torstai 3. kesäkuuta 2010

TO 03.06.2010


Päivän sää

Ilman lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 14 C tuuli 4 m/s, sadekuuroja

Tapahtumat

Heräsin aamulla 3.55. Nousin ylös, hieraisin silmiä ja katsoin ulos. Nipistin itseäni. Olin hereillä. Naapurin pellolla käyskenteli neljä hirveä. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin nähnyt oman kodin ikkunasta neljää hirveä luonnossa yhdellä kertaa.
Kävin tänään Rautiossa tervehdyskäynnillä äitini luona.

Tänään tein kristillisdemokraattien Veli Ainalin ja Vesa Rauhan kanssa Oulun hallinto-oikeuteen valituksen Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksestä koskien Sun Arena asiaa.

Eilen ilmestyi Raution Kisailijoiden kesä 2010-lehti. Lehdessä oli kuva, jossa juoksin viestissä takasuoralla Kokkolan Kai Niemen kanssa ankkuriosuutta. Kuva on muistaakseni vuodelta 1970.

Uutiset

Poliisihallituksen virkamiehille teetetty kysely paljastaa lukuisia ongelmia vuoden alussa aloittaneen viraston toiminnassa. Stressiä aiheuttavat esimerkiksi lisääntynyt byrokratia ja hierarkkiset rakenteet. Moitteita saa myös käskyttävä johtamistapa. Vastaajista joka kolmas on sitä mieltä, että työntekijöitä kohdellaan eriarvoisesti. Ongelmia on ilmennyt myös vajaa puoli vuotta toimineiden elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) sekä aluehallintovirastojen (AVI) toiminnassa. – Kiireellä on menty ja rahasta on pulaa. Töitä on hirveästi ja ihmisiä liian vähän, listaa palkansaajajärjestö Pardian jäseniä aluehallintovirastoissa edustava varapääluottamusmies Helena Pousi.

Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen roolista puolueen äänenkannattajaa Suomenmaata kustantavan Joutsen Median hallituksen vaihdossa on liikkeellä ristikkäisiä käsityksiä. Suomenmaa-yhtiöiden entinen toimitusjohtaja Seppo Maskonen kertoi STT:lle keskiviikkona, että Korhonen allekirjoitti valtakirjat kahdelle edustajalle Joutsen Median yhtiökokoukseen, jossa vaihdettiin yhtiön hallitus. Hänen mukaansa valtakirjat edustivat yli kymmentä prosenttia yhtiökokouksen äänistä. Valtakirjoilla edustettiin puoluetta sekä Maaseudun säätiötä, jotka ajoivat läpi hallituksen vaihdon. Korhosen alainen, yhtiön hallitukseen nostettu keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro edusti kokouksessa Maaseudun säätiötä. Lisäksi hän valtuutti muita yhteisöjä, jotka ajoivat hallituksen vaihtamista. Maskonen arvelee, että Haaron edustus painoi ääniosuuksissa vähintään yhtä paljoin kuin Korhosen valtuutukset. Hänen käsityksensä mukaan Korhonen on jo pidempään osoittanut merkkejä vallanhalusta Suomenmaa-lehdessä. - Korhonen on koko puoluesihteeriaikansa halunnut Suomenmaan oman peukalonsa alle. Puoluesihteeri on silloin se, joka sanelee kaikki, mitä tehdään.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee keskustan jäsenvaalia. Kahdeksan on Kala- ja Pyhäjokilaakson alueelta mukana keskustan jäsenvaalissa syyskuussa. Jäsenäänestys on 17-19. syyskuuta.

Terveys ja liikunta

Paino 106,1 kg, verenpaine 176/104, lepopulssi 62. Kävely 9 km. Uinti 1000m/9000m.

Loppukevennys

- Tiesittekö, että keilaajattaret ovat parhaita rakastajia? – Ellei tule heti kaatoa, saa yrittää paikkoa.

Virve Rosti totesi Arja Korisevalla: - Huomaan, että tulen vanhaksi, kengät puristavat enemmän kuin miehet.

Miksi Tiina Jylhä myy paremmin kuin Citroen? – Sillä on hyvät puskurit ja sopiva markkinarako.

Ari Vatanen selosti kaverilleen europarlamentissa Safarirallin jälkeen: - Tiesittekö miksi Saharan autiomaan ilotytöt tulevat halvoiksi? – Heitä saa vedellä ilmaiseksi.

Mikä on ainoa asia, joka liikkuu insinöörin päässä aamuin illoin? – Hammasharja.

Manne kysyi hotellissa kaveriltaan: - Otitko suihkun aamulla? – En, puuttuko sulta suihku?

Mitä yhteistä on taskulaskimella ja pääministerin entisellä heilalla? – Molemmat osaavat jakaa ja kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti