torstai 25. maaliskuuta 2010

TO 25.03.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla -18 C, päivällä +1 C.
Kylmä ja luminen talvi jatkuu tavanomaista kylmempänä keväänä, ennustaa Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF. Lunta sataa tulevinakin viikkoina, kireät yöpakkaset jatkuvat ja pakkasta voi olla päivisin myös eteläisessä Suomessa.

Tapahtumat

Lähetin sähköpostia Helsingin käräjäoikeuden tuomarille koskien varatuomari Mikko Kovalaisen toimintaa. Kovalaisella on asia vireillä Helsingin käräjäoikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa.

Olin yhteydessä KRP:iin Vantaalle, kun vastasin heidän soittopyyntöönsä. Asiallinen ”rivipoliisi” kertoi millainen on poliisin vastuualuejako. Siksi Tapani Tasantoa koskeva rikostutkintapyyntö on tehtävä Kainuun poliisilaitokselle. Otin yhteyttä Kainuun poliisilaitoksen päällikköön Petri Rönkköön ja sovittiin menettelytavat näiden laajojen rikosvyyhtien selvittämiseksi.
Katso: http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/kainuun-poliisilaitos-poliisipaallikko.html

Selvittelin tänään erään ulkomaisen urheilijan työnsaantimahdollisuuksia Kalajoelta ja muita rahoituskanavia urheilijan toimeentulon varmistamiseksi. Suunnitelma on valmis toteutettavaksi.

Tänään oli lasten hiihdot. Kisaisäntänä toimi Lions Club Kalajoki. Olen toiminut kuuluttajana lasten hiihdoissa jo reilusti yli kymmenen vuoden ajan.

Uutiset

1990-luvun lamavuosien valtiovarainministeri Iiro Viinanen (kok) syyttää pörssiyhtiöiden johtajia veronkierrosta. Viinanen sanoo Kotimaa-lehden haastattelussa, että pörssiyhtiöiden johtajat pystyvät kiertämään palkkaveroa siirtämällä osan palkastaan pääomatuloksi. Samalla he kiertävät myös kunnallisveroa. Viinasen mielestä pörssiyhtiöiden palkkiot ja palkat ovat kasvaneet jo liian suuriksi.

Rovaniemen Kiekon visiitti jääkiekon Mestiksessä jäi yhden kauden mittaiseksi. Oululainen K-Laser voitti Mestiksen karsintasarjan uusintaottelussa RoKin maalein 2 - 4 (1-2)(0-1)(1-1) ja lunasti itselleen paikan Mestikseen ensi kaudelle. Ottelua Rovaniemellä seurasi 2623 katsojaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee YLE-kiistaa ja sen siirtymistä seuraavalle vaalikaudelle.

Toinen lehtileike käsittelee Kalajoen valtuustonkokousta otsikolla Kalajoen Sun Arena saa tontin.

Terveys ja liikunta

Paino 105,6 kg, verenpaine 169/99, lepopulssi 67. Hiihto 12 km/ 202 km. Uinti 1000m/4000m.

Loppukevennys

Poika: - Äiti, äiti, isä tulee jo kotia! Äiti: - Jaaha, kummalla puolella katua hän kävelee?
Poika: - Molemmilla

Pitkän ja rankan kapakkakierroksen jälkeen ylioppilaat Heikkinen ja Hirvonen palailevat kohti vuokra-asuntoaan. Portin pielessä Hirvonen pysähtyy ja antaa ylen. Heikkinen odottelee ja kysäisee myötätuntoisesti, kun Hirvonen alkaa tointua: - Miten sinulle noin huono olo tuli? – Ei kai se mikään ihme ole, kun maha oli oksennusta täynnä.

Alokas Mähönen ilmestyy komppanian toimiston ovelle, rappaa asennon ja karjaisee:
- Herra vääpeli, saako alokas Mähönen puhutella!
- No, mitäs asiaa alokkaalla on?
- Saako alokas Mähönen vaihtaa saappaat?
- Mikäs näitä saappaita sitten vaivaa?
- Ne ovat liian pienet, herra vääpeli!
- Mahtuuko niihin sukat ja jalkarätit?
- Kyllä mahtuu, herra vääpeli!
- Mahtuuko niihin kahdet sukat ja jalkarätit?
- Kyllä mahtuu, herra vääpeli!
- No, miten hemmetissä ne sitten voivat olla alokkaalle liian pienet?
- Niihin ei mahdu jalat, herra vääpeli!

Niuvanniemen hullujenhuoneen ovikelloa soitetaan kiivaasti. – Mitä asiaa? – Tahtoisin päästä tänne täysihoidokkaaksi. – Mitä? Täysihoidokkaaksi? Ja keskellä yötä. Tehän olette hullu.

Miettisen isäntä oli tulossa liukkaalla kelillä mäkeä alas munakori kädessä. Mäki oli liukas, isäntä kaatui ja lennähti vatsalleen suoraan korin sangan päälle. Tapahtuman nähnyt rouva kiiruhti paikalle ja kysyi: - Särkyikö munat? – Ei, ei, niihin sattuu vaan niin perkeleesti.

Kaupunkilaisrouva: - Te olette julma, kun seisotatte hevosta rankkasateessa. Maalaismies: - Ka, täytynee sitten käskeä se istumaan.

Eräs emäntä on myymässä kananmunia torilla. Hienosti puettu ja hajuvedelle tuoksuva rouva tinkii hinnasta: - No kun ovat niin pieniä nuo munat. Emäntä nopeasti: - Eivät suinkaan kanat teidän takianne persettään revi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti