keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

KE 09.06.2010Kalajoen keskustasta on nyt hyvä päällystetty pyörätie Rahjaan saakka.

Päivän sää

Lämpötila aamulla +3 C, päivällä + 16 C

Tapahtumat

Eilen illalla noin klo 22 ajoi joku traktorilla paskakärryt perässä Plassin kautta Kalajoen keskustaan. Paskaa oli jäänyt kärryihin niin paljon, että sitä riitti useamman kilometrin matkalle maantielle. Haju oli todella voimakas. Aamuun mennessä haju oli jo lähes kokonaan poistunut, mutta paskat olivat liikenteessä hienontuneet pienemmiksi. Oliko kysymyksessä ilkeydenteko?

Kävin aamulla Rautiossa tapaamassa äitiäni.

Olen saanut tänään yhteydenottoja verottaja Raimo Partasen toiminnan johdosta. Partanen oli aikanaan mukana myös ITC Finland Oy:n konkurssikuvioissa erikoisella tavalla. Hän ilmoitti väliaikaiselle konkurssipesänhoitajalle verottajan saatavat lähes kymmenen kertaa suuremmaksi kuin ne todellisuudessa olivat eli miljoonaksi markaksi ja toimi näin suurimpana velkojana väärin perustein. Tällä tavalla hän oli hyväksymässä pesän omaisuuden myynnin rahanpesijöille suurimpien velkojien suostumuksella. Poliisi jätti rikokset tutkimatta. Nyt sama Partanen häärii erään toisen yrityksen kimpussa kyseenalaisin motiivein ja toimenpitein. Katson, että minun on syytä informoida asiasta valtakunnansyyttäjävirastoa.

Olen saanut lukuisia yhteydenottoja varatuomari Mikko Kovalaisen epäillyn rikoskierteen katkaisemiseksi. KRP siirsi jo asiat valtakunnansyyttäjävirastolle. Mikko Kovalainen on tehnyt minustakin rikosilmoituksen Oulun poliisille. Teen loppulausunnon asiassa 19.6. mennessä. Tutkinnanjohtajana on esteellinen Tapani Tasanto. Siksi teen selvityksen asiasta myös valtakunnansyyttäjävirastolle. Varatuomari, Master of Law, Mikko Kovalainen vastaan K. Suomalainen on Helsingin hovioikeudessa 14.6.2010 klo 9.15. Teen Helsingin hovioikeuden laamannille perusteellisen selvityksen Mikko Kovalaisen toiminnasta, epäillyistä asiakirjaväärennöksistä, epäillyistä vakuutuspetoksista ja epäillyistä kunnianloukkauksista sekä muista epäillyistä rikoksista. Sama aineisto menee valtakunnansyyttäjävirastolle.

Uutiset

Perussuomalaisten suosiossa ei näy laantumisen merkkejä. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan puoluetta äänestäsi 9,1 prosenttia äänioikeutetuista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Tämä on viisi prosenttiyksikköä enemmän kuin puolue keräsi viime eduskuntavaalissa 2007. Perussuomalaisten nousu on ollut erityisen vahvaa Kymen vaalipiirissä, jonka tehdaspaikkakunnat ovat olleet perinteisesti demareitten valtakuntaa.
Kotkassa viime vuoden eurovaaleissa perussuomalaiset saivat 13,6 prosenttia äänistä. Myös edellisissä kunnallisvaaleissa puolue menestyi ja sai neljä edustajaa kaupungin 51-paikkaiseen valtuustoon. Kannatus on lisääntynyt pitkälti vasemmistopuolueiden kustannuksella. Sdp menetti kaksi valtuustopaikkaa ja vasemmistoliitto yhden. Suurista puolueista eniten kannatushuolia on keskustalla. Puolue saisi tutkimuksen mukaan nyt 18,7 prosenttia äänistä. Edellisissä eduskuntavaaleissa 2007 keskusta osuus oli 23,1 prosenttia äänistä.

Suomalaisten työeläkevaroja on sijoitettu myös epäeettisiin kohteisiin, kuten ase- ja ydinaseyhtiöihin, epädemokraattisten hallitusten yhteistyökumppaneihin, alkoholi- ja tupakkayhtiöihin ja jopa uhkapeliin. Lisäksi veroparatiisien rahastoihin on sijoitettu ainakin satoja miljoonia euroja, ilmenee FinnWatchin ja SaferGlobe Finlandin keräämistä tiedoista. Tunnettuja veroparatiiseja ovat muun muassa Bermuda, Man-saari, Kanaalisaaret Jersey ja Guernsey, Neitsyt- ja Caymansaaret. Useilla eläkevakuuttajilla on varoja myös Luxemburgissa, joka on OECD:n veroparatiisien harmaalla listalla ja jota vastaan EU alkaa siksi käydä oikeutta.
Esimerkiksi Ilmarisella on kaikkiaan 59 rahastosijoitusta rahastoihin, joiden kotipaikaksi se ilmoittaa veroparatiisin. Ilmarisen rahoja on kiinni myös aseteollisuuteen osallistuvissa EADS:ssa, BAE Systemsissä ja Finmeccanicassa.
Kuntien eläkevakuutuksen sijoitussalkussa on puolestaan kolmea tupakkayhtiötä; Swedish Matchia, British American Tobaccoa ja Imperial Tobaccoa sekä alkoholiyhtiöistä Davide Campari-MilanoA ja LVMH:TA. Kuntien eläkerahoja on myös maamiinoja valmistavassa Singapore Technologies Engineering -yhtiössä ja asealan ThyssenKruppissa

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Keskipohjanmaan uutisointia Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n yhtiökokouksesta. Omana kommenttina sanon, että moni kakku päältä kaunis, mutta….
Toinen lehtileike käsittelee Irina Antonovan asiaa. Läheiset luopuivat käännytyksen vastustamisesta.
Kolmas lehtileike käsittelee Unkarin taloustilannetta. Unkari taistelee leikkauksilla vajetta vastaan.

Terveys ja liikunta

Paino 103,5 kg, verenpaine160/106, lepopulssi 58. Pyöräily 28 km/600km. Uinti 1000m/13 km.

Loppukevennys

- Sinulla ei ole koskaan mitään hyvää sanottavaa minun perheestäni, valitti nuori aviovaimo miehelleen. – Eikö muka? Eilenkin minä juuri sanoin että sinun anoppisi on paljon parempi kuin minun!

- Miksi Aatamilla ja Eevalla oli maailmanhistorian paras avioliitto? – Kummallakaan ei ollut anoppia.

Saarnaaja: On viinan syytä, että lyötte vaimoanne. On viinan syytä, että ammutte anoppianne. On viinan syytä, että ammutte aina ohi.

Kauhavalla löytyi ladosta kuollut lapualainen. Alaston ruumis roikkui pää alaspäin, siinä oli 37 puukoniskua, 5 luodinreikää ja perseestä törrötti heinäseiväs. Lisäksi oli muita väkivallan merkkejä. Paikallinen konstaapeli kertoi Ilkka-lehden toimittajalle: - Joo-o. Tähän voi vaan toreta, notta tämä on kyllä hirivän erikoonen ittemurha.

Mistä johtuu, että laihialaisilla on huumorintajua? – He ovat saaneet sen lahjaksi.

Miksi Laihialla syntyy pääasiassa aviottomia lapsia? – Kukaan kunnon laihialaismies ei tahdo antaa mitään omasta pussistaan.

Pappi laihialaiselle seurakunnalle: - Ja ylhäältä on tullut tieto, ettei enää tarvitse laittaa nappeja kolehtiin. Enkelit ovat saaneet vetoketjun pukuihinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti