tiistai 12. lokakuuta 2010

TI 12.10.2010Hiliman hotelli

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, yöllä satanut ensi lumen. Päivällä + 4 C.

Tapahtumat

Kävin hakemassa työkyky- ja työtaitoprojektin kirjanpidosta kopion Kalajoen kaupungilta. Minulle on muodostunut selkeä kuva siitä, että hyvin suuri osa projekteista ja hankkeista on yhteiskunnan kusetusta. Projektien ja hankkeiden valvonta on olematonta.
Tänään pidin palaverin taiteilija Markku Hakolan kanssa ensi kesän Kalajoki-näyttelystä. Tänään pidin palaverin Ivanin kanssa koskien ensi kesän Kalajoki-näyttelyä.
Tänään saimme suruviestin Lahdesta. Juhani oli kuollut. Hautajaiset on 23.10.2010.

Uutiset

Vaalirahoittaja Arto Merisalon mukaan keskusta osti veronmaksajien rahoilla Se on ihan Matti -kirjaa. Eduskuntaryhmä tilasi kesällä 2005 yli 600 kappaletta keskustan nykyisen puoluesihteerin Timo Laanisen Matti Vanhasesta kirjoittamaa vaalikirjaa. - Erikoiseksi tämän Perttulan ja kumppaneiden eduskuntaryhmän varoilla tekemän oston tekee se, että kirja ilmestyi tietojeni mukaan vasta loppuvuonna 2005, eli ostettiin ja ilmeisesti maksettiin kirja, jota ei vielä edes ollut olemassa, ihmettelee Merisalo. Miten kirjaa on voitu ostaa eduskuntaryhmän varoilla, eli jokaisen veronmaksajan kustannuksella?

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti tänään, että se pyytää poliisia aloittamaan esitutkinnan entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) mahdollisesta jääviydestä Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jaossa. Valiokunnan keskustalaisten jäsenten mietintöön jättämän lausuman mukaan valiokunta olisi voinut itsekin selvittää asian, mutta he eivät lopulta tehneet vastaesitystä, vaan myöntyivät enemmistön kantaan.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan lehti sai kertoa presidentinvaalien kampanja-avustajan rakkaussuhteesta. Suomi joutuu maksamaan Ilta-Sanomille lähes 28 000 euroa korvauksia sananvapauden loukkaamisesta. Korkein oikeus tuomitsi uutispäätoimittajan ja toimittajan yksityiselämän loukkaamisesta 5 000 euron korvauksiin vuonna 2005. Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan KKO epäonnistui tasapainoillessaan sananvapauden ja yksityisyyden suojan välisen rajan löytämisessä. Ilta-Sanomat kertoi Esko Ahon kampanja-avustajan suhteesta tv-toimittajan ex-puolisoon vuonna 2000 presidentinvaalien alla.

Kiistelyyn haja-asutusalueiden kotien ja mökkien jätevesien puhdistamisesta lohkesi uusi särmä tiistaina, kun opposition ohella toinen päähallituspuolue kokoomus ryhtyi epäilemään, pitäisikö koko asia miettiä uusiksi.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Kaleva 12.10.2010 Venäjä aikoo Alakurttiin sotilasvoimaa. Suomalaistutkija epäilee joukkojen siirron toteutumista.
Toinen lehtileike: Kaleva 12.10.2010 Biodieselin teko vaatii tukea. Stora Enson ja Neste Oilin puudieseljalostamo mahdollisesti Imatralle tai Porvooseen.
Kolmas lehtileike: Kaleva 12.10.2010 Suojelusoista sai suuret setelit. Viron suurimmassa lahjusjutussa Natura-maita vaihdettiin rakennustontteihin Tallinnan liepeillä.

Televisiosta katsottua

Unkari voitti Suomen EM-karsintaottelussa 2–1 Olympiastadionilla. Tappio tarkoitti Suomen EM-kisahaaveiden lopullista romuttumista. Unkari teki voittomaalin käytännössä ottelun viimeisellä kosketuksella.

Terveys ja liikunta

Paino 99,8 kg, verenpaine 166 / 96, lepopulssi 59. Uinti 1000m / 64 000m

Loppukevennys

- Et saa kaivaa nenääsi etusormella! äiti huomautti Uskolle. – Millä sormella sitten? Usko kysyi.

- Pitääkö täti kakusta? uteli Anita kahvipöydässä. – Se on taivaallisen herkullista, täti hehkutti.
- Kummallista, Anita tuumi. – Kuinka niin? – Kun äiti on aina sanonut, ettei tädillä ole makua lainkaan.

- Setä, mikä keksijä sinä olet? Jouni kyseli. – Miten niin? – Kun isä sanoo, ettet sinä ole ruudinkeksijä. Mitä sinä sitten olet keksinyt?

Maalaistaloon tuli töihin timpuri, jolta viisivuotias Antti kysyi: - Osaatko sinä kiroilla? – En osaa, timpuri kielsi. – Kyllä perkele meillä opit, Antti miehekkäästi lupasi.

Komeasti vaan, ettei köyhäksi luulla.

Köyhyys ei ole ilo, eikä se kehumalla parane.

Mistä köyhän ilo on? Pieree ensin ja sitten nauraa.

Pyhäkoulussa: - Mitä pitää ensiksi tehdä, että saan syntini anteeksi? – No, syntiä tietysti, huudahtaa Pikku-Kalle.

Pikku-Liisa oli vihdoin saanut pikkusiskon ja pian oli ristiäisten aika. Tilaisuuteen saapui koko suku ja Pikku-Liisa seiso isän ja äidin välissä parhaimpiinsa pyntättynä. Kun pappi oli sitten kastellut pikkusiskon pään ja lausunut tavanomaiset ristiäissanat, joista Liisa ei ymmärtänyt yhtikäs mitään, Liisa nykäisi äitiä kädestä ja kysyi varsin kuuluvalla äänellä: - Äiti, miksi toi pappi aivopesi pikkusiskon?

- Kyllä taivaassa on sitten kaunista, siunaili emäntä ääneen rovastin saarnan jälkeen. – Niin varmaan, myönsi isäntä, - mutta sisäänpääsyvaatimuksista päätelleen melko yksinäistä.

Matkailu avartaa – varsinkin kukkaroasi.

Mikä seuraavista on Norjassa sijaitseva joki: a) Alta, b) Päältä, C) Sivulta.

Mikä seuraavista on suuri maanosa: a) Muulia, b) Aasia, C) Hevosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti