keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

KE 24.03.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla -20 C, päivällä -4 C

Tapahtumat

Tein klo 8.50 tarkistussoiton Oulun poliisille Jaakko Savilammelle ja sain vahvistuksen sille, että tutkinnanjohtaja Tapani Tasanto on saanut useampaa kautta tiedon esteellisyydestään toimia asiassa tutkinnanjohtajana. Tästä huolimatta hän on tehnyt esteellisenä tietoisen väärän päätöksen eli tutkimattajättämispäätöksen. Ryhdyin tekemään tarkempaa aineistoa asiasta keskusrikospoliisille.

Naapurini täytti 90 vuotta. Kävin onnittelukäynnillä.

Olen tänään selvittänyt jalkapalloiluun sekä Kalajoki-näyttelyyn liittyviä asioita. Oma Orellin maalattavana olevat kolme taulua valmistuvat ensi viikolla. Ne ovat todellisia taideteoksia vanhasta apteekintalosta, Etelänkylän koulusta ja Vanha-Jussilan talosta.

Minulla on sellainen tuntuma, että 10.4.2010 jaettavasta Keski-Pohjanmaan kulttuurirahaston 330 000 euron apurahoista en tule saamaan anomaani apurahaa Kalajoki-näyttelyn järjestelyyn, koska apurahan myöntämisestä ovat päättämässä nämä henkilöt:

Puheenjohtaja
Eino Laukka, toimitusjohtaja, agronomi
Varapuheenjohtaja
Marja Hylkilä, kasvatust. maisteri, tait. maisteri
Kai Alestalo, director musices
Jaana Erkkilä, rehtori, kuvatait. maisteri
Sirkka Haavisto, diplomilaulaja
Jouni Jyrinki, toiminnanjohtaja
Juhana Lassila, asiamies
Pekka Paajanen, yliopettaja, kauppatiet. tohtori
Terhi Päivärinta, koulutoimenjohtaja
Sakari Telimaa, johtajaylilääkäri, LKT
Veijo Tikanmäki, sivistysjohtaja

Uutiset

Kainuun maakunta maksaa lopputilin saaneelle sairaanhoitajalle reilun kahden vuoden palkat jälkikäteen. Sairaanhoitajan virkasuhde purettiin heti, kun hän oli tullut töihin yli kahden promillen humalassa. Tapaus sattui reilut kaksi vuotta sitten Kainuussa. Lopputili tuli hoitajalle välittömästi, hänen virkasuhteensa purettiin ja palkanmaksunsa keskeytettiin. Maakunta maksaa nyt hoitajalle takautuvasti tehtäväkohtaisen palkan 50 000–60 000 euroa henkilökohtaisine lisineen. KHO:n mukaan humalassa työpaikalleen aamuvuoroon tullutta sairaanhoitajaa ei olisi saanut erottaa virastaan. Maakunta oli menetellyt virheellisesti, kun oli irtisanonut hoitajan välittömästi.
KHO:n mukaan sairaanhoitajan toiminta ei aiheuttanut konkreettista vaaraa potilasturvallisuudelle.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee minkinnahkojen kovan nousuvireen jatkumista. Hintataso on noussut joulukuusta 20-30 prosenttia.

Toinen lehtileike käsittelee Israelin siirtokuntien rakentamista. EU vaatii siirtokuntien rakentamisen lopettamista.

Kolmas lehtileike käsittelee Yhdysvaltojen kongressin edustajainhuoneessa läpimennyttä terveyspakettia. Läpimenoon tarvittiin 216 ja puoltavia ääniä tuli 219. Kaikki 178 republikaania ja 33 demokraattia äänesti vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 105,7 kg, verenpaine 183/104, lepopulssi 64. Hiihto 12 km/190 km. Uinti 1000m/3000m.

Loppukevennys

Taivaaseen pyrkivä: - Avaa ovi hyvä Pyhä Pietari. – Mikäs sinä olit maan päällä? – Nainut mies. Pietari avaa taivaan portit ja sanoo: - Mene herrasi iloon!
Heti perään toinen mies kolkuttelee portteja: - Päästä minutkin, Pyhä Pietari! – Mitäs sinä toimitit maailmassa? Olin kahdesti naimisissa. Pietari: - Et pääse. Onnettomille täällä on aina tilaa, mutta ei tyhmille.

Pikku-Kerttu: - Äiti, miksei isällä ole ollenkaan tukkaa. Äiti: - Sen takia, että hän ajattelee niin paljon. Pikku-Kerttu: - Äiti, miksi sinulla on sitten niin sakea tukka?

Opettaja: - Mitä meidän kaikkien ensiksi tulee tehdä, jos aiomme saada syntimme anteeksi? Pikku-Paavo: - Syntiä.

Opettaja: - Missä Aleksanteri Suuri kuoli? Kukaan ei viittaa. Opettaja: Luettiinhan siitä juuri viime tunnilla, ettekö te nyt muista, missä se oli? No, Killinen? Killinen: - Sivulla 143.

Pastori saarnaa kirkossa pyhää evankeliumia. Saarnan aikana on eräs isäntä nukahtanut ja kuorsaa äänekkäästi. Naapuri herättää hänet: - Älkää niin kovasti kuorsatko, herätätte koko kirkkoväen.

Opettaja: - Miksi sinä aiot suureksi tultuasi? Jehu: Lääkäriksi. Opettaja: - Siihen sinä olet liian tyhmä. Jehu: - No, opettajaksi sitten.

Kulkuri toiselle: - Missä sinä asut? – En missään, entäs sinä? – Sinun naapurissasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti