tiistai 16. maaliskuuta 2010

TI 16.03.2010Oma Orellin maalaus Haaralan talosta. Haarala, alkuaan Änkilä, on Pohjankylän kantataloja. Nykyinen päärakennus lienee 1800-luvun alkupuolelta ja sen on rakentanut maanmittari Hårdh. Hahmoltaan rakennus on virkatalotyyppiä keskeissalipohjakaavoineen. Rakennuksessa on tavallista korkeammat ikkunat ja kauniisti koristeltu masardikattoinen avokuisti, jonka malli peritiedon mukaan on saatu Suomenlinnasta. Rovasti Montin osti talon Hådhilta, Montinin perikunnalta talo siirtyi Kustaa Änkilälle (Vetoniemi). Hän myi talon vuonna 1862 kauppakirjanpitäjä Erik Roosille, jolta talon osti värjäri Juho Pahikainen. Haaralat muuttivat taloon vuonna 1919. Talossa ei enää asuta. Kalajoen kaupunki on talon nykyinen omistaja.

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 26 C, päivällä – 9 C

Tapahtumat

Sain tänään maalauksen Haaralan talosta Kalajoki-näyttelyä varten. Taulun on maalannut taitelija Oma Orell. Katso http://www.kotinet.com/oma.orell/

Eilisessä kaupunginhallituksen kokouksessa valittiin myös edustajia eri yhteisöjen hallituksiin. Valtuuston varapuheenjohtajana tiedustelin kaupunginhallituksen keskustalaiselta puheenjohtajalta Raili Myllylältä miksi Kalajoen Lämpö Oy:n hallitukseen keskustan edustajana ei ole esitetty valtuutettua, joka on koulutukseltaan lämpöpuolen insinööri. En saanut vastausta. Ei voinut välttyä vaikutelmalta, että ko. insinöörivaltuutettu ei kuulu Raili Myllylän sisäpiiriin. Myllylällä oli paikalle sopiva ehdokas, mutta ei välttämättä lämpöpuolen insinöörin tasoinen henkilö. Mielestäni kalajokisten edun mukaista olisi saada kaikki pätevimmät henkilöt niihin tehtäviin jossa voidaan hyödyntää heidän koulutustaan ja ammattitaitoaan.

Tiedustelin kaupunginhallituksen kokouksessa miksi Kalajoen kaupunki on estänyt merkittävän ratsastusalanyrityksen siirtymisen Kalajoelle. Minua perustelu ei tyydyttänyt ja katson, että kysymyksessä on kaupunginjohdon taitamaton toiminta, jonka johdosta yrityksen siirtyminen Kalajoelle estyi.

Kalajoen kaupunginhallitus käsitteli Kalajoen Riennon lisätoiminta-avustuksen, mitä oli haettu vesivahinkojen korjaamiseen. Vesivahingon suuruus rahassa mitattuna on tähän mennessä tulleiden laskujen mukaan 6.321,59 euroa. Minulla on sellainen kuva, että vesivahingon suuruus tulee olemaan todellisuudessa paljon suurempi. Siksi jään odottelemaan lisätietoja asiasta. Kaupunginhallitus myönsi nyt 25 prosentin avustuksen eli 1580 euroa.
Katso Kalajoen Riento 100 vuotta
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2008/11/kalajoen-riento-100-vuotta.html

Plassilla sijaitsevan työväentalon rakentamiseksi perustettiin vuonna 1937 Teatteritalo Oy, ja tyyliltään 1920-luvun klassismia edustava talo valmistui pari vuotta myöhemmin. Rakennukseen sijoitettiin siirtolaisia jatkosodan aikana, kuten moniin muihinkin alueen seurantaloihin. Talo siirtyi myöhemmin voimistelu- ja urheiluseura Riennolle, joka on laajentanut ja peruskorjannut taloa.

On aika erikoista, että kaupunginjohtaja esitti ja kaupunginhallitus hyväksyi saman maa-alueen vuokrattavaksi Westend Estate Oy:lle eurolla, vaikka juuri saman alueen eli 50 hehtaarin myyntiä eurolla Westend Estate Oy:lle koskevasta Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksestä on valitettu Oulun hallinto-oikeuteen ja asian käsittely on kesken. Minun oikeustajuni mukaan samasta asiasta ei voi olla kahta erilaista päätöstä yhtä aikaa voimassa. Uutta päätöstä ei voida tehdä niin kauan kun edellinen päätös on ratkaistu Oulun hallinto-oikeuden päätöksellä ja mahdollisesti vielä ylempien oikeusasteiden päätöksellä.

Lähetin sähköpostia oikeusministeri Tuija Braxille, keskusrikospoliisille, ajankohtaiselle kakkoselle sekä Radio Keskipohjanmaalle.
Lähetin sähköpostia Oulun läänin taidetoimikunnan Ulla Lassilalle ja kerroin konkreettisella tavalla Kalajoki-näyttelyn idean.

Kävin tapaamassa Kalajoen perusturvajohtajaa, koska 10.02.2010 pidetyssä palaverissa käsitellyt asiat eivät ole toteutuneet sovitulla tavalla.

Ryhdyin selvittämään bulgarialaiselle huippu-urheilijalle työmahdollisuuksia Kalajoelta.

Uutiset

Tšetšenian sotaorpoja auttajina tunnetut Hadižat ja Malik Gatajev ovat saaneet Suomesta kielteiset päätökset turvapaikkahakemuksiinsa. Maahanmuuttovirasto teki päätökset viime viikolla.

Jalkapallotähti David Beckhamin poikki mennyt akillesjänne ommeltiin kuntoon
leikkausoperaatiossa Turussa maanantaina. Beckham saapui Turkuun leikattavaksi maanantaina iltapäivällä. Operaation suorittanut kirurgi Sakari Orava kuvaili leikkauksen sujuneen hyvin.

Korkein oikeus (KKO) katsoo tiistaina antamassaan ratkaisussa, että yksityisellä pysäköintiyhtiöllä ParkComilla oli oikeus periä kiinteistöyhtiön pihamaalla tapahtuneesta virheellisestä pysäköinnistä seuraavat valvontamaksut auton kuljettajalta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Rosenholz-aineistoa.

Toinen lehtileike on yleisönosastokirjoitukseni Keskipohjanmaassa koskien sotasyyllisyysoikeudenkäyntejä.

Kolmas lehtileike käsittelee HU-Kalajoen lentopallo-ottelua Mäntän Valoa vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 183/111, lepopulssi 65. Hiihto 12 km/166 km

Loppukevennys

- Olette kaunein nainen, jonka olen koskaan nähnyt. – Samaa sanoi luutnantti Jymyläkin äsken. – Ja sitä pölkkypäätä sinä uskot!

- Saatihin kerrankin tapella ilman nimismiestä, sanoi härmäläinen sodasta tullessaan. – Mutta vähän nolua on mennä kotihin, kun ei oo eres kaatunukkaan.

Vääpeli: - Mitä sotamiehet tekevät, jos hälytys tulee yöllä? Sotamies: - He nukkuvat, herra vääpeli.

- Miten pomot saa nauramaan Lidlissä? – Pyytämällä palkankorotusta.

Johanna Tukiainen pyrki sisään Onnelaan. Hovimestari kysyi: - Mitä haluaisitte tänään? – Jotain pientä ja hyvää. – Sorry, tänä iltana Sedu on katsomassa Hakan matsia Valkeakoskella. Tuu huomenna uudestaan.

Miksi Manne kuivattaa paitoja tuulisella säällä? – Työvoimatoimistossa sanoivat, että pitäisi joskus laittaa hihatkin heilumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti