torstai 11. maaliskuuta 2010

TO 11.03.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 1 C, tuuli 3m/s, päivällä + 4 C.

Tapahtumat

Sain tänään V. H. Kiviojan ja Oskari Santaholman muotokuvat. Ne ovat taitelija Markku Hakolan loistavia taideteoksia. Nyt voin olla vakuuttunut siitä, että Kalajoki-näyttelystä tulee erittäin korkeatasoinen näyttely. Näyttely on varmasti kesän vetonaula Kalajoella. Toivon, että Kalajoki-näyttely on eräänlainen pioneerinäyttely kotiseutuhistorian tunnetuksi tekemisessä Suomessa ja erinomainen esimerkki muillekin paikkakunnille Suomessa.

Tein jutun Kalajoen Junkkarien juhlalehteen naisjaoston toiminnasta.

Uutiset

Suomessa on Tiehallinnon siltarekisterin mukaan 208 erittäin huonokuntoiseksi luokiteltua siltaa, kertoo Aamulehti. Erittäin huonokuntoisia tai huonokuntoisia siltoja Suomessa on yhteensä yli 700.

Suomalaisiin pientaloihin kohdistuu tänä keväänä erityisen suuri kosteusvaurioiden ja vesivahinkojen uhka. Monen talon seinustalla on poikkeuksellisen suuria lumikinoksia, koska katoilta tiputetut lumet makaavat talojen seinustoilla. Lumen sulaessa moni talo voi joutua tulvan keskelle.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee hätäkeskuksia. Palvelut keskitetään seitsemään kaupunkiin. Hätäkeskukset jäävät Keravalle, Ouluun, Kuopioon, Kouvolaan, Poriin, Vaasaan ja Turkuun. Mielestäni päätös on erikoinen. En ole vielä saanut käsiini päätöksen perusteluita.

Toinen lehtileike käsittelee maanalaista fysiikan tutkimuslaitosta. Pyhäjärvi kamppailee keskuksen sijaintipaikasta. Kansainvälisen maanalaisen fysiikan tutkimuskeskuksen louhinta maksaa n. 70 miljoonaa euroa, tutkimusilmaisin asennuksineen ja ohjelmineen noin 350 miljoonaa euroa. Tutkimuskeskuksessa oleva ilmaisinsäiliö on noin sata metriä korkea ja 30 metriä leveä. Säiliö pumpataan täyteen öljymäistä hiilivetyä.

Kolmas lehtileike käsittelee Calabrian mafiaa. Lehtileikkeen mukaan se toimii kaikkialla. Mafia ja valtio ovat kolikon kaksi puolta. Näinhän se on Suomessakin. Poliisi ei vain ole kiinnostunut tutkimaan asiaa.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 161/107, pulssi 65.

Loppukevennys

- Sano englanniksi, saksaksi ja suomeksi 9. – Nain noin yhdeksän.

Nimipäiväänsä viettävät tänään Anna Aina Naima Rauha ja ortodoksisen kalenterin mukaan Ellen Anna Aina Impi.

Mustalaispoika sai voimistelutunnilta vapaata, kun hän kertoi opettajalleen, että mustalaisten elämänkatsomus ei hyväksy Kunnarin lyömistä.

Ukko kysyi pojalta: - Kenen poika? Poika: - Purasen. – Etkä purase! huusi ukko ja antoi pojalle korvatillikan.

- Hei, tunnetko ketään Niskasta? – Paremmin minä tunnen heidät edestäpäin.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle oli Kekkosenkin aikana kutsuttu monia julkkiksia, mm. radion suositun ”Takapajulan Malli-illan” tähti Aune Ala-Tuuhonen. Kun hänen kättelyvuoronsa tuli, hän esittäytyi: - Aune Ala-Tuuhonen. Kekkonen vastasi: - Urho Ylä-Kaljunen.

Kaksi cowboyta tapaa sillalla, toinen on venäläinen, toinen amerikkalainen. Tunnelma on uhkaava, kumpikaan ei aio väistyä. Amerikkalainen riuhtaisee takkinsa auki. Alta paljastuu kaksi isoa coltia. – Mä on Pekos-Bill!
Venäläinen cowboy riuhtaisee housunsa auki. Alta paljastuu kaksi penistä. – Ja mä oon Tserno-Bill!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti