lauantai 20. maaliskuuta 2010

LA 20.03.2010


Jääsurffauksen EM-kisat Kalajoella

Päivän sää

Lämpötila aamulla 0 C, tuuli etelästä 2m/s, päivällä + 2 C tuuli 4m/s.

Tapahtumat

Kävin Tapion Tuvalla tapaamassa taitelija Markku Hakolaa. Niilo Kustaa Malmbergin muotokuva on nyt valmis. Antti Santaholman muotokuva on viittä vaille valmis. Olen erittäin tyytyväinen Kalajoki-näyttelyn taideteoksista. Kalajoki-näyttely tulee mielestäni olemaan yksi korkeatasoisimmista taidenäyttelyistä ensi kesänä Pohjois-Suomessa.

Kävin katsomassa jääkiekko-ottelun JHT99- Kärpät. Kotijoukkue voitti numeroin 9-2.

Kävin katsomassa jääsurffauksen EM-kisoja. Tuulen kanssa oli ongelmia, mutta kisat saatiin vietyä kuitenkin läpi tuulen yltyessä.

Uutiset

Jääsurffauksen EM-kisat Kalajoella
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/03/1082623

Seurakuntien jakamaa ruoka-apua haki Suomessa viime vuonna yli 94 000 henkilöä, kun heitä edellisvuonna oli yli 14 000 vähemmän. Alun perin hätäavuksi tarkoitetusta seurakuntien ruokapankista onkin tullut monelle suomalaiselle selviytymiskeino.

Kokkolan kaupungin ja Korpelan Voima -kuntayhtymän kiista korvauksista ja verkon omistuksesta kärjistyy. Kuntaosuuksien arvo punnitaan välimiesmenettelyssä, jakeluverkon rajoja mittaillaan energiamarkkinavirastossa. Kuntaliitoksen myötä Kälviä, Lohtaja ja Ullava jäivät pois Korpelan Voiman hallinnosta. Nyt Kokkola aikoo viedä jakeluverkon omistuksen energiamarkkinaviraston ratkaistavaksi sekä kuntaosuuksien korvausasian välimiesmenettelyyn.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Alavieskan lomituksen siirtymistä Kalajoen yksikköön. Tähän saakka lomituksen on järjestetty Sievistä, mutta Sievi ja Ylivieska siirtyvät vuodenvaihteessa Nivalan yksikköön. Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela ratkaisi alavieskalaisten suunnan Kalajoelle tuottajien oman toivomuksen mukaisesti. Tämä vahvistaa Kalajoen asemaa entisestään.

Toinen lehtileike käsittelee hovioikeuden ratkaisua, jonka mukaan Johanna Korhonen sai potkut lesbouden takia. Tämä oli odotettu ja oikeudenmukainen päätös.

Kolmas lehtileike käsittelee jääpurjehduksen EM-kisoja Kalajoella.

Terveys ja liikunta

Paino 106 kg, verenpaine 170/99, lepopulssi 63.

Loppukevennys

- Alokas, miksi te haluatte juuri ilmatorjuntaan? – Herra kersantti, minä olen aina elämässäni tähdännyt korkealle.

- Miksi kutsutaan älykästä ihmistä eduskunnassa? – Vierailijaksi.

- Miksi Keskustan tupailtaan kannattaa aina mennä ajoissa? – Jotta saa istumapaikan takarivistä.

Mannerheimin suosikkiurheiluseuran nimi oli kuuleman mukaan ”Suomen Työväen Ampujat”.

Kun kansanedustaja joutui sairaalaan vakavaan leikkaukseen, hän sai pian sähkeen eduskunnasta: ”Äänin 75-68 toivotamme sinulle hyvä veli pikaista paranemista.”

- Voi jumalauta! ajatteli kansanedustaja. – Näin kauheaa painajaista, jossa olin pitämässä puhetta eduskunnassa, enkä yhtäkkiä muistanutkaan, mitä piti sanoa. Onneksi heräsin ja huomasin pitäväni eduskunnassa puhetta.

Kun poliitikko vakuuttaa, että tunnelin päässä näkyy jo valoa puhuessaan kansalaisten taloudellisista näkymistä, kannattaa tarkistaa, puhuuko hän silloin vastaan tulevasta pikajunasta.

Kansanedustaja pyrki vaaleissa uudelleen Arkadianmäelle. Kun hän päätti juuri yhden puhetilaisuutensa, saapui muuan isäntä kiittelemään. – Hieno puhe, herra kansanedustaja. Minä olenkin kuullut teistä paljon näinä kuluneina neljänä vuotena. – Mutta mitään ei voida todistaa, kiirehti edustaja sanomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti