lauantai 9. lokakuuta 2010

LA 09.10.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, lämpötila päivällä + 8 C

Tapahtumat

Kalajoen markkinat jatkuivat tänäänkin vilkkaina. Kalajokisista yrityksissä markkinoilla oli mm. Peura-Puukko ja Plassin kylätalon pihalla oli mahdollisuus nauttia nahkiaisperunoista.

Lauantaina päivällä poliisipartio pysäytti Kalajoella Matkailutiellä henkilöautoa kuljettaneen kalajokisen naisen. Nainen puhalsi poliisin alkometriin 1,8 promillen lukemat. Verikokeen jälkeen naisen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon. Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Kävin katsomassa Suomi-sarjan alkulohkon jääkiekko-ottelun JHT – Hermes. Kotijoukkue voitti numeroin 3-1.

Selvitin pyynnöstä Työkyky- ja työtaitopassiprojektiin liittyviä asioita. Lähinnä työvoiman käyttöä ja järjestettyjä koulutuksia.

Työkyky- ja työtaitopassiprojekti
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/07/tyokyky-ja-tyotaitopassiprojekti-ja-sen.html

Kalajoella kohdellaan työttömiä kaltoin
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/04/kalajoella-kohdellaan-tyottomia-kaltoin.html

Nyt kaupungin työllistämispalvelut on koottu yhdeksi kokonaisuudeksi, Redi-palveluiksi. Redi-palveluihin on koottu paitsi sosiaalinen yritystoiminta, myös muut työllistämishankkeet, työpajakoulun kehittäminen, nuorten työllistäminen, vajaakuntoisten työllistäminen sekä työharjoittelut kaupunkikonsernissa eri yksiköissä. Ohjausryhmässä ovat seuraavat kaupungin edustajat Raili Myllylä, Jukka Puoskari, Juhani Sammallahti ja Anne Mäki-Leppilampi. Muut jäsenet ovat Päivi Alho, Juha Rahkola ja Tapio Lahola sekä Pohjois-Pohjanmaan Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen Virve Kivelä ja Ville Mehtälä.
Totuus on se, että projektirahat ovat menneet muuhun kuin projektin kohderyhmään.
Projektihenkilö on ottanut nyt työvoimaviranomaisen roolin ja minun käsitykseni mukaan hän on ylittänyt toimintavaltuutensa. Koulutus on ollut kaikkea muuta kuin nimikkeiden mukaista ja ilmaiseen työharjoitteluun on määrätty henkilöitä vielä koulutuksen päätyttyä. Työttömät ovat joutuneet erikoisen kohtelun kohteeksi. Tähän toimintaan on viranomaisten puututtava.

Mielenkiintoinen linkki
http://www.nra.fi/

Toinen mielenkiintoinen linkki
http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Kolmas mielenkiintoinen linkki
http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Uutiset

Thaimaalaiset naiset ovat joutuneet tekemään jopa vuosia töitä ilman lomia CenCei Oriental Spa -kylpylöissä, kertoo Palvelualojen ammattiliiton PAM-lehti. Lehden haastattelemien työntekijöiden mukaan töitä on tehty 9-12 tuntia päivässä ja kuutena päivänä viikossa. Lisäksi on ollut ylitöitä. CenCei-kylpylöitä on useissa kauppakeskuksissa, kuten Vantaan Flamingossa. Ketjun toimitusjohtaja on HairStore-ketjusta tunnettu Veikko Nenonen. HairStore tuomittiin taannoin sakkoihin useista työntekijöihin kohdistuneista rikoksista.

Unkarin hallituksen edustajien mukaan alumiinitehtaan vuodossa 600 000–700 000 kuutiometriä myrkkylietettä vyöryi kolmeen kylään. BBC:n mukaan jopa miljoona kuutiometriä olisi levinnyt ympäristöön. Meksikonlahden katastrofissa puolestaan yli 750 000 kuutiometriä öljyä valui mereen.

Kansanedustaja Merja Kyllönen (vas.) ei ole osallistunut vuoden 2010 aikana kertaakaan Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston kokouksiin. Kokouksia on pidetty tänä vuonna kolme kertaa.

Tämänvuotinen Nobelin rauhanpalkinto on myönnetty vankilassa olevalle kiinalaiselle toisinajattelijalle Liu Xiaobolle. Nobel-komitea perustelee valintaansa 54-vuotiaan Liun pitkällä ja ei-väkivaltaisella taistelulla ihmisoikeuksien puolesta Kiinassa. Nobel-komitea muistuttaa, että ihmisoikeudet ja rauha liittyvät läheisesti toisiinsa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 09.10.2010 Yleinen etu? toimittaja Jukka Aniaksen ansiokas kolumni Mika Myllylän oikeudenkäynnin järjettömyydestä. Anias kritisoi voimakkaasti syyttäjän toimintaa.
Toinen lehtileike: Kaleva 09.10.2010 Nobel telkien taakse.

Terveys ja liikunta

Paino 97,9 kg, verenpaine 164 / 102, lepopulssi 48.

Loppukevennys

Risto kertoi tohkeissaan: - Äiti, äiti, mä tapoin viisi kärpästä. Niistä neljä oli naispuolisia ja yksi miespuolinen. – Mistä sinä ne muka pystyit erottamaan, äiti epäili. – Neljä niistä oli peilin päällä ja yksi kaljalasin reunalla.

Armas oli navetan vieressä leikkimässä kivillä. Ohi kulkeva mies kysyi: - Ovatko ne kissoja? – Ei. – Entä lehmiä? – Ei. – Entä lampaita. – Ei. – No, mitä ne sitten ovat? – Kiviähän nämä on!

Minttu juoksi tohkeissaan sisälle. – Äiti, äiti, kissa juoksi suoraan auton alle! – Kamalaa! äiti huudahti. Kuoliko se? – Ei tietenkään, Minttu sanoi. Auto oli pysäköity.

Voi näitä virkamiehen vaivoja, vähän on työtä ja paljon palkkaa.

Ei ole pakkoa muuta kuin paskalle.

Mäkeä kun lasket, niin pitää siinä vetää kelkkaakin.

Tottelepa yhdettätoista käskyä, että ”Älä hätäile”.

Tutkimusten mukaan naisten runsas alkoholinkäyttö voi lisätä rintasyöpäriskiä, mutta toisaalta naisten runsas alkoholinkäyttö on todistettavasti johtanut siihen, että tällaisten naisten rintoja tutkitaan useammin.

- Tiedätkö mitä Jeesukselle tapahtui pääsiäisenä? kysyi opettaja Pikku-Kallelta. – Ei aavistustakaan. Me oltiin silloin isän ja äidin kanssa Lapissa hiihtämässä.

Isä kysyi Pikku-Kallelta: - Mitä sinä opit ensimmäisenä koulupäivänäsi? – Että kaikki muut lapset saavat enemmän viikkorahaa kuin minä.

Kemianopettaja: - Tiedätkö Pikku-Kalle, mikä on typen kemiallinen merkki? – En. – Oikein.

Missä ammatissa tulee rahaa joka tuutista? Jäätelönmyyjän ammatissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti