sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

SU 06.06.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 5 C, yöllä klo 03.00 + 1C, päivällä + 12 C tuuli 1m/s.

Tapahtumat

Kävin kahvila Siirin avaustilaisuudessa. Kahvila on Havulan piharakennuksessa. Pihalla on Mauri Rönnin tekemä puinen lehmä. Itse kahvilassa on vajaa parikymmentä asiakaspaikkaa. Yläkerrassa on taidenäyttelytila. Kahvilan tavoitteena ei voi olla liiketaloudellinen voitto, sillä asiakkaat ovat harvassa. Tuskin kannattavuusedellytyksiä on edes mietitty. Toivotaan parasta.

Uutiset

Suomalaiset tasapainottaisivat valtion taloutta mieluiten yrittämällä luoda lisää työpaikkoja. YLE Uutisten kyselyssä toiseksi suosituin keino valtion velkaongelman ratkaisemiseksi on menojen leikkaaminen. Eläkeiän nostaminen ei saanut kannatusta.

Israelilainen rauhanaktivisti ja tutkija Gershon Baskin luonnehtii Israelin laivaston iskua Gazaan matkalla ollutta laivasaattuetta vastaan merirosvoudeksi. YLE Uutisten haastattelussa Baskin arvioi, että verinen hyökkäys kansainvälisiä Gaza-aktivisteja vastaan saattaa olla käännekohta Israelin ja palestiinalaisten suhteissa, joko parempaan tai huonompaan. Myös Yhdysvaltain kärsivällisyys on koetuksella, sanoo Suomessa vieraillut Baskin.
- Hyökkäys tehtiin kansainvälisellä merialueella. Todellisuudessa kyse oli merirosvoudesta eli Israelin sotilaiden toiminta ei kansainvälisen lain näkökulmasta poikennut mitenkään Somalian edustalla laivoja kaappaavien merirosvojen toiminnasta, Baskin vertaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen sivistyslautakunnan päätöstä. Vuorenkallion koulun remontti on kiireisin. Rautiossa siirrytään yhteen kouluun vuonna 2013. Toinen lehtileike käsittelee Koululiitu-ohjelman käyttöönottoa Kalajoella. Ohjelmalla arvioidaan kouluteiden turvallisuutta, ja sitä käytetään pohjana maksuttomista koulukuljetuksista. Kalajoella ohjelmaa ei ole ollut, mutta siitä huolimatta siihen on vedottu päätöksenteossa. Kolmas lehtileike käsittelee punkkeja. Punkit on otettava vakavasti. Borrelioosiin ei ole rokotetta. Lisätietoa osoitteesta http://www.punkki.net/

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 149/98, lepopulssi 60.

Loppukevennys

Mitä Susan laittoi korviensa taakse ilahduttaakseen Mattia? – Polvensa.

Miksi Clintonit harrastivat seksiä aina aamuisin? – Hillary Clinton halusi olla ensimmäinen nainen.

Missä jokainen jalkapalloilija aloittaa? – Munasarjassa.

Miksi naiset pitävät lännenmiehistä? – Ne ovat aina satulassa, ja joka miehellä on kuudesti laukeava.

Mitä sauvakävely on toiselta nimeltään? – Dementiahiihto.

Tangolaulaja istui saunan lauteilla surullisena, katseli jalkoväliään ja mumisi: - Me synnyimme yhtä aikaa, elimme pitkän elämän, mutta sinä kuolit ensin.

Marika Fingerroos oli kutsuttu todistajaksi oikeuteen avioeroasiassa. – Kun minut kutsutaan todistaja-aitioon, niin pitääkö minun paljastaa tuomarille kaikki? – Ei toki, voit istua jalat ristissä, asianajaja neuvoi.

Mikä on lumisokean vastakohta? – Sadekuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti