maanantai 29. maaliskuuta 2010

MA 29.03.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -1 C, tuuli 2m/s

Tapahtumat

Tein tutkintapyynnön Ylivieskan poliisista Raimo Ollilasta ja Naturasta Kainuun poliisipäällikkö Pertti Rönkölle http://naturansalat.blogspot.com/2010/03/tutkintapyynto-ylivieskan-poliisin.html

Kalajoen kaupunginhallituksen käsittelyssä oli tänään Kalajoen kaupungin vuoden 2009 tilinpäätös ja Himangan kunnan tilinpäätös vuodelta 2009. Kalajoen kaupungin tilinpäätöksessä oli 172 sivua ja Himangan tilinpäätöksessä n. 100. Asiakirjat sain perjantaina, kun hain ne kaupungintalolta. Muille ne menivät postitse. On aika mahdotonta perehtyä asiakirjoihin näin lyhyessä ajassa.
Kaupunginhallitus päätti julistaa ITC-päällikön paikan täytettäväksi. Nyt on ollut erittäin paljon ongelmia tietotekniikan kanssa muun muassa kuntaliitoksen yhteydessä. On mennyt kohtuuttomasti aikaa ja muita resursseja ongelmien ratkaisemiseen.

Myös perusturvan puolella päätettiin laittaa paikkoja täytettäväksi: - hammashoitajan toimi, toimistosihteerin äitiysloman sijaisuus 23.4.2010 -4.3.2011 Himangan terveysasemalla, lähihoitajan hoitovapaa 24.3.2010-7.6.2012 Seniorikeskus Mäntyrinne, lähihoitajan äitiysloma 10.3.2010-21.1.2001 Asuntola Ankkuri, lähihoitaja 1.4.-30.9.2010 kuntoutustuki, Ryhmäkoti Puistola, sairaanhoitajan äitiysloma 24.4.2010-5.3.2011.

Uutiset

Lainaus Jussi Pellisen kolumnista: Suomalainen sijoitusklubi tekee valuuttakaupalla suurempia voittoja kuin Wall Streetin pankkivelhot. Sikainfluenssa oli lääkeyhtiöiden juoni, jossa suurin osa maailman hallituksista oli mukana. Ilmastonmuutostutkimusten väärentäminen on tuhansien tiedemiesten yhteistä ajanvietettä. Internet on täynnä uskomattomia väitteitä, joiden esittelystä esimerkiksi baaripöydässä saisi otsaansa lähinnä kahjon leiman. Silti hämmentävän monella medialukutaito tuntuu loppuvan verkkoselaimen avaamiseen. Katso tarkemmin http://www.hs.fi/juttusarja/pullinen/artikkeli/Lukutaito+katoaa+verkossa/1135255011167

Suomalaisten kielteinen suhtautuminen uusiin ydinvoimalahankkeisiin on hieman laskenut viime kesästä, mutta enemmistö kansalaisista ei edelleenkään kannata reaktoreiden lisäämistä. Uutta tai uusia reaktoreita kannattaa 34 prosenttia suomalaisista. Esimerkiksi naiset vastustavat miehiä enemmän uusia reaktoreita suurin piirtein samaan tapaan kuin aiemmin. Tällä kierroksella naisista 65 prosenttia vastusti ja 19 prosenttia kannatti lisäreaktoreita. Miehistä puolet (50 prosenttia) kannattaa ja 38 prosenttia vastustaa. Väkevintä vastustus on vihreissä (91 prosenttia) ja vasemmistoliitossa (87 prosenttia). Keskustalaisista uuden reaktorin vastustajia on jonkin verran enemmän kuin kannattajia. Rkp:ssä ja Sdp:ssä vastustajat ovat selvästi niskan päällä; noin puolet rkp:läisistä ja demareista vastustaa uusia reaktoreita.

Useita kymmeniä ihmisiä on kuollut räjähdyksissä moskovalaisilla metroasemilla maanantaiaamuna. Lubjankan ja Park Kulturyn asemilla aamuruuhkan aikaan tapahtuneissa räjähdyksissä on vahvistamattomien tietojen mukaan kuollut yli 30 ihmistä. Venäjän hätätilaministeriö selvittää uhrien henkilöllisyyttä.

Katso: Kunnia vai tuomioistuin
http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=1922&author=10

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Laura Lepistön historiallista MM-pronssia.

Toinen lehtileike käsittelee SM-hiihtojen tuloksia ja selostuksia.

Terveys ja liikunta

Paino 105,3 kg, verenpaine 174/105, lepopulssi 62.

Loppukevennys

Pastori kylällä tapaamalleen Juhantalolle: - Kun viimeksi näin Juhantalon, tulin kovin iloiseksi, koska te olitte selvin päin. Mutta nyt te olette taas ympäri juovuksissa. – Niin, pastori. Nyt on minun vuoroni olla iloinen.

Nuori mies jätti ilmoituksen sanomalehden henkilökohtaista-palstalle. Ilmoituskonttorin neiti kysyi: - Haluatteko sen sisään jo lauantaiksi? Tuota, voiko sellaistakin painaa lehteen.

Pikku-Kalle oli uskontotunnilla ja opettaja kysyi häneltä: - Mikäs on kuudes käsky? Kalle ei tietenkään tiennyt. Sitten yksi kaveri tökkäsi Kallea harpilla takamukseen ja Kalle sanoi: - Älä töki. –No, ei nyt ihan niin, mutta sinne päin, sanoi opettaja.

Mihin poliisia tarvitaan? Varkauksiin ja ryöstöihin.

Mikä on oppilaiden mielestä hauskinta koulussa? – Kun opettaja lähtee koulusta kotiin liituraita puvussaan.

- Tohtori, miten paranen nopeimmin unissakävelystä? – Laita nastoja sängyn viereen.

Liisa meni lääkärin puheille: - Onkohan minulla keuhkoissa vettä, sillä kun rinnoista puristaa niin reidet kastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti