keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

KE 03.03.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla – 4 C, tuuli lounaasta 4m/s, lunta on satanut koko päivän vähäisessä määrin.

Tapahtumat

Pyysin Kalajoen Apteekkia täydentämään tietoja Kalajoen apteekin toiminnasta. Kalajoen apteekki on Suomen ensimmäinen maaseutuapteekki ja se on perustettu 1857.

Olen lähes koko päivän käyttänyt Kalajoen Junkkarien historiikin kirjoittamiseen juhlalehteä varten.

Jäähiihtoa Kallaan ei voida suorittaa, koska laivareitti menee Kallan karien maanpuolelta. Tämä oikoreitti säästää kustannuksia merkittävästi ja siksi se on pidettävä auki jäänmurtajien avulla. Tästä syystä jäähiihtoa Kallaan ei voida järjestää.

Olen saanut tänäänkin lukuisia yhteydenottoja Mikko Kovalaisen toiminnan johdosta. Ihmetellään sitä, miksi Mikko Kovalaisen epäiltyjä rikoksia ei tutkita. Miksi viranomaiset suojelevat Mikko Kovalaista.
Korkeimman oikeuden ratkaisua ihmetellään, koska se kiistatta Suomen perustuslain, EU:n ihmisoikeussopimuksen ja EIT:n päätösten vastainen. Sen myös Korkeimman oikeuden esittelijä Jukka-Pekka Salonen myönsi minulle, kun soitin hänelle eilen. Salosen mukaan asiasta on keskusteltu KO:ssa. Tulen tekemään KO:n ratkaisusta myös tuomion purkuhakemuksen ja Raahen käräjäoikeuden tuomarin Jyrki Määtän, tutkinnanjohtaja Raimo Ollilan, syyttäjä Esa Mustosen ja tutkija Harri Rahkolan toiminnasta rikostutkintapyynnöt. Täydennän kanteluani asiasta oikeuskanslerille. Kolme valaehtoista lausuntoa korkeimmalle oikeudelle ovat täysin erilaisia kuin käräjäoikeuden tuomari Jyrki Määtän lausunto. On syytä epäillä, että käräjäoikeuden tuomari Jyrki Määttä on syyllistynyt rikolliseen toimintaa.

Uutiset

Kaikki aikuiskoulutuskeskus Adultan viime ja toissa vuonna tekemät oppisopimukset olivat laittomia. Oppisopimuksia tehtiin vuosina 2007–2008 tuhansia. Niistä maksetut 31 miljoonan euron valtionavut on tarkastuskertomuksen mukaan palautettava valtiolle. Opetushallitus uhkaa Adultaa myös oppisopimuskoulutuslupien peruuttamisella. Keski-Uudenmaan kuntien omistaman aikuiskoulutuskeskuksen ei uskota selviytyvän takaisinperinnästä. Jo aiemmin opetusministeriö on vahvistanut 3,5 miljoonan euron väärinkäytökset ja takaisinperinnän vuosilta 2005-–2006. Sen vuoksi Adulta ilmoitti keväällä irtisanovansa 40 työntekijää. Keskusrikospoliisi tutkii valtionapujen rahastusta törkeänä avustuspetoksena.

Viime viikonvaihteessa Kärsämäellä järjestetyn Lumenveiston SM-kisojen veistokset on tuhottu. Suomen parhaiden lumiveistäjien 14 taideteoksen kimppuun käytiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kaikki veistokset kärsivät merkittäviä vaurioita ja yhtä, massiivista teosta oli jäljistä päätellen hajotettu lapiolla. Lisäksi ilkivallan tekijät olivat tehneet oman taideteoksen yhdestä jäljellä olleesta veistämättömästä lumikuutiosta. Noin kolmen metrin korkuisesta kuutiosta oli veistetty isokokoinen fallos.

Noin 30 neliön suuruudelta ison teollisuushallin kattoa rojahti alas Kalajoen Pitkäsenkylällä keskiviikkoiltana. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Katon romahtaminen johtui paksusta lumitaakasta. Pelastuslaitos aloitti torjuntatoimet poistamalla lunta katolta ja tukemalla katon alapuolisia rakenteita. Onnettomuuspaikalle on hälytetty vahvistettu pelastusjoukkue. Hälytys katon sortumisesta tuli kello 18.18 aikoihin.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee kiinalaisopiskelijoiden tilauskoulutusta Kokkolassa. Lehtileikkeen mukaan ammattikorkeakoulu toimii vastoin lain tarkoitusta.

Toinen lehtileike käsittelee suomalaisdiplomaatin nimitystä YK:n Georgian-edustajaksi.

Kolmas lehtileike käsittelee talouden romahdusta kolmessa kuukaudessa. Bruttokansantuote on supistunut enemmän kuin koskaan itsenäistymisen jälkeen.

Muut lehtileikkeet käsittelevät Vancouverin olympialaisia.

Televisiosta katsottua

Elävä arkisto: Eduskunta suksilla http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=4&t=&a=8539

Lakkopäivän laulu: Matti Esko ja Rekkamies http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=94&t=635&a=4706

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 170/106 , lepopulssi 65.

Loppukevennys

Pikku-Kalle oli äitinsä kanssa kävelyllä kaupungilla ja halusi osoittaa, että hän osasi jo lukea aika hyvin. – Ka-la-kaup-pa, Kalle tavasi. – No mutta, äiti ihmetteli. – Kuinka sinä osasit tavata ihan oikein noin pitkän ja vaikean sanan. – Hajun perusteella.

- Isä, mistä se johtuu, että maapallo pyörii ympäri? – Poika, poika, isä kiivastui. – Oletko sinä käynyt minun koskispullollani?

- Tämä on ainoa kuva isästäni, Kalle näytti Villelle. – Se on otettu rippikoululeirillä. – Kuka noista on isäsi? – Jaa-a, sen äitikin tahtoisi tietää. Mutta äiti istuu tuossa penkin päässä oikealla.

- Kalle, missä vika? Ville ihmetteli. – Miksi olet niin surullinen? – No, kun yksi typpi potkaisi Liisaa mahaan viime sunnuntaina. – Ikävä juttu, mutta ei kai sitä pidä ottaa niin hirveän vakavasti? – Kyllä pitää. Potku tuli sisäpuolelta.

Pikku-Kalle tuli itkien hautausmaalta. Vastaan sattui vanha täti, joka rupesi lohduttamaan surevaa poikaa. – No, Kalle, onkos joku kuollut? – Joka ainoa, Kalle totesi ja osoitti kädellään hautausmaan suuntaan.

Paikkakunnalla ilmestyi kaksi lehteä. Raivostunut kunnanjohtaja ryntäsi toisen lehden toimitukseen: - Tekö kirjoitatte, että minä otan lahjuksia? – Emme toki, toimittaja vastasi. – Se oli varmaan tuossa toisessa lehdessä. sillä me julkaisemme vain uutisia.

Alabamalaisesta katuojasta löytyi alaston neekerin ruumis, jossa oli 23 luodinreikää ja 43 puukoniskun jälkeä. – Pahin näkemäni itsemurha, totesi Alabaman sheriffi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti