perjantai 12. maaliskuuta 2010

PE 12.03.2010


Oskari Santaholman muotokuva ja taitelija Markku Hakola.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -16 C, päivällä – 3 C.

Tapahtumat

Hain kaupunginhallituksen esityslistan kaupunginsihteeriltä. En ryhdy itse monistamaan listoja. Perehtyminen kaupunginhallituksen esityslistan asioihin vie aikaa useita tunteja. Esityslistalla on muun muassa vuokrasopimus Westend Oy:n kanssa. Saman maa-alueen kaupasta on SDP:n valitus Kalajoen valtuuston päätöksestä Oulun hallinto-oikeuden käsittelyssä. On aika erikoista, että nyt yritetään tehdä asiasta toisenlaista päätöstä, vaikka edellistäkään ei ole vielä käsitelty loppuun. Kaupunginhallituksen esityslistan liitteenä ei ole SUN ARENA-hankkeen loppuraporttia. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/03/loppuraportti-on-valmis.html

Sain tänään Oulun läänin taidetoimikunnan 2.3.2010 päivätyn päätöksen 99/2010 koskien kohdeapurahahakemustani. Päätös oli kielteinen. Päätös on pääsihteeri Ulla Lassilan allekirjoittama. Mielestäni Oulun läänin taidetoimikunnan ammattitaito ja harkintakyky tulee vankasti kyseenlaistettua tulevan kesän Kalajoki-näyttelyn perusteella.

Tänään ”pappa” vietti aikaansa lastenlasten kanssa muun muassa Sanifanissa uimalla ja tutustumalla meriluontokeskukseen. Sen jälkeen nautittiin Hesburgerateria sekä illalla perhepizza.

Uutiset

YLEn hallinnon ja rahoituksen kokonaisuudistus siirtyy seuraavalle eduskuntakaudelle ja tulevan hallituksen ratkaistavaksi. Asiasta päätti kokoomuslainen viestintäministeri Suvi Lindén. Ministeri pitää YLEn rahoituksen kattamista valtion budjetista parhaana ja oikeudenmukaisimpana ratkaisuna. Yleisradion hallintoneuvoston keskustalaiset jäsenet ovat hämmästyneet kokoomuslaisen Suvi Lindénin päätöksestä lykätä YLEn rahoitus- ja hallintomallin uudistamista. Kuuden edustajan allekirjoittamassa kirjeessä muistutetaan, että YLEn rahoitus- ja hallintomalliuudistuksen takana oli yksimielinen parlamentaarinen komitea.

Sotku suomalaisten Stasi-kytkösten ympärillä kasvaa. Hufvudstadsbladetin mukaan SAK:n viestintäpäällikkö Riitta Juntunen luovutti vuosina 1979–1985 Itä-Saksan tiedustelupalvelulle Stasille kaikkiaan 940 sivua materiaalia. Kati-peitenimellä työskennellyt Juntunen sai lehden mukaan palkkioksi 70 000 saksanmarkkaa.

Nuoren naispotilaan nänniä imeneen lääkärin tapaus käsitellään vielä korkeimmassa oikeudessa. Korkein oikeus (KKO) kertoi perjantaina myöntäneensä syyttäjälle ja potilaalle jutussa valitusluvan. Juttuun liittyvät tapahtumat saivat alkunsa lääkärintarkastuksessa. Lääkäri puristeli potilaan rintoja, kehui niiden muotoa ja lopulta imi toista nänniä. Lääkärin mukaan kyseessä oli tavanomainen tutkimus ja nännin imemisen tavoitteena oli selvittää, tuleeko rinnasta eritettä.
Raahen käräjäoikeus ja Rovaniemen hovioikeus katsoivat, ettei lääkäri syyllistynyt rikokseen. Oikeuden mukaan tapauksessa ei ollut riittävää näyttöä siitä, että tutkimuksella olisi ollut seksuaalinen tarkoitus. Syyttäjä vaatii lääkärille rangaistusta muun muassa seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kunnianloukkauksesta. KKO antaa asiassa tuomionsa myöhemmin.

Lehtileikkeet

Paikallislehdissä on kuuden Kalajoen ala-asteen koulurakennuksen myynti-ilmoitus. Kiinteistöt ovat Pitkäsenkylän koulu hinta 100 000 euroa, Tavastin koulu 95 000 euroa, Vasankarin koulu 75 000 euroa, Käännänkylän koulu 35 000 euroa, Tyngän koulu 45 000 euroa, Kurikkalan koulu 30 000 euroa.

Terveys ja liikunta

Paino 105.0 kg, verenpaine 147/98, lepopulssi 68.

Loppukevennys

- Onko teillä pyjamaa? kysyi sairaanhoitaja nuorelta vaaleaveriköltä sairaalassa. – Ei, lääkäri sanoi, että se on klamydiaa.

Kaksi ystävätärtä tapaa Pariisissa. Toinen huudahtaa: - Voitko kuvitella, että olen ollut jo viikon Pariisissa enkä vieläkään ole käynyt Louvressa!
Toinen: - Se johtuu varmaan erilaisesta ruoasta. Minullakin on usein ulkomailla vatsaongelmia.

Raumalainen työmies ilmoitti pomolleen: - Mä käyn paskal. – Vai nii, vastasi pomo. Mun Mersu käy dieselil.

Kun Matti ja Teppo tappeli, tuli Jouko ja Kosti.

Virolainen halusi viedä Väyrysen suosikkisaunaansa. Saunomisen jälkeen pesijärouva pesi Virolaisen selkää ja Virolainen pyysi, että rouva pesisi myös Väyrysen. – Täällä kyllä jokainen pesee ”väyrysensä” itse! kivahti pesijätär.

Kuinkas on Maija, oletko koskaan maistanut viiriäisen munia? –Olenko maistanut? Enhän minä tunne koko miestä!

Basisti yritti avata keskustelua tytön kanssa tanssiessaan. Hän päätti tällä kertaa panna peliin tosi älykästä juttua: - Tunteeko neiti Gershwiniä? Tyttö: - No, kyllähän tuo alkaa pikku hiljaa tuntua!

Jos Jarmo on Myllys, niin kuka on maalis?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti