torstai 4. maaliskuuta 2010

TO 04.03.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla – 7 C, tuuli 5m/s. Sää on kylmenemässä.

Tapahtumat

Olen tehnyt koko päivän Kalajoen Junkkarien historiikkia. Katso http://urheilunhistoria.blogspot.com/2010/03/kalajoen-junkkarit-historian-valossa.html

Kävin Rautiossa ottamassa valokuvia Iliya Dimitrovin vetämästä kerhotoiminnasta Junkkareiden lehteä varten. Kävin samalla äitini luona Rautiossa.

Kävin Vasankarissa Ivanin kanssa katsomassa Vasankarin koulua pienoismallin valmistamiseksi.

Sain tänään sähköpostitse loppuraportin Sun Arena-hankkeesta. Perehdyn raporttiin ja kommentoin sitä huomenna.

Uutiset

Itä-Suomen johtava kihlakunnansyyttäjä Matti Nissinen on nousemassa uudeksi valtakunnansyyttäjäksi. Valtioneuvosto esittää Nissistä virkaan oikeusministeri Tuija Braxin (vihr) esityksestä. Lopullisen nimityksen tekee tasavallan presidentti perjantaina. Tässä on osoitus ammattitaidosta tai sen puutteesta Matti Nissinen 31.8.2001 Dnro 142/21/2001, 19.5.2000 Dnro 58/42/2000

Helsingissä vierailevan Naton pääsihteerin mukaan sotilasliiton ovi on Suomelle avoin, jos Suomi haluaa tiivistää yhteistyönsä Naton kanssa jäsenyyden asteelle.

Suomalaisia Stasi-kontakteja sisältävän Rosenholz-aineiston julkisuus päätyy vielä korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. Alma Median Helsingin toimituksen toimittajat ovat valittaneet Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä, jolla aineisto pysyi salassa. Rosenholz-aineisto on kortisto Itä-Saksan salaisen poliisin Stasin kontakteista ja toiminnasta useissa maissa, ja se on Suomessa suojelupoliisin hallussa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee suomalaisen SS-komppanian uudelleen syntyä 1944.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 177/101, lepopulssi 70

Loppukevennys

Ruotsin kuningas Kaarle XVI ja kuningatar Silvia olivat soutelemassa Tukohlman saaristossa. – Silvia, rakkaani, sinä olet minulle ensimmäiseni. – Oi Kaarle, kuudestoista.

Arto Bryggare tuli kotiin. – Hei, kulta! Mä voitin 110 metrin aidat. – Jaa, vaimo vastasi. – Mihin sä meinaat ne panna?

- Kaikkihan me joskus erehdymme, totesi siili ja kiipesi alas juuriharjan päältä.

Särki saapui treffeille kaksi tuntia myöhässä. – Missä ihmeessä sinä viivyit? – Törmäsin matkalla yhteen ongenkoukkuun ja jäin suustani kiinni.

Miksikähän Lönnrotia nyt sanottaisiin, jos hän eläisi. – Suomen vanhimmaksi asukkaaksi, kuului takapulpetista.

Ville joutui leikkaukseen ja heräsi viimein. – Tohtori, onnistuiko leikkaus? Ville kysyi toiveikkaana. – En minä ole tohtori. Minä olen Pietari.

- Enpä ole ikinä nähnyt noin likaista jalkaa, lääkäri huokasi mummolle. – Miul on tääl toinenkin, mummo vastasi iloisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti