torstai 18. maaliskuuta 2010

TO 18.03.2010
Kuvassa lääkärintalon pienoismalli.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -22 C, päivällä – 2 C.

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle Kimmo Sasille, perustuslakivaliokunnalle, kansanedustajille Inkeri Kerola, Antti Rantakangas, Kyösti Karjula, Tapani Tölli, Annika Lapintie, oikeusministerille, oikeuskanslerille, valtakunnansyyttäjälle, keskusrikospoliisille, korkeimmalle oikeudelle sekä tiedotusvälineille. Asiana oli pyyntö selvittää mistä johtuu se, että Suomi saa jatkuvasti EIT:ssä tuomioita ylipitkistä oikeudenkäynneistä. Esitin, että oma tapaukseni eli 15 vuotta oikeustaistelua ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä olisi selvityksen pohjana. Tämä aineisto olisi selvityksen pohjana: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/laamanni-naki-vaan-ei-huomannut.html

Kimmo Sasi vastasi näin:

Asiaa käsitellään juuri valmistuneessa PeVn mietinnössä hallituksen kertomuksesta 2008.
Kimmo Sasi


Pyysin toimittamaan minulle tuon perustuslakivaliokunnan mietinnön.

Kun olen auttanut Kalajoella olevia ulkomaalaisia, niin olen samalla oppinut tuntemaan entistä paremmin kalajokisia yrityksiä ja niiden tarjoamia palveluita. Tällä kertaa apu löytyi Siipotec Oy:ltä.

Tänään mieltäni masensi apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen toiminta. Minun oikeustajuni mukaan kysymyksessä on kiistaton virkarikos, rikollisten suojelu. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/yksiloimaton-kirjoitus-ja-oikeusvaltio.html

Uutiset

Suomen tilaamissa NH90-kuljetushelikoptereissa on vakavia teknisiä vikoja, käy ilmi Ylen A-studion ohjelmasta. A-studio sai haltuunsa salaisen raportin, joka vuoti Saksassa julkisuuteen kaksi viikkoa sitten. Saksassa testattiin koptereita, jotka ovat lähes samanlaisia kuin Suomeen tilatut.
Testausraportti paljastaa, että kuljetuskopterien lattiat ovat herkkiä paineelle ja soveltuvat huonosti jalkaväkisotilaiden kuljetukseen. Istuimet ovat epämukavia ja niin heikkoja, etteivät kestä täydessä varustuksessa olevien sotilaiden painoa. Lisäksi kopterin peräramppi on hutera eikä sovellu sotilaiden nousuun. Suomi on tilannut yhteensä kaksikymmentä NH90-kopteria. Toimittaminen on kolme vuotta jäljessä, ja Suomeen on tuotu vasta seitsemän kopteria. Saksassa paljastuneet tekniset viat saattavat viivästyttää toimituksia entisestään. Kopterien kokoamisesta vastaava Patria ei ohjelmassa suostunut kommentoimaan tietoja.

Toimittaja Johanna Korhonen saa korvauksia irtisanomisestaan Lapin Kansa -lehdestä yhteensä noin 80 000 euroa, päätti Helsingin hovioikeus torstaina. Hovioikeus arvioi, että Korhosen puolison sukupuolen paljastumisella oli olennainen osuus potkuihin. Katso http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=2&t=&a=6111

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee uutista siitä, että Sun Areenalle esitetään tehtäväksi euron vuokrasopimus. Siis 50 hehtaaria eurolla maata Kalajoen kuuluilta Hiekkasärkeiltä täysin mielikuvitukselliseen hankkeeseen, mikä ei tule koskaan toteutumaan. Niin kaupunginjohtaja kuin yrittäjä Juha Hannula ilmoittivat, että laaja maa-alue tulee keinottelutarkoituksiin. Asia on valtuustokäsittelyssä tiistaina, jolloin käytän asiasta asiantuntevan, huomiota herättävän ja mieliin painuvan puheenvuoron.

Terveys ja liikunta

Paino 106 kg, verenpaine 171/95, lepopulssi 62.

Loppukevennys

Tosipoliitikko käyttää tilastoja kuin juoppolalli lyhtypylvästä. Ei valaisemiseen, vaan tukena.

- Armas on suuri roisto! Sain vasta eilen kuulla, että hän on naimisissa! – Kuka kertoi? – Minun mieheni.

- Onko alokkaalla liian isot saappaat? – Nojaa, hiukan ne hiertävät nivusissa.

Mitä mies sano nähdessään Miss Puolan uima-altaassa? – Nyt tekisi mieli polskia.

- Vaimoni on vaikea päättää, minkä turkin hän ottaisi. Jos hän ei ole tyytyväinen, voiko hän tulla vaihtamaan sen? – Totta kai. – Kuinka usein?

- Miksi et nauranut pomon vitsille? – Vaihdan uuteen työpaikkaan ensi viikolla.

- Teidän firmassanne siis etsitään kassanhoitajaa? – Etsitään kahtakin. Uutta ja entistä.

- Tarjoilija! Salaatissani on etana! – Hyvä että otitte sen puheeksi. Lisään sen laskuun.

Oskari oli kuullut, että valkoisen leivän syönti parantaa potenssia. Niinpä hän marssi läheiseen kauppaa ja pyysi viidelläkymmenellä eurolla ranskanleipää. Myyjä ihmetteli:
- Viidelläkymmenellä eurolla ranskanleipää. Sehän muuttuu kivikovaksi ennen kuin ehditte syödä puoliakaan. – Siinä tapauksessa otan koko satasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti