maanantai 8. maaliskuuta 2010

MA 08.03.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 2 C ja tuuli 4m/s. Päivällä lämpötila +4 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa tervehdyskäynnillä äitini luona.

Sain tänään Kalajoen apteekin historiatiedot ajan tasalle. Katso http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2010/03/kalajoella-suomen-vanhin.html

Tänään sain Leo Takalon tekemät kaksi pienoismallia: Santaholman konttori ja Kilpisen talo. On todella kauniita töitä. Työn alla on nyt Oskari Santaholman koti Havula. Ivan alkaa tehdä Vasankarin koulua. Tällä viikolla saan taitelija Markku Hakolan tekemät muotokuvat V.H.Kiviojasta ja Jokelan pappilasta sekä Oskari Santaholmasta ja Havulasta. Tällä viikolla saan myös taitelija Oma Orellin tekemän Haaralan talon maalauksen. Kalajoki-näyttelystä tulee todella hieno, korkeatasoinen ja varmasti mielenkiintoinen. Näyttelyaika on 1.5.-31.10.2010 ja paikka on Tapion Tupa.

Kalajoen kirkossa oli tänään barokkikonsertti. Barokkimusiikkiyhtye Tallinn Baroque esiintyi. Esitys oli korkeatasoinen todellisten ammattilaisten hieno esiintyminen. Tall Baroque on ahkerasti esiintyvä ryhmä, jolla on lähes sata konserttia Keski-Eurooppaa ja Pohjois-Norjaa myöten. Konsertissa oli kuultavissa vanhan ajan soittimista sinkki, mikä on trumpetin edeltäjä ja fidel, mikä on sellon edeltäjä. Vanhat soittimet ovat soinniltaan hiljaisempia kuin uudet. Konsertti on musiikillinen matka renessanssi- ja barokkiajan Eurooppaan.

Uutiset

Oikeusministeriössä tapahtunut munaus tekee uuden valtakunnansyyttäjän Matti Nissisen nimityksestä lainvastaisen. Koko valintaprosessi joudutaan uusimaan. Tasavallan presidentti Tarja Haloselle viime perjantaina esiteltyyn muistioon ja hakijoista tehtyyn yhdistelmään oli otettu mukaan väärän henkilön tiedot.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi törmättyään poliisin mustaanmaijaan valtatie 2:lla Ulvilassa Satakunnassa sunnuntai-iltana. Pelastuslaitoksen mukaan poliisiauto oli juuri siirtynyt rampista valtatielle ja saanut sen jälkeen hälytystehtävän. Siksi se oli tehnyt u-käännöksen valtatien kaiteiden välistä. Nakkilan suunnasta Poriin päin matkalla ollut henkilöautoilija ei ehtinyt jarruttaa ajoissa ja törmäsi poliisiauton kylkeen. Molemmat autot hinattiin pois onnettomuuspaikalta.

Kaksi ulkomaalaista isoäitiä eivät saa oleskelulupaa Suomesta. Korkein hallinto-oikeus KHO antoi ratkaisunsa venäläisen ja egyptiläisen naisen oleskelulupavalituksiin maanantaina. KHO:n mukaan ei ole osoitettu, ettei 1945 syntynyt egyptiläisnainen saisi sairauksiinsa hoitoa kotimaassa. Hänen
ei nähty olevan täysin riippuvainen Suomessa asuvista omaisistaan. Venäläinen 1928 syntynyt nainen oli hakenut muutosta Helsingin hallinto-oikeuden kielteiseen oleskelulupa- ja käännytyspäätökseen. KHO piti päätöksen voimassa.
Mielestäni KHO:n päätös on yleisen oikeustajun vastainen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee maitokeskustelua. Kysymys on S-ryhmän päätöksestä korvata Valion maito ruotsalais-tanskalaisella Arla-Ingmanin tuotteilla. Pääministeri Matti Vanhanen omalla toiminnallaan ryhtyi boikotoimaan S-ryhmän kauppoja. Iltapäivälehdet kyselivät: Mistä Matille maitoa? Valion maitoja palautetaan nyt Prismojen hyllyille ja mahdollisuudet myydä
Valion rasvatonta ja kevytmaitoa myös suurimmissa S-marketeissa selvitetään.

Toinen lehtileike käsittelee Turun uutta matkailunähtävyyttä eli romahtamaisillaan olevaa siltaa. Myllysillan kautta kulkee n. 25 000 autoa vuorokaudessa. Yksisuuntainen 93 metriä pitkä silta on rakennettu 1975.

Kolmas lehtileike käsittelee painonnoston SM-kilpailuja. Miika Antti-Roiko otti omansa on lehtileikkeen otsikko.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 168/98, lepopulssi 62. Hiihto 12 km/142km. Hiihtoladulla runsaasti puiden kaarnaa ja havunneulaisa.

Loppukevennys

- Maija, mitä mieltä olet intimiteettisuojasta?
- Minä en käytä mitään, vastasi Maija itsevarmasti.

Rouva kertoo ystävättärelleen: - Mieheni on impotentti. – Ajatella, ja niin lyhyellä koulutuksella! Ihmettelee ystävätär.

- Liisa menee pesemään ikkunat myös ulkopuolelta! – Ei se käy, hyvä rouva. Minä olen sisäkkö enkä ullakko.

Mustalaisrouva meni Savossa sairaalaan synnyttämään. Päivystävä lääkäri huomasi, että kaikki oli muuten kunnossa, mutta lapsi oli syntymässä väärin päin. Ei auttanut muu kuin ryhtyä töihin ja kääntää lapsi toisin päin. Myöhemmin savolaislääkäri kehuskeli: - Harva sitä on päevystysvuoronsa lomassa kääntännä rommaanin.

Krapulaisen näköinen mies tuli huoltoaseman baariin ja yritti saada selkoa ruokalistasta. Baarityttö huomasi tilanteen ja ehdotti: - Päivän pannu? – Ei, kun yön ryypänny, vastasi mies.

- Kumman näköinen tuo lapsi on? – Niin minustakin.

- Tarjoilija, saanko yhden viskin? – Jäänkö kanssa? – Voit sä jäädäkin.

Suomalainen mies karjuu yhteen ja yrjöö kahteen.

Pistä kassiin se kukkanen kallis.

- Miksi Eino Poutiainen ei kelvannut ulkoministeriksi? – Hän ei osannut sanoa da, da, da. Hän sanoi: Tatata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti