenkin kellosta rimpauttaa, eikä niin?

Poika ja tyttö leikkivät hiekkalaatikolla ilman vaatteita. Tyttö kysyi: - Mikä toi on? – Se on mun vesihana, poika vastasi. – Mullapa on uudempi malli, upotettu, tyttö kehaisi.

Veijo ja Venla olivat kylvyssä. Venla huuteli: - Äiti, Veijo ruiskuttelee! – Eihän se nyt ole niin vaarallista, äiti vastasi. Ruiskuttele takaisin. – En mä voi, valitti Venla. Mä oon tyttö.

- Tuo on varmaan tyttökoira, arveli Veijo, kun se heiluttaa peffaa.

Auvo ja oiva kinastelevat naamat punaisina. – Sinä olet ihan perseestä, Auvo sähähti. – Niin sinäkin, Oiva latasi takaisin. – Enkä ole, kiisti Auvo varmasti. Minä olen syntynyt keisarinleikkauksella.

Pikkukala ja isäkala uiskentelivat ja näkivät ongenkoukun. Pikkukala kysyi: - Mikä tuo on? – Gigolo, isäkala vastasi. – Äitisi lähti tuommoisen mukaan viime kesänä eikä ole vieläkään tullut takaisin.

Miten jäniksiä pyydystetään? Mennään lähimpään pusikkoon ja äännellään kuten porkkana.

Miksi siilipariskunta päätyi avoeroon? Uros kyllästyi naaraan jatkuvaan piikittelyyn.

Miksi miehellä pitää olla koira? Koska kukaan muu ei perheessä tottele häntä.

Jänis ja kettu olivat kävelyllä metsässä. Kuinkas ollakaan, jänikselle tuli väsy. Silloin kettu sanoi: - Istu tuohon minun häntäni päälle, niin minä vedän sinut kotiin. Niin jänis pääsi mukavasti metsästä kotiin. Näihin eläinvitseihin kuuluu yleensä jokin opetus, ja tämän vitsin opetus on, että ystäviä saa aina, kun on pitkä häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti