keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

KE 10.03.2010Haaralan talon pienoismalli

Päivän sää

Aamulla lämpötila -1 C, tuuli 1 m/s, pilvinen päivä.

Tapahtumat

Rahjan satama soveltuu erittäin hyvin merihiekan vastaanottoon. Kalajoen kaupunki antoi asiassa aikanaan oman lausuntonsa. Olin erittäin huolissani Kalajoen kaupunginhallituksen kokouksessa kaupungin lausunnon sisällöstä. Valitettavasti kukaan muu kaupunginhallituksen kokoukseen osallistunut ei ymmärtänyt asian todellista merkitystä Rahjan satamalle. Onneksi muuta kautta on pystytty korjaamaan Kalajoen kaupunginhallituksen moka. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan merihiekan noston osalta Rahjan satamalle.

Jälleen kerran sain informaatiota ja selkeitä näyttöjä Ylivieskan tiettyjen poliisien, poliisijohtajan, syyttäjien ja Ylivieskan käräjäoikeuden väärästä toiminnasta. Asia menee eduskunnan oikeusasiamiehen tutkittavaksi.

Sain taas tänään yhteydenottoja Kalajoen poliisin Harri Rahkolan toimien johdosta. Rahkolan menettelyä on syytä epäillä lain vastaiseksi, mutta apulaisoikeuskansleri suojelee Harri Rahkolan toimia. Onko tällainen toiminta yhteiskunnan ja kansalaisten edun mukaista toimintaa?

Lähetin MOT-toimittajalle kiitokset hyvästä MOT-ohjelmasta. Katso Kiitos Riikka Kaihovaaralle http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/03/kiitos-riikka-kaihovaaralle.html

Tässä rikolliseksi epäiltäviä tietojen kalastelusähköposteja:

----- Original Message -----
From: Nordea Verkkopankkiini
To: undisclosed-recipients
Sent: Wednesday, March 10, 2010 5:54 AM
Subject: Online-tilin jддdyttдminen

Arvostetun Asiakaspalvelu,

Voit pддsy verkkopankkiin on keskeytetty, koska ristiriita kдyttдjдtunnus ja turvallisuuden tietoa. Jotta voit jatkaa pддsyn online-tilisi se vain vie muutaman minuutin henkilцllisyyden toteamiseksi. Seuraa viite alla, ja sinut ohjataan minne on saada hetkessд todentamismenettelyд.
https://solo1.nordea.fi/nsp/engine
TДRKEДД - Olet ehdottomasti suositeltavaa vastaamaan arkaluontoiset tiedot oikein, jotta palvelun kieltдminen.

Ystдvдllisin terveisin,
Nordea Verkkopankkiini
Internet Banking Services
----- Original Message -----
From: OP-Pohjola Group
To: undisclosed-recipients
Sent: Tuesday, March 09, 2010 6:42 AM
Subject: Tдrkeitд Security Viesti

Arvostetun Asiakaspalvelu,

Voit pддsy verkkopankkiin on keskeytetty, koska ristiriita kдyttдjдtunnus ja turvallisuuden tietoa. Jotta voit jatkaa pддsyn online-tilisi se vain vie muutaman minuutin henkilцllisyyden toteamiseksi. Seuraa viite alla, ja sinut ohjataan minne on saada hetkessд todentamismenettelyд.
https://www.op.fi/op?id=10000&_nfpb=true
TДRKEДД - Olet ehdottomasti suositeltavaa vastaamaan arkaluontoiset tiedot oikein, jotta palvelun kieltдminen.

Ystдvдllisin terveisin,
OP-Pohjola-ryhmд
Internet Banking Services

Kävin Rautiossa hoitamassa äitini asioita.

Uutiset

Suomalaisiin pientaloihin kohdistuu tänä keväänä erityisen suuri kosteusvaurioiden ja vesivahinkojen uhka. Monen talon seinustalla on poikkeuksellisen suuria lumikinoksia, koska katoilta tiputetut lumet makaavat talojen seinustoilla. Lumen sulaessa moni talo voi joutua tulvan keskelle.

Kalajokisen hotellin Rantakallan toiminta käynnistyy todennäköisesti kesäksi. Kiinteistöt omistavan Eläke-Fennian arvion mukaan uusi omistaja on tiedossa kuun lopussa. Määräaikaan mennessä Rantakallasta tuli viisi kirjallista tarjousta.

Saksalainen rockabillytrio The Baseballs saapuu Kalajoen juhannusjuhlien ulkomaiseksi tähdeksi. Kotimaisista nimistä keskikesän juhlilla kuullaan muun muassa Lauri Tähkää ja Antti Tuiskua.
The Baseballsin lisäksi Kalajoelle rantautuu ruotsalainen 90-luvun suosikkibändi Basic Element, joka teki onnistuneen paluun vuonna 2007. Kotimaisista nimistä juhlilla kuullaan Lauri Tähkää & Elonkerjuuta sekä Antti Tuiskua ja Klamydiaa.

Näin Lapin ja Oulun vaalipiirin kansanedustajat vastasivat kyselyyn.
Lisäydinvoiman kannalla:
Ulla Karvo (kok., Lapin vp.): Simo
Hannes Manninen (kesk., Lapin vp.): Simo
Johanna Ojala-Niemelä (sd., Lapin vp.): Simo
Janne Seurujärvi (kesk., Lapin vp.): Simo

Matti Ahde (sd., Oulun vp.) : Joko Pyhäjoki tai Simo
Tuomo Hänninen (kesk., Oulun vp.) : Pyhäjoki
Inkeri Kerola (kesk., Oulun vp.) : Pyhäjoki

Timo Korhonen (kesk., Oulun vp.) : Joko Pyhäjoki tai Simo
Suvi Lindén (kok., Oulun vp.) : Fennovoima päättää paikan
Raimo Piirainen (sd., Oulun vp.) : Pyhäjoki
Lyly Rajala (kok., Oulun vp.) : Pyhäjoki

Antti Rantakangas (kesk., Oulun vp.) : Fennovoima ratkaisee paikan
Tapani Tölli (kesk., Oulun vp.) : Pyhäjoki
Tuulikki Ukkola (kok., Oulun vp.): Pyhäjoki
Mirja Vehkaperä (kesk., Oulun vp.) : Pyhäjoki
Pekka Vilkuna (kesk., Oulun vp.) : Pyhäjoki

Lisäydinvoimaa vastaan:
Esko-Juhani Tennilä (vas., Lapin vp.)
Martti Korhonen (vas., Oulun vp.)
Merja Kyllönen (vas., Oulun vp.)
Unto Valpas (vas., Oulun vp.)
Erkki Pulliainen (vihr., Oulun vp.)

Ei kantaa:
Markus Mustajärvi (vas., Lapin vp) Kyösti Karjula (kesk., Oulun vp.)
Paula Lehtomäki (kesk., Oulun vp.)

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee protestiryöppyä, mikä palautti Valion maidot Prismoihin.

Toinen lehtileike käsittelee Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitusta bioenergiasta. Kuulin Alpolta, että Keskipohjanmaa-lehti oli jättänyt julkistamatta kirjoituksesta Alpon mielestä tärkeimmät asiat. Näin sensuuri toimii maakuntalehdessä.

Televisiosta katsottua

Ajankohtainen kakkonen jatkoi eilen illalla MOT-ohjelman esiin nostamaa ongelmaa. Virkamiehet edunvalvojina - isomummolta lähti asuntokin. On käsittämätöntä, että 60 000 henkilöä Suomessa joutuu olemaan edunvalvojien kontrolloimattoman toiminnan kohteena. Oikeusministeri Braxin lausunnot asiassa herättävät ihmetystä. Näyttä siltä, että oikeusministeri Tuija Brax ei tunne asian todellista tilaa tai sitten on syytä epäillä, että hän tietoisesti suojelee rikollista toimintaa.

Katsoin television alueuutisia, joissa kritisoitiin selvin sanoin poliisiministeri Anne Holmlundin aluehälytyskeskuspäätöksiä. Minun oikeustajuni mukaan päätökset ovat tehty mutu- eli musta tuntuu menetelmällä ottaen huomioon kuitenkin poliittiset intressit ja tulevat eduskuntavaalit.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 162/101, lepopulssi 59.

Loppukevennys

Vanha pariskunta tutki sanomalehteä. Vaimo luki otsikoita huonokuuloiselle miehelleen. ”Mies tappio naisen Tyrväällä.” Ukko: - Vai niin, vai sillä tappoi.

Hannibal-niminen suuri sonni katseli piikkilanka-aidan toisella puolella olevia lehmiä. Viehättävännäköinen lehmärouva yritti houkutella Hannibalia tulemaan samalle puolen aitaa. Lehmä saikin Hannibalin niin kiihkoon, että tämä otti vauhtia ja hyppäsi aidan yli. – Ihanaa, että uskalsit hypätä yli, oi Hannibal, kujersi lehmä. – Sano Hanni vaan, sanoi sonni, ballit jäivät piikkilankaan.

Luojalta saaliiseen jäänyt tyttö luki rakkauskirjettä. Kun hän purskahti nauramaan, isäntä kysäisi: - Miksi se Elvi nuin makiasti höröttää? – No, kun Kalle kirjoittaa vitun pienellä kirjaimella, ja sehän on erisnimi.

Kun Pallaksella vasta yritellään, niin Ylläksellä jo paritellaan.

Kun illalla pullo kallistuu, niin aamulla kallo pullistuu.

- Mikä silakka ei ui?
- Kynsilakka.

- Millä kelillä ei voi hiihtää?
- Sirkkelillä.

Talo syttyi palamaan, ja änkyttävä henkilö joutui soittamaan palokuntaan hälytyksen. Kuten tunnettua änkyttäjät ei änkytä laulaessaan, ja niin tämäkin teki ilmoituksen laulaen luuriin ”Piippolanvaarin”-sävelellä: - Mäkelänkujalla palaa talo! Toisesta päästä vastattiin: - Hiiala, hiiala, hei! Pane luuri paikalleen, hiiala, hiiala, hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti