keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

KE 17.03.2010
Santaholman konttorin pienoismalli

Katso Antti Santaholma oli merkittävä liikemies
http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2008/11/antti-santaholma-oli-merkittv-liikemies.html

Oskari Santaholma ja Havula

http://merkkihenkiloita.blogspot.com/2010/02/oskari-santaholma-ja-havula.html

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 14 C. Päivällä -5 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa äitini luona.

Olen järjestellyt tämän päivän ulkomaalaisten asunto- ja työasioita Kalajoella.
Olen saanut tänään varmistuksen Petroskoin Yliopiston luennoitsijan tulosta Kalajoki-näyttelyyn. Alustavaksi luennointipäiväksi olen sopinut tiistain 4.5.2010.
Tämän viikon aikana saan Antti Santaholman muotokuvan ja mahdollisesti myös Niilo Kustaa Malmbergin muotokuvan. Nämä muotokuvat ovat esillä Kalajoki-näyttelyssä.

Tänään Kalajoenseudun välissä ilmestyi 16-sivuinen Kalajoen Junkkareiden juhlalehti. Ensi sunnuntaina Kalajoen Junkkarit viettävät 80-vuotisjuhlaa. Tein tuohon lehteen kaksi juttua. Toinen on parin sivun juttu Kalajoen Junkkareiden historiasta ja toinen on naisjaoston toiminnasta.

Uutiset

Metropomo Olavi Loukon (kok) toimet joutuivat viranomaisten syyniin sen jälkeen, kun Espoon kaupunginvaltuutettu Kurt Byman (sit) teki tutkintapyynnön Loukosta lokakuussa 2008.Taustalla oli Bymanin näkemys siitä, että Loukolla on liian läheiset suhteet tahoihin, jotka tulisivat hyötymään metro- ja yleiskaavapäätöksistä. Bymanin tutkintapyyntö johti krp:n rikostutkintaan ja syyteharkintaan. Syyttäjä pohtii parhaillaan, onko Loukoa ja Espoon kaupunginjohtajaa Marketta Kokkosta (kok) vastaan nostettava syyte. Loukoa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjusrikkomuksesta ja Kokkosta lahjusrikkomuksesta sekä tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Molemmat ovat kiistäneet syytteet. Byman nosti esiin myös Loukon Eurocardin käytön. Limusiinipalveluja Ranskan Cannesissa, tyynyostoksia Espoon Ikeassa, illallinen korkeimman oikeuden tuomarille Roomassa. Kun Espoon kaupungin teknisen toimen johtaja ja Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko on hoitanut yhteiskuntasuhteita, kuluissa ei ole säästetty. Kaiken kaikkiaan Louko on vinguttanut Iltalehden tietojen mukaan kaupungin myöntämää Eurocard-luottokorttia vuosien 2005-2009 välillä 65 000 euron edestä.

Sivullinen löysi Pasilan poliisitalon kupeessa olevalta roskalavalta viime kuun puolivälissä erilaista poliisin aineistoa. Joukossa oli julkisuudessa olleiden tietojen perusteella muun muassa revittyjä ruumiskuvia, osittain revitty passi sekä ampumaradalla Helsingissä tapahtuneesta kolmoismurhasta tuomitun naisen puhutteluksi nimetty C-kasetti. Poliisihallitus sanoi saaneensa valmiiksi oman selvityksensä poliisin salassa pidettävien materiaalien päätymisestä roskalavalle Helsingissä. Ilmenneiden seikkojen vuoksi asia on siirretty nyt valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka arvioi esitutkintakynnyksen ylittymistä. Jos jupakka etenee poliisirikostutkintaan, tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä.

8-vuotias tyttö joutui makaamaan ainakin kaksi tuntia suu, kädet ja jalat teipattuna kylpyhuoneen lattialla, kun raivostunut isä halusi rangaista häntä. Helsingin hovioikeus tuomitsi keskiviikkona isän muista tyttöön kohdistuneista vuosia vanhoista rikoksista, mutta jätti hänet ilman rangaistusta sitomistapauksesta. Hovioikeuden mukaan tekoa ei voi pitää törkeänä vapaudenriistona muun muassa siksi, että paikka oli tytölle tuttu eikä tekoon liittynyt väkivaltaa tai sillä uhkailua.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaan

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Urpo Leppäsen elämäntyötä.

Toinen lehtileike käsittelee David Beckhamin sairaalareissua.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 179/113, lepopulssi 60. Uinti 1000 metriä.

Loppukevennys

- Kuinkas vappu meni? – Ihan mukavasti. Ainoastaan Mannerheimintien ja Kalevankadun kulmauksessa joku astui sormilleni.

- Miksi kaikilla Nova Groupin johtajilla on niin suuri pää? – Koska heidän suuri suunsa ei mahtuisi kovin pieneen päähän.

- Tanja Karpelan poliittinen paino on noussut merkittävästi. – Ai kuinka niin, kysyi Sauli Niinistö. – Nyt hän on ensi kertaa raskaana kansanedustaja-aikanaan.

Mikä on Ilkka Kanervan iltarukous? Se alkaa: kiitos Jumala kaikista niistä kiusauksista, jotka olet lähettänyt luokseni, amen.

Vanhaan hyvään Kekkosen aikaan nuori taiteilija haki Keskustapuolueen jäsenkorttia. Toimistosihteeri kysyi: - Mikä saa sinut liittymään Suomen keskustaan? – Keskustan politiikassa ja minussa on niin paljon yhteistä, mies vastasi. – Nimeni on Aimo Tukiainen.

Mitä pesäpalloilijan vaimo antoi miehelleen ohjeeksi pesäpalloreissulle? – Muistathan, että mailaa saa heiluttaa vain kotipesässä.

Punapäinen kaunotar lähestyi Jeppeä Ohranjyvässä. Hän hymyili Jepelle herttaisesti, iski silmää ja kysyi: - Haluaisitko antaa minulle pusun? – Kyllä haluaisin. – Ja ottaa minut käsivarsillesi? – Taatusti. – Ja riisua minut? – Kyllä vain. – Ja tulla sänkyyn minun kanssani? – Ihan varmasti. – No hyvä. Ja nyt seuraakin kahdensadan euron kysymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti