perjantai 26. maaliskuuta 2010

PE 26.03.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -1C, tuuli 2m/s. Yöllä vähäistä lumisadetta mikä päivän mittaan lisääntyi.

Tapahtumat

Tuleva Kalajoki-näyttely ei ole Oulun läänin taidetoimikunnan avustusten jakamisen perusteella taidetta eikä Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston avustusten jakamisen perustella kulttuuria. Olen kuitenkin informoinut tiedotusvälineitä Kalajoki-näyttelystä. Niillä on ollut mahdollisuus tiedottaa Kalajoki-näyttelystä lukijoilleen, mutta he ovat kuitenkin halunneet vaieta asiasta. Lukijoilla on mahdollisuus perehtyä asiaan jo esittämäni aineiston perusteella. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä. Kenen edusta on kysymys, kun asioista vaietaan?Esimerkki tulevan näyttelyn annista. Taitelija Markku Hakolan tekemä muotokuva V.H. Kiviojasta.


Leo Takalon tekemä pienoismalli Jokelan pappilasta.

Erkki Ahon tekemät historiikit

V.H. Kivioja – Kalajoen viimeinen kansanedustaja
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/11/v-h-kivioja-kalajoen-viimeinen.html

Kalajoen kirkkoherroista
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/kalajoen-kirkkoherroista.html

Ljungo Tuomaanpoika – Nuijasodan pääideologi
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/12/ljungo-tuomaanpoika-nuijasodan.html

Calamniukset Kalajoelta
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/calamniukset-kalajoelta.html

Kalajoen emäseurakunnan pappila Jokela ja Malmbergin tupa
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/kalajoen-emseurakunnan-pappila-jokela.html

Kalajoen kirkot
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/kalajoen-kirkot.html

Raution seurakunta liitettiin Kalajoen seurakuntaan
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2008/12/raution-seurakunta-liitettiin-kalajoen.html

Olen halunnut antaa kasvot kulttuuri- ja taidemäärärahojen mielestäni puolueelliselle ja ennen kaikkea erikoiselle jakamiselle. Siksi olen julkistanut blogissani Oulun läänin taidetoimikunnan ja Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston avustusten jakajien nimet. Toivon, että tutkiva journalismi puuttuisi asiaan.

Tein tutkintapyynnön Kainuun poliisille Ylivieskan poliisin, Oulun poliisin ja Oulun KRP:n toimista räjähdysainelain ja –asetuksen vastaisen toiminnan tutkittamatta jättämisestä. Katso http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/sisaministerion-ja-poliisin-yhteiset.html

Sain tänään Oulun poliisilaitokselta pyytämäni aineiston, jonka perusteella tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto on tehnyt tutkimattajättämispäätöksen 8630/R/3523/10. Olen järkyttynyt Oulun poliisin Tapani Tasannon toiminnasta. Olin jäävännyt hänet tutkinnanjohtajan tehtävästä, mutta hän ei ole huomioinut asiaa millään tavoin. Olen tehnyt asiasta rikostutkintapyynnön. Tasanto on tutkinnassa tehnyt lähes kaiken kaunistellen sanottua päin mäntyä. Mielestäni virkarikos on kiistaton. Miten poliisi voi toimia näin järkyttävän huonosti ja vastuuttomasti? Miksi poliisien toimintaa ei valvota? Korvaako virkamerkki ammattitaidon?

Uutiset

Egyptiläisen ja venäläisen isoäidin käännytysten toimeenpano on keskeytetty. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi asiasta YLE Uutisille keskusteltuaan käännytysten toimeenpanosta vastaavien poliisipäälliköiden kanssa torstaina. Paateron mukaan painavin syy käännytysten toimeenpanon keskeyttämiselle on lain mahdollinen muuttaminen kevään aikana.
- On selvästi todettu, että lakia ollaan muuttamassa siten, että inhimilliset syyt otetaan huomioon yksittäistapauksissa. Sitä taustaa vasten olisi epäloogista kiirehtiä käännytyksiä, Paatero toteaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee ydinvoimaa. Yleisönosaston kirjoituksessa Sven-Olof Jakobsson epäilee, että käsitys ydinvoimasta on kadoksissa. Erittäin hyvä kirjoitus ydinvoiman vaaroista.

Toinen lehtileike käsittelee Iiro Viinasesta tehtyä kirjaa, jossa kerrotaan kuinka Iiro Viinanen huijasi lentäjät luopumaan lakosta.

Kolmas lehtileike käsittelee KRP tutkimuksia kelkkatehtaan hinnasta. Kelkkatehtaan arvoa on alennettu kirjapidossa parissa vuodessa noin 19 prosenttia, mikä osoittaa kelkkatehtaan ylihinnoittelua ja vahvistaa rikosepäilyjä.

Terveys ja liikunta

Paino 105,8 kg, verenpaine 178/108, lepopulssi 61. Kävin tänään hammaslääkärissä. Nastahammas on ehkä vioittunut. Kuvan mukaan murtuma. Sain antibioottikuurin ja tarkistus on ensi tiistaina. Pidän jälkiuunileivästä, mutta nastahampaani ei pitänyt.

Loppukevennys

Mitä Seppo Räty sanoi Heli Rantaselle ennen naisten keihäsfinaalia Atlantassa? Ehkä tämän lauseen ansiosta Rantanen voitti kultaa. – Tempaise niin, että kusi lentää.

Helsingin Sanomien toimittaja kysyi 90-vuotiaalta vanhainkodissa: - Minkälaisia haluja teillä olisi? – No kyllähän niitä haluja olisi, mutta jos ensin saisi tarpeeseensa.

- Olenko minä vanhan näköinen, kysyi Paavo Lipponen Eero Heinäluomalta. – Miten niin, ihmetteli Eero. – No kun kävin äsken tuolla kemikaalikaupassa ostamassa kondomeja, niin myyjä kysyi laitetaanko ne lahjapakettiin.

Mikä uusi kansanryhmä Suomeen on syntymässä? – Somalialais-ugrilaiset.

Ilkka Kanerva ehdotti, että Suomessa valittaisiin vuosittain nykyisten missien lisäksi myös Miss Kompromissi. – No, mikä se sellainen olisi? kysyi Sauli Niinistö. – No, se on sellainen missi, jonka kanssa pääsee nopeasti sopimukseen.

Suudelman määritelmä: - Kohtelias kysymys yläpäästä, onko alapää vapaana.

Lapin Kansan päätoimittajan rekrytoinnin hoitanut konsultti oli kuullut väärin puhelimessa Alma-median pomon vaatimuksen: Hanki Lapin Kansaan lestadiolainen päätoimittaja. Konsultti kuuli huonon linjan takia väärin: Hanki Lapin Kansaan lesbo stadilainen päätoimittaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti