sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

SU 28.03.2010


Oskari Santaholman muotokuva ja taiteilija Markku Hakola

Oskari Santaholma ja Havula
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/oskari-santaholma-ja-havula.html

Päivän sää

Lämpötila aamulla +1 C. Vettä sataa. Lumet putoilevat katoilta.

Tapahtumat

Kesäaika alkio tänään Palmusunnuntaina.

Kritisoin Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston apurahojen jakoa Juha Saarelle ja Marika Hirvelle lähettämässäni sähköpostissa. Lähetin sähköpostin tiedoksi myös tiedotusvälineille jotta kulttuuri- ja taideapurahojen jaosta saataisiin julkista keskustelua aikaan.

Juha Saari vastaa

Kiitos palautteesta. Lyhyesti totean, että apurahat myönnetään asiantuntijakäsittelyn, työvaliokuntakäsittelyn ja lopullisen hoitokuntakäsittelyn avulla. Myöntöjä tai myöntämättä jättämisiä emme perustele, mutta päätökset teemme tietyillä periaatteilla, jotka ovat suoraan Suomen kulttuurirahaston ohjeistuksesta. Seuraavana vuonna hakemaan uudestaan!

Juha Saari
Asimies

Vastaus osoittaa epäilyni oikeaksi. Apurahojen myöntämisiä ei voida perustella, koska perustelut eivät kestäisi julkistusta. Oulun läänin taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassila tiedusteli minulta olenko keskustalainen. Lassila sanoi itse olevansa keskustalainen. Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston osalla keskustalaisuus päättäjien osalla on kiistaton. Apurahojen jaon kriteerinä sitä ei kuitenkaan ainakaan julkisesti ole vielä julkituotu. Päätöksiähän ei perustella. Syrjinnän kohteeksi keskustassa ”liian suuren äänimäärän” johdosta joutuneen on vaikea saada sitoutumattomana keskustalaisille myönnettäviä apurahoja.

Uutiset

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) suomii tylysti tietoa valtiovarainministeri Iiro Viinasen (kok.) salaisesta hallituspelistä oppositiojohtaja Paavo Lipposen (sd.) kanssa syksyllä 1994. Nykyisen elinkeinoministerin mukaan Iiro Viinanen on niin oikeistolainen kuin olla voi.
Pekkarisen mielestä Viinanen ja demarien uusi puheenjohtaja Paavo Lipponen käynnistivät jo Ahon hallituksen aikana luottamukselliset keskustelut.
Niiden tuloksena istuvan valtiovarainministerin ja oppositiojohtajan yhteinen työryhmä alkoi puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja rakentaa tulevan sinipunahallituksen talousohjelmaa.
Tulos siirtyi sellaisenaan hurjan vaalivoiton saaneen Lipposen hallituksen talousohjelmaksi.
Demarijohtaja ajoi koko vasemmiston haukkuman Viinasen väkisin hallituksensa valtiovarainministeriksi huhtikuussa 1995.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) on ollut poliisikuulusteluissa rikosepäilyn takia, kertoo Turun Sanomat. Poliisi on kuulustellut Kanervaa liittyen hänen toissa vuonna pidettyihin syntymäpäiväjuhliinsa. Kanerva sanoo epäilyyn liittyvän nimekkeen jääneen hänelle epäselväksi, mutta hänen käsityksensä mukaan kyse oli lahjoman vastaanottamisesta.
Konkurssiin mennyt Nova Group tuki juhlia tuhansilla euroilla. Novan vastuuhenkilöitä epäillään muun muassa velallisen epärehellisyydestä.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee sopimusta ydinaseiden vähentämisestä. USA:n ja Venäjän sopimus leikkaa ydinkärkien määrää noin kolmanneksella.

Toinen lehtileike käsittelee Juha Turusen tuomiota. Yhdeksän vuoden rangaistus ei ehkä riitä syyttäjälle. Jutussa selostettiin 18 päivän sieppausdraama.

Kolmas lehtileike käsittelee sadan liikemiehen vierailua Suomeen varapresidentti Xi Jinpingin johdolla. Xi ei halunnut vastata toimittajien kysymyksiin. Viime kesänä Helsingissä kävi yli 200 liikemiestä ja sopimuksia tehtiin puolentoista miljardin arvosta.

Televisiosta katsottua

SM-HIIHDOT KONTIOLAHTI
Naiset, 30 km (p)
1. Aino-Kaisa Saarinen 1.24.52,9
2. Virpi Kuitunen + 1.00,8
3. Pirjo Muranen + 3.31,0
4. Kerttu Niskanen + 4.05,0
5. Riikka Sarasoja + 5.32,4
6. Krista Lähteenmäki + 5.56,8
7. Satu Pirttiniemi + 7.48,2
8. Liisa Anttila + 7.55,9
9. Anne Kyllönen + 8.09,1
10. Laura Ahervo + 9.14,9

Miehet, 50 km (p)
1. Ville Nousiainen 2.16.57,9
2. Lasse Paakkonen + 56,0
3. Niklas Colliander + 1.28,2
4. Antti Lampinen + 2.21,4
5. Jonas Lindell + 4.05,0
6. Samuli Suokko + 4.13,5
7. Mikko Koutaniemi + 4.29,1
8. Jarmo Rissanen + 4.38,8
9. Tero Similä + 4.44,5
10. Matti Kylmälä + 5.01,3

Terveys ja liikunta

Paino 105,5 kg, verenpaine 181/104, lepopulssi 64.

Loppukevennys

Mummo myy omenia Kiovan torilla ja huutaa: - Ostakaa tsernobyliläisiä omenoita! Omenoita suoraan Tsernobylistä! Muuan ohikulkija tulee mummon luo ja sanoo: - Oletko hullu, kun tuollaista huudat? Eihän noita omenoita kukaan osta. Mummo kohauttaa olkapäitään ja sanoo: - Älä poika turhia hölise. Kyllä näitä ostetaan. Yhdet ostavat anopilleen ja toiset pomolleen.

Mies oli joutunut oikeuteen pontikankeitosta ja naapuri haastettiin todistamaan: - Saitteko syytetyltä pontikkaa? – En. – Entä hänen vaimoltaan? En. Entä hänen tyttäreltään? – Tarkoittaako herra tuomari edelleenkin pontikkaa?

Laiva oli ajanut päin vedenalaista jäävuorta ja oli uppoamaisillaan. Kapteeni kysyi: - Onko matkustajien joukossa ketään, joka uskoo rukouksen voimaan? – On!, kuului huuto. – Hyvä, meiltä puuttuu yhdet pelastusliivit.

Laiva upposi. Matkustajat uivat meressä. Yksi huomasi kapteenin lähellään. – Kuinka pitkä matka vielä on maihin? – Noin kilometri, huusi kapteeni. – Mihin suuntaan? – Alaspäin!

- Löysin naispuolisen salamatkustajan hytistäni, matruusi kertoi kapteenille. – Vai niin, milloin te löysitte hänet? – Viime viikon tiistaina.

Ammattipurjehtija ottaa tyynen rauhallisesti.

Mikä on maailman paras jääkiekkojoukkue? – Maalissa nunna, puolustajina kaksi ruotsalaista ja hyökkääjinä kolme muslimia. Vahti ei päästä mitään sisään, pakit pitävät peräpään puhtaana ja hyökkääjät tuovat lisäväriä hyökkäykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti