tiistai 9. maaliskuuta 2010

TI 09.03.2010

Kuulutuskoppi

Päivän sää

Aamulla lämpötila – 6 C, päivällä -2 C. Puolipilvistä.

Tapahtumat

Viimeistelin aamulla Kalajoen Junkkareiden lehteen seuran 80-vuotishistoriasta jutun ja lähetin sen lehteen.

Kävin tänään katsomassa Oma Orellin maalaamaa taulua Haaralan talosta. Maalaus on todellinen taideteos ja tulee olemaan yksi Kalajoki-näyttelyn vetonauloista.

Olin kuuluttajana lasten hiihdoissa. Kisaisäntinä Säästöpankki ja Lähivakuutus. Tein Kalajoen Junkkareiden lehteen juttua naisjaoston toiminnasta. Kirjoitan jutun aamulla valmiiksi.

Uutiset

Suomi kannattaa viisumivapautta Venäjän ja EU:n välillä. Venäjä on toivonut viisumivapautta
vuosia. Suomi myöntää venäläisille vuosittain enemmän viisumeita kuin yksikään toinen Euroopan unionin maa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Turun siltanähtävyyttä. Susi mikä susi.

Toinen lehtileike käsittelee HU-Kalajoen lentopallo-ottelua Mäntän Valoa vastaan.

Televisiosta katsottua

Katsoi tänään MOT-ohjelman. Suomessa elää yli 60 000 ihmistä, jotka eivät saa itse päättää raha-asioistaan. Heidän asioitaan hoitavat edunvalvojat. Suurin osa edunvalvontaan määrätyistä on vanhuksia ja mielenterveysongelmaisia.
Edunvalvojan pitäisi hoitaa päämiehensä raha-asiat ja huolehtia, että päämies saa tarvitsemansa hoidon ja kuntoutuksen. Aina näin ei ole. MOT tutustui kolmeen tapaukseen, jossa edunvalvoja ei välttämättä ole toiminut päämiehensä edun mukaisesti. Edunvalvontaa sivusta seuraavat omaiset ovat usein hätää kärsimässä, sillä heillä ei ole oikeutta saada tietoa edunvalvonnan yksityiskohdista.
Millainen on edunvalvontaan määrättyjen kansalaisten ja heidän omaistensa oikeusturva? Missä kulkevat ihmisen itsemääräämisoikeuden rajat? Kiitän huomenna Riikka Kaihovaaraa hyvästä ohjelmasta.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg. Verenpaine 170/96, lepopulssi 64. Hiihto 12km/154

Loppukevennys

Pirjo Ala-Kapee ja Liisa Kulhia olivat Lapissa hiihtämässä, kun he yllättäen joutuivat sumuun ja eksyivät toisistaan. Ala-Kapee kiipesi lähimmän tunturin laelle ja alkoi sieltä huudella: - Kulhia! Kulhi-aa! Samassa alkoi joka puolelta kuulua suksen suihketta ja huutoja: - Tulhaan! Tulhaan!

Lavatanssien päättyessä poika halusi päästä saattamaan tyttöä ja kysyi tältä varmuuden vuoksi: - Onko neitillä pyöree? – Ei, kun soikee, vastasi tyttö.

- Mitä on lentokenttä savon kielellä? – Kaaheen laakee aakee.

- Mikä on savoksi ympäristön saastutus? – Iliman pilluu.

Juan Carlos oli valtiovierailulla ja esittäytyi myös Ahti Karjalaiselle: Juan, sanoi monarkki. – Niin minäkin, ilahtui Ahti.

Karjalainen oli Venäjän-matkallaan tullut Krimille, ja häntä pyydettiin sanomaan jotakin hotellin eteen kokoontuneille paikkakuntalaisille. Kielitaitoisen ministerimme tervehdys oli: - Hello, criminals.

Moskovan etevin gynekologi on nimeltään Nikolai Kopeloi.

- Miten kuuromykkä mököttää? - Hänen panee kädet taskuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti