keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

KE 02.06.2010


Yksi Kalajoen suosituimmista liikuntapaikoista on Kalajoen keskustan ja Hiekkasärkkien välinen pyörätie.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2C, tuuli 2m/s, päivällä + 21 C, tuuli 1 m/s

Tapahtumat

Kalajoen Junkkarien kunniakierroksella saavutettiin epävirallisen laskelman mukaan 6032 euroa, josta mahtipotin eli 1040 euroa hankki Eero Nevalainen. Junkkareiden tavoite oli 5000 euroa, mikä ylitettiin kirkkaasti. Kunniakierros saatiin suorittaa ihanteellisissa olosuhteissa, lämpötila oli +21 C ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Olin kuuluttajana Kunniakierros-tapahtumassa.

Lehdestä huomasin, että Kalajoen kaupunginhallituksella oli ollut kokous 31.5.2010. Olen vaatinut, että saan asialistat paperikopioina. En käytä kaupungin sähköposteja. Ilmeisesti esityslista on laitettu minullekin sähköisesti, mutta ei paperisena. Siksi en tiennyt kokouksesta mitään. Olen aikaisemmin saanut esityslistat paperikopioina. Kävin tänään hakemassa esityslistan paperikopion kaupunginsihteeri Otso Juvoselta. Ikävä, että tällaista voi tapahtua, mutta Kalajoella tämäkin on mahdollista.

Kaupunginhallitus oli käsitellyt muun muassa seuraavia asioita: Sautinkarin alueen master plan-suunntteluun on löytynyt rahat Kalajoen matkailun kasvun turvaaminen ja sähköiset yhteistyökonseptit-hankkeesta. Mielestäni tämän hankkeen rahankäyttö on syytä selvittää päättäjille ja mahdollisesti muillekin tahoille erittäin tarkasti.

Kaupunginhallitus on äänestyspäätöksellä 5-4 päättänyt, ettei kaupunginhallituksella ole huomautettavaa Hanhikiven ydinvoimalaitosalueen kaavaehdotuksiin. Täysin järjetön päätös, josta keskusta maksaa seuraavissa eduskuntavaaleissa kalliin hinnan.

Kalajoen kaupunki vuokraa Tuuliwatti Oy:lle kaksi tuulivoimalaitoksen paikkaa Rahkola-nimisestä tilasta 30 vuodeksi alkaen 1.4.2010. Mielestäni tuulivoiman tuottamisen helppoudesta ja hyödyistä on annettu kansalaisille liian ruusuinen kuva.

ITC-päälliköksi oli valittu Sami Krank. Esitys oli annettu kokouksessa. Apulaisylilääkäri Tarja Karjalaiselle oli myönnetty ero. Lääkäritilanne on ongelmallinen Kalajoella.

Saamani kirjallisen esityslistan mukaan oheismateriaalina on ohjeet kaupungin yhtiökokousedustajille 2010. Konserniohjaus on Kalajoen kaupungin suurin heikkous ja samalla myös suurin uhkatekijä. Konserniohjausta ei käytännössä ole olemassakaan Kalajoen kaupungissa.

Kaupunginhallitus oli kaupunginjohtajan esityksestä päättänyt julkaista kaupunginhallituksen esityslistan liitteineen kokouspäivänä, pois lukien salaiset asiakirjat. Samalla kaupunginhallitus kehottaa lautakuntia julkaisemaan esityslistansa samalla tavoin.
Tämä päätös merkitsee sitä, että kuntalaisilta estetään vaikuttamismahdollisuus asioihin valmisteluvaiheessa. Asioiden salailu jatkuu ja näin jopa entisestään voimistuu. Onko tällainen toiminta kalajokisten edun mukaista? Toivottavasti julkinen sana puuttuu tähän salailupäätökseen. Mielestäni asia on otettava myös valtuuston käsittelyyn.

Uutiset

Jarmo Korhonen torjuu kaikki epäilyt siitä, että hän olisi ollut junailemassa keskustan pää-äänenkannattajaa Suomenmaata julkaisevaan yhtiöön itselleen mieluista hallitusta. Korhosen mukaan Joutsen Mediassa noudatetaan osakeyhtiölakia. Korhosen mukaan Joutsen Median yhtiökokouksissa on aiemminkin äänestetty hallituksen kokoonpanosta. Hänen mielestään siinä ei ole mitään poikkeavaa, varsinkin kun yhtiön talous on heikossa kunnossa. Korhonen ei halua kommentoida keskustan puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen päätöstä jättää Joutsen Median hallitus.

Keskustan jäsenrekisterissä on jopa 50 000 valtakirjalla nimettyä henkilöä eli niin sanottua valejäsentä. Asian paljastaa Uudelle Suomelle keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

Venäläisten maakaupat huolestuttavat eduskunnan ulkoasianvaliokunnassa. Maanmittauslaitoksen ylläpitämässä kiinteistörekisterissä ei ole paikkansa pitäviä tietoja maakauppoja tehneiden ulkomaisten osakeyhtiöiden omistajista. Ulkoasiainvaliokunnassa ongelma ratkaistaisiin asiamiesjärjestelmällä. Asiamiesjärjestelmän käyttöönotto vaatii lainmuutoksen, mutta se on mahdollista saada aikaan ennen ensi kevään vaaleja. Lainmuutos koskisi kaikkia ulkomaalaisia, ei ainoastaan venäläisiä.

Kansanedustaja Petri Salo oli matkalla maanantai-iltana poikansa henkilöautolla Ylihärmän- Vöyrin maantiellä Härmästä kohti Vaasaa. Vöyrin keskustan länsipuolella Vaasan liikkuvan poliisin tutka mittasi Salon nopeudeksi 138 kilometriä tunnissa. Alueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Liikkuvan poliisin konstaapeli pysäytti Salon, ilmoitti tutkahavainnosta ja määräsi Salon väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.Salo kiistää jyrkästi syyllistyneensä tutkan ilmoittamaan ylinopeuteen ja epäilee virhettä. Salo arvioi nopeutensa olleen 80-100 kilometriä tunnissa.

Ruotsalaiskirjailija Henning Mankell ei voi ymmärtää, miksi israelilaiset joukot hyökkäsivät heidän avustussaattuettaan vastaan. - He (israelin joukot) ampuivat nukkuvia ihmisiä, Mankell kertoi Aftonbladet-lehdelle. Samalla pääsivät vapaaksi myös kansanedustaja Mehmet Kaplan sekä lääkäri Viktoria Strand. He ovat kaikki nyt palanneet Ruotsiin. - Meitä vastaan hyökättiin helikoptereilla ja pikaveneillä, Mankell kertoo lehdelle. Hänen mukaansa on myös täysin hölynpölyä, että laivoilla olisi ollut aseita.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Israelin erikoisjoukkojen hyökkäystä Välimerellä Gazan-matkalla ollutta avustussaattuetta vastaan.
Toinen lehtileike käsittelee Saksan presidentti Köhlerin yllättävää eroa. Kysymys oli presidentin lausunnosta Saksan taloudellisten etujen puolustamisesta sotilaallisesti.
Kolmas lehtileike käsittelee tupakkaoikeudenkäyntiä, jossa siviilioikeuden professori näyttää taistelevan tuulimyllyjä vastaan, vaikka olisi kuinka oikeassa tahansa.

Terveys ja liikunta

Paino 106,3 kg, verenpaine 171/104, lepopulssi 65. Kävely 9 km. Havaintoja kävelylenkiltä: ahomansikka kukkii. Pyöräily 23 km/532km

Loppukevennys

Itsenäisyyspäivänä Linnassa Matti Vanhanen pyysi Tanja Karpelaa tanssimaan. Hetken tanssittuaan Tanja kysyi: - Mitä sinä tanssit? Minä tanssin valssia.

- Kesäloma ei ole minulle mikään ongelma, sanoi Nokian insinööri. – Vaimoni päättää, mihin matkustamme, esimieheni milloin ja pankki kuinka pitkäksi aikaa.

- Tuo hattu minun täytyy saada, vakuutti Anneli Jäätteenmäki miehelleen Brysselissä. – Se tekee minusta kymmenen vuotta nuoremman näköisen. – Selvä on, osta samalla kaksi.

- Masa, jos saisit valita vaimosi ja jonkun filmitähden välillä, niin minkä filmitähden ottaisit?

Kirsi Salo huuteli miehelleen keittiöstä: - Kultaseni, mitä pidit sienimuhennoksestani? Löysin reseptin vanhasta Agatha Christien salapoliisiromaanista. Hei, miksi et vastaa?

Konsultti on henkilö, joka lainaa kelloasi kertoakseen sinulle, paljonko kello on.

Tarja Halonen oli hississä matkalla Eiffel-tornin huipulle. Hän kysyi hissipojalta: - Hyppäävätkö ihmiset täältä usein maahan? – Eivät madame, vain yhden kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti