maanantai 18. lokakuuta 2010

Ma 18.10.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 7 C

Tapahtumat

Pyrin tänään selvittämään työkyky- ja työtaitoprojektiin liittyviä asioita. Jatkan selvittelyä huomenna.
Hankein tänään Hiliman hotelliin ja Juseliuksen sahaan liittyviä tietoja Kalajoen historia-blogiani ja seuraavaa Kalajoki-näyttelyä varten. Sain myös selville Iida Isokäännän arkiston olinpaikan. Selvitän huomenna sen hyödyntämismahdollisuudet. Seuraavaan Kalajoki-näyttelyyn taiteilija Markku Hakola maalaa muotokuvan Hilimasta ja Hiliman hotellista. Haluan saada Siipolan Jannesta hyvän valokuvan muotokuvan maalaamista varten. Kalajoen Nuorisoseurasta minulla on jo valokuva. Minä haluan vielä lisää valokuvia Janne Siipolasta. Voiko joku auttaa minua valokuvien hankinnassa?

Tänään vaihdettiin autooni talvirenkaat.

Kalajokisen naisen viikonloppu vierähti pitkäksi ja lisäjuoman hakeminen Alkosta maanantaina aamupäivällä päätyi tilanteeseen jossa hän puhalsi poliisin alkometriin 1.6 promillea. Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
Maanantaina illan suussa poliisi pysäytti kalajokisen miehen. Miehelle suoritettu puhalluskoe osoitti 1.2 promillea. Verikoe osoittaa, saako ajelija syytteen rattijuopumuksesta vai törkeästä rattijuopumuksesta.
Maanantaina alkuillasta poliisi tavoitti Kalajoella toisen kalajokisen miehen. Miehelle suoritettu puhalluskoe osoitti 2.42 promillea, joten tekoa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Lähetin sähköpostia oikeusministeriön kansliapäällikölle.

----- Original Message -----
From: Erkki Aho
To: tiina.astola@om.fi
Sent: Monday, October 18, 2010 11:30 AM
Subject: Tiedoksi ja toimenpiteitä varten

Oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola

Olen pyytänyt oikeusministeri Tuija Braxia vastaamaan jo useita kertoja sähköpostiini. Pyydän Teitä varmistamaan, että oikeusministeri vastaa minulle lähettämääni sähköpostiin ja ilmoittaa mihin toimenpiteisiin oikeusministeri ja oikeusministeriö asian johdosta ryhtyy. Tässä sähköpostini
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/kirjallinen-kysymys-vastattavaksi.html
Huom. kuvat saa isommaksi klikkaamalla hiirellä kuvan päällä.

Pyydän oikeusministeriöä ryhtymään asian vaatimiin toimenpiteisiin myös seuraavien asioiden johdosta, koska Suomen valtio ja oikeusministeriö on asioissa korvausvelvollinen.

Kiirehtimispyyntö
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/kiirehtimispyynto.html

Valitus, purkuhakemus, kiirehtimispyyntö, kantelu ja tutkintapyynnön täydennys
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/10/valitus-purkuhakemus-kiirehtimispyynto.html

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissiselle ja poliisihallitukselle
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/valtakunnansyyttaja-matti-nissiselle-ja.html

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/oikeuskansleri-jaakko-jonkka.html

Totuus asioissa
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/totuus-asioissa.html

Kalajoella 18.10.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Uutiset

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo kehottaa oikeusministeriötä pohtimaan, pitääkö oikeusmenettelyä Suomessa muuttaa. Suomi on saanut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) viime vuosina lukuisia langettavia tuomioita sananvapausjutuista. Viimeksi viime viikolla valtio määrättiin maksamaan tiedotusvälineelle korvauksia sananvapauden loukkaamisesta. Koskelon mukaan EIT:n ratkaisun perusteluista ilmenee, että se suhtautuu torjuvasti suomalaiseen järjestelmään, jossa virallinen syyttäjä on niin sanotun uhrin asialla ja ajaa rikossyytettä mediaa vastaan. Monissa muissa maissa asioita hoidetaan toisin. Yksittäisen kansalaisen kannalta syyttäjävetoisen järjestelmän etu on siinä, että asianomistaja selviää helpommalla ja pienemmällä taloudellisella riskillä kuin tilanteessa, jossa uhri ajaa itse syytettä tai nostaa vahingonkorvauskanteen. Jos syyttäjä häviää ajamansa jutun, valtio maksaa viulut. Tutkijatohtori Päivi Tiilikka on todennut, että syyttäjät ovat joskus jopa liian innokkaita ajamaan mediajuttuja.

Yli 18 000 ihmistä on jättänyt kirkon tiistaina televisiossa nähdyn Homoilta-keskusteluohjelman jälkeen, ilmeni Eroakirkosta.fi-sivuston tilastoista sunnuntai-iltana. Sunnuntaina rikottiin kaikkien aikojen päiväkohtainen eroamisennätys. Kello 23.20 mennessä kirkosta oli eronnut 5554 jäsentä. Edellinen ennätys tehtiin lauantaina, jolloin eronneita oli 4545. Koko vuoden aikana kirkosta on eronnut Eroakirkosta.fi-sivuston kautta yli 40 000 jäsentä. Tiistaina TV2:ssa esitetyn Homoillan jälkeen eronneita on ollut enemmän kuin esimerkiksi koko vuonna 2000 yhteensä.

Valtio on epäonnistunut työpaikkojen ja virastojen tasa-puolisessa alueellistamisessa. Pohjois- ja Itä-Suomesta on hävinnyt tuhansia työpaikkoja kymmenessä vuodessa. Alueellistetut työpaikat on siirretty suurimmaksi osaksi Etelä-Suomeen. Myös pääkaupunkiseudulle, josta töitä piti alueellistaa, on tullut työpaikkoja rutkasti lisää. Tulos on surkea. Ja suurimmalta osin seurausta alueellistamisen sekä ns. tuottavuusohjelman eli valtion työpaikkojen karsimisen päällekkäisistä vaikutuksista. Päinvastoin kuin pitäisi, alueellistamisohjelma ei olekaan lisännyt työpaikkoja ja eloa sinne, missä pula on. Alueellistamistoimista nauttivat lähinnä Etelä- ja Länsi-Suomi. Eduskunnan tarkastusvaliokunta odottaakin, että hallitus tuo selvityksiä mönkään menosta. Valtio on vähentänyt pohjoisen ja itäisen Suomen alueilta noin 6 000 valtion työpaikkaa.

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus vangitsi Sonkajärven ammuskelijana tunnetun ulkomaalaisen miehen pakkokeinoistunnossa Raahen poliisiasemalla. Epäilty passitettiin esitutkinnan ajaksi Raahen poliisivankilaan ja sen jälkeen Oulun vankilaan. Syyte epäiltyä vastaan tulee jättää 7. tammikuuta 2011 mennessä. Epäilty kertoi nimekseen Darius Vovkkevikus. Hän kertoi olevansa Liettuan kansalainen ja syntyneensä 1. syyskuuta 1988.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Keskipohjanmaa 18.10.2010 Irlannin kuplataloudesta syntyi satoja aavealueita.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma: Nesteen pulmaöljy.

Terveys ja liikunta

Paino 99,9 kg, verenpaine 163 /102, lepopulssi 54. Uinti 1000 m/ 66 000m

Loppukevennys

Pastori kysyi uskontotunnilla: - Mitkä olivat Jaakobin vaimojen nimet? Pienen epätietoisuuden jälkeen Janne viittasi: - Helle ja Vilu. – Mistä sinä olet tuollaista saanut päähäsi? pastori kummasteli. Janne selitti: - Sanotaanhan se jo Raamatussa: ”päivällä häntä rasitti Helle ja yöllä Vilu”.

Uskontotunnilla puhuttiin anteeksiantamisen tärkeydestä. Sitten opettaja kysyi: - Mikä on kaikkein vaikeinta maailmassa? Pitkän hiljaisuuden jälkeen Juhani viittasi: - Pystykirnun nuoleminen.

Uskontotunnilla opeteltiin ruokarukousta. Opettaja kysyi: - Mitä tehdään kun ruvetaan syömään? Kukaan ei vastannut. Oppilaiden joukossa oli papin poika, jolta opettaja arveli saavansa oikean vastauksen. – Uolevi, kerro sinä, mitä isä sanoo, kun rupeatte syömään. Uolevi vastasi: - Sitten pojat, elekee panko paljon voita leivälle.

Pyhäkoulussa luettiin Raamatun luomiskertomusta. Sen jälkeen opettaa kysyi: - Miksi Jumala loi aluksi valon? Jorma vastasi reippaasti: - Että näkisi mitä on tekemässä.

Mies pyrki töihin ilmatieteen laitokseen. – Millainen pätevyys teillä on? – Olen minä saanut lotossa kolmesti kuusi oikein.

Pekka kuunteli aikansa pikkusiskon pianon soittoa ja sanoi: - Minä haluaisin olla Beethoven. – Se oli suuri säveltäjä, pikkusisko sanoi. – Niin ja kuuro.

Mistä voit päätellä, että asianajaja valehtelee? Sen huulet liikkuvat.

- Lähetä ystävänpäivänä tuhat postikorttia puhelinluettelosta satunnaisesti valitsemillesi miehille ja kirjoita kaikkiin ”Arvaa keneltä?”, asianajaja sanoo sihteerilleen. – Miksi ihmeessä, sihteeri kysyy. – Minä aion erikoistua avioerojuttuihin, asianajaja virnistää.

1 kommentti:

  1. On todella kamalaa, että ihmiset ajavat sen jälkeen, kun ovat nauttineet alkoholia. Minun mielestäni olisi hyvä, että rattijuopumuksesta kärähtäneet joutuisivat tekemään alkolukon asennuksen autoonsa. Usein kuulee tarinoita, että nämä tapaukset päätyvät todella huonosti. http://www.viestipaja.fi/autovarustelut-henkiloautoihin/

    VastaaPoista