perjantai 19. maaliskuuta 2010

PE 19.03.2010


Kuvassa Kalajoen kirkon tapulin pienoismalli. Kirkon vieressä on Heikki Kuorikosken 1815 rakentama tapuli, joka säilyi kirkon palossa 1869. Perimätiedon mukaan mielenvikainen mies nousi luukkujen alapuolella olevalle seinälle ja roiski sieltä vettä kuumentuneille seinille. Alunperin tapuli oli kaksikerroksinen; nykyiseen asuun se korotettiin 1858. Oven vieressä oleva vaivaisukko on vuodelta 1815. Sen tekijä on tuntematon reisjärvinen mies.

Päivän sää

Lämpötila aamulla -7 C. Päivällä +1 C.

Tapahtumat

Olen tänään selvittänyt työmahdollisuuksia bulgarialaiselle huippu-urheilijalle Kalajoelta. Vielä ei ole mitään täyttä varmuutta työpaikoista joten työpaikan etsintää on jatkettava. Yhteistyöllä asiat varmasti järjestyvät. Siitä olen varma. Asuntoasia on kunnossa. Minulla on vahva usko siihen, että Kalajoella nähdään ensi kesänä todella kovantason jalkapalloilija.

Näin älykäs ja viisas on perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi. Tässä sähköpostiviestini perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle Kimmo Sasille ja hänen vastauksensa:

----- Original Message -----
From: Sasi Kimmo
To: Erkki Aho
Sent: Friday, March 19, 2010 4:11 PM
Subject: VS: yksilöimättömiä asioita?

Huomautus tarkoittaa sitä, että on toimittu väärin.
Kimmo Sasi

________________________________________
Lähettäjä: Erkki Aho [mailto:e.ahoky@kotinet.com]
Lähetetty: 18. maaliskuuta 2010 12:12
Vastaanottaja: Sasi Kimmo; Perustuslakivaliokunta; krp-kirjaamo@krp.poliisi.fi; tuija.brax@oikeus.fi; riikka.kaihovaara@yle.fi
Aihe: yksilöimättömiä asioita?

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalle Kimmo Sasille ja perustuslakivaliokunnalle

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/yksiloimaton-kirjoitus-ja-oikeusvaltio.html


Jos laillisuusvalvonta ei ymmärrä asioita niin voisiko keskusrikospoliisi tai suojelupoliisi selventää päivän selviä asioita.

Kalajoella 18.03.2010 Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Nyt voimme yhdessä kajauttaa ilmoille kolminkertaisen Eläköön-huudon Kimmo Sasin kunniaksi. Eläköön!, Eläköön!, Eläköön! Ehkä voimme vielä kiittää Kimmo Sasia hänen vastauksestaan myös kolminkertaisilla Huraa-huudoilla. Huraa!, Huraa!, Huraa! Nyt minun on pakko kysyä, onko Kimmo Sasi tehtäviensä tasalla?
Perustuslakivaliokunnan tehtävänä on laillisuusvalvojien toiminnan valvonta. Laillisuusvalvojille tehdyistä kanteluista vain muutama promille aiheuttaa huomautuksen vastaisen varalle. Onko Suomen kansa todella niin tyhmää kuin laillisuusvalvonnan tilastot osoittavat? Laillisuusvalvonta Suomessa on rikollisten suojelua verovaroilla ja virkavastuulla. Se on kansan edun vastaista toimintaa. Näin oikeuslaitos on alistettu poliittiseen valvontaan. Siitä YK:n alainen laitos on antanut Suomelle virallisen huomautuksen.
Ystäväni entinen kansanedustaja pastori Juhani Alaranta sanoi minulle, että hän ei mennyt laillisuusvalvonnan kutsumaan tilaisuuteen, jonne perustuslakivaliokunta varajäsenineen oli kutsuttu, koska kutsussa oli ilmoitettu, että baarikaappi avataan kello 15.00.
Kokoomus on ottanut itselleen lähes yksinoikeudeksi rikollisten suojelun. Viimeinen ei kokoomuslainen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja oli Urho Kekkonen. Kimmo Sasin toiminta on todella järkyttävää vallankäyttöä. Mieleeni tulee ruotsalaisen sotapäällikön Axel Oxenstjärnan sanat pojalleen: ”Kuule poikani, kunpa tietäisit kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan.”
Kokoomuksen toimintalinjaan sopii erinomaisesti se, että nykyisen, todellisuudessa kokoomusjohtoisen, hallituksen poliisiministerinä on yo-merkonomi Anne Holmlund, joka ei ole vastannut minulle yhteenkään lähettämääni sähköpostiviestiin. Minun mielestäni Anne Holmlund on kaikkien aikojen ammattitaidottomin poliisiministeri. Hän toimii rikolliseksi epäiltävän poliisihallinnon komentajana. Olen jo aikaisemmin sanonut mielipiteeni Anne Holmlundin toiminnasta. Mielestäni Anne Holmlund on kävelevä katastrofi.

Uutiset

Satamien lakko päättyy. Sekä Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliitto AKT että Satamaoperaattorit hyväksyivät työriitaan annetun sovintoesityksen. Noin 3 000 ahtaajan lakko sulki lähes kaikki Suomen satamat ja olisi lähiaikoina pysäyttänyt paperiteollisuuden lisäksi myös paljon muuta teollisuutta ja kauppaa. Sovun syntymistä vauhditti keskusjärjestöjen johtajien tuleminen pari päivää sitten mukaan neuvotteluihin. Pitkään jumissa olleeseen tilanteeseen syntyi lopulta sopu parissa päivässä.

Presidentti Tarja Halosen mukaan kahden isoäidin käännytyspäätökset tuntuvat kohtuuttomilta. Hän ei moiti tuomioistuinta, mutta toteaa päätösten sotivan yleistä oikeustajua vastaan. Halonen ei kommentoi lain muuttamista. Halonen kertoi keskustelleensa tilanteesta maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r.) kanssa. Halosen mielestä ei ole kuitenkaan presidentin tehtävä kommentoida lain mahdollista muuttamista. Halonen oli YLEn ruotsinkielisen uutistoimituksen haastateltavana perjantaina Minna Canthin päivän kunniaksi järjestetyssä tilaisuudessa Presidentinlinnassa.
Korkein hallinto-oikeus päätti aiemmin hylätä kahden isoäidin, 81-vuotiaan Irina Antonovan ja vuonna 1945 syntyneen Eveline Fadayelin oleskelulupavalitukset. Käännytyspäätöksen saaneen egyptiläisen Eveline Fadayelin tulee poistua maasta viimeistään 29. maaliskuuta. Venäläisen isoäidin, Irina Antonovan tapauksessa ulkomaalaispoliisi ei ole vielä ilmoittanut ryhtyvänsä käännytyspäätöksen täytäntöönpanoon.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike on Iltalehden pääkirjoitus: Pekkarisen luvat kahden tulen välissä. Lehden mukaan Pekkarinen tuo esitykset ydinvoimaluvista hallitukseen viimeistään 8. huhtikuuta. Kaksi lupaa ja optio. On mielenkiintoista nähdä miten seuraavien eduskuntavaalien rahoitus on järjestetty keskustan osalta.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma paneutui Sisu-auton ihmeellisiin kuvioihin. Legendaarinen kuorma-autojen valmistaja Sisu Auto on pantu myyntikuntoon. Omistajat ovat kuitenkin vaitonaisia mahdollisista myyntineuvotteluista. ”Jos jostain neuvoteltaisiin, niin siitä ei oikeastaan kannattaisi julkisuudessa puhua”, Sisu Auton omistavan Suomen Autoteollisuus Oy:n hallituksen jäsen Kari Heinistö toteaa maanantaina esitettävässä MOT-ohjelmassa. Sisu Auto on viime vuosina ulkoistanut tai myynyt valtaosan toiminnoistaan. Yritys on myyntivoitoilla maksanut velkojaan. Tappiollisen yrityksen tilauskanta on kutistunut laman myötä. Yhtiö valmisti viime vuonna 150 kuorma-autoa. Niistä hieman alle puolet oli sotilasajoneuvoja.

Terveys ja liikunta

Paino 106.0 kg, verenpaine 170/97, lepopulssi 62. Hiihto 12 km / 178 km.

Loppukevennys

Nainen tarvitsee neljää eläintä. Minkin vaatekaappiin. Jaguarin autotalliin. Tiikerin sänkyynsä. Ja aasin huolehtimaan kustannuksista.

- Oletko kuullut miten aasi huutaa? – En, anna tulla vaan.

Opettaja kysyy Kallelta: - Missä sijaitsee Venäjä? Kalle- Etkö sinä sitäkään tiedä.

Vaimo haukkui miehensä pystyyn, kun mies humalassa kaatui.

- Mitä eroa on pahalla ja työttömällä? – Paha saa aina palkkansa.

- Mitä eroa on kaljakorilla ja asianajajalla? – Asianajaja kusettaa enemmän.

- Mitä yhteistä on ufoilla ja rehellisellä lakimiehellä? – Molemmista kuulee puhuttavan paljon, mutta kumpaakaan ei ole kukaan koskaan nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti