maanantai 15. maaliskuuta 2010

MA 15.03.2010Kanteleentekijä Kilpisen talon pienoismalli

Päivän sää

Aamulla lämpötila -23 C, päivällä – 4 C

Tapahtumat

Tänään klo17.00 oli valtuutetuille info-tilaisuus SunArena-hankkeesta. Hanketta esitteli yrittäjä Juha Hannula. Toin tilaisuudessa selkeästi esille sen, että SunArena-hanketta on selvitetty kahden projektin avulla ja selvittelyyn on käytetty rahaa yli miljoona mummon markkaan. Jälkimmäisen projektin tavoitteena oli selvittää hankkeen rahoitus, investoinnit ja kannattavan toiminnan edellytykset. Loppuraportti ei pysty kertomaan yhtään rahoittajaa, joka uskoo hankkeeseen eikä myöskään kannattavasta toiminnasta ole minkäänlaista tietoa. Ilmoitin omana kantanani, että hanketta ei tule viedä eteenpäin ennen kuin perusasiat ovat kunnossa. Yrittäjä Juha Hannula ilmoitti valtuutetuille, että 50 hehtaarin maa-aluetta tarvitaan keinotteluun. Nyt valtuutetut joutuvat miettimään onko luottamusaseman oikeaa käyttöä antaa yhdelle yrittäjälle maata keinotteluun. Yrittäjä on sen selkokielisesti valtuutetuille etukäteen ilmoittanut. Onko menettely perustuslain 6 §:n mukaista yhdenvertaista kohtelua muita yrittäjiä kohtaan? Hankkeen todellinen isä on kaupunginjohtaja Jukka Puoskari. Juha Hannula on hankkeen hyväuskoinen ”aasi”, jolla kaupunginjohtaja ratsastaa.
Kaupunginhallituksen kokouksessa kaupunginhallituksen jäsenet eivät halunneet vastustaa kaupunginjohtajan ideaa 50 hehtaarin vuokraamisesta eurolla. Toin kaupunginhallituksessa selkeästi esille sen, että kaupunginhallitus voi tehdä tyhmän päätöksen, mutta olen varma, että kaikki kalajokiset eivät ole yhtä tyhmiä. Tämä tarkoittaa sitä, että päätöksistä tullaan vuorenvarmasti valittamaan, mutta sehän on varsin tuttu juttu Kalajoella.

Uutiset

Kaksi Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa ollutta vanhempaa konstaapelia on tuomittu pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin. Molemmat syytetyt kiistivät rikoksen oikeussalissa. Konstaapelit paiskasivat raudoitetun asiakkaan vasten vastaanottotiskin reunaa. Vanhemmalta helsinkiläismieheltä murtui täräyksen seurauksena rintalasta. Lääkärin hoiviin kipua valitellut mies pääsi vasta seuraavana päivänä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi molemmat poliisimiehet 25 päiväsakon rangaistukseen. 28-vuotias joutuu maksamaan 850 euroa ja toinen 35-vuotias 150 euroa. Tuomituista jälkimmäinen on nykyään minimituloinen.
Lisäksi molempien tulee suorittaa yhdessä Helsingin poliisilaitoksen kanssa uhrilleen 3 947 euron vahingonkorvaus. Molemmat syytetyt kiistivät rikoksen oikeussalissa.

Entinen kansanedustaja ja ministeri Urpo Leppänen on kuollut 66-vuotiaana. Leppänen kuoli sunnuntaina illalla sairauteen Forssan sairaalassa. Valtiotieteen maisteri Urpo Leppänen oli syntynyt 10.2.1944 Polvijärvellä. Leppänen toimi poliittisen uransa aikana muun muassa työvoimaministerinä Kalevi Sorsan hallituksessa vuosina 1983 - 1987. Leppänen on myös yksi Perussuomalaisten perustajajäsenistä.
Katso Yle Areena http://yle.fi/elavaarkisto/?s=h&g=&n=urpo+lepp%E4nen&k=&m=

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kaakkois-Suomen matkailua. Kohderyhmänä ovat venäläiset.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 169/107, lepopulssi 60. Jumppa 15 min.

Loppukevennys

Urheiluministerinä ollessaan Tanja Karpela näki Matti Nykäsen Kaivohuoneella ”sata lasissa” ja sanoi: - Kulkaas herra urheilija, eikös joskus voisi ajatella muutakin käyttäytymistä kuin nenä maassa kulkemista.
Matti katsoi Tanjaa ja tajusi, että siinähän on entinen missi ja urheiluministeri ja vakaaseen tapaansa Matti totesi: - Lentää se kotkakin joskus matalalla, mutta kana ei koskaan korkealla.

Liisalta ja Lasselta kysyttiin mitkä ovat heidän mieliaineensa koulussa. Lasse totesi: - Matematiikka. Liisa puolestaan: - Romantiikka.

Tapani Yli-Saunamäki oli lääkärissä ja hänestä oli otettu kokeet. Mitään oleellista ei löytynyt, mutta sitten tohtori alkoi katsoa miehen kurkkua ja sanoi: - No nythän se tauti selvisi. Teillä on täällä kurkussa ihan selvät peräpukamat. – Peräpukamat kurkussa, ihmetteli Tapani. – Kuinkas se on mahdollista? – No, kyllä minun on todettava, että näitä on viime aikoina löydetty melko usealta paskanpuhujalta.

Miten syntyivät tunnetun kommunistilaulun Kansainvälisen sanat? Kaikki lähti siitä, kun taistolaisliikkeen esikuva Taisto Sinisalo oli kapakassa ja tarjoilija sanoi hänelle: - Tää on sitten viimeinen, Taisto.

Ranskalainen parlamentin valtuuskunta oli Suomessa ja kysyi: - Miten tuo Vanhanen voi olla edelleenkin pääministerinä? Stubb vastasi hyvällä ranskallaan: - Niin, Suomi on todella demokraattinen maa. Meillä voi olla pääministerinä kuka tahansa.
Mistä tietää, että veteraanikiekkoilija istuu muotinäytöksessä suorassa? – Koska kuola valuu tasaisesti molemmista suupielistä.

Mitä lukee kunnollisen asianajajan seinällä? ”Asiakkaani on aina syytön ainakin siihen saakka, kun hänet on todettu varattomaksi.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti