sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

SU 27.06.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, tuuli 4m/s, päivällä + 15 C tuuli 7 m/s

Tapahtumat

Liikkuvan poliisin ja paikallispoliisin ratsioissa Kalajoella jäi kiinni seitsemän kappaletta rattijuoppoja. Kaikki tulokset olivat alle törkeän rattijuopumuksen rajan. Merellä merivartiosto suoritti myös valvontaa ja heidän haaviinsa jäi yksi ruorijuoppo.

Kalajoen juhannus oli minun arvioni mukaan kävijämäärältään pienempi kuin viime vuonna. Myös roskaaminen oli vähäisempää. Kalajoen vartiointiliike hoiti tehtävänsä esimerkillisesti. Poliisien suorittamien ratsioiden määrä oli mielestäni melko vähäinen.

Moni henkilö tuntuu tietävän mitä ovat jokamiehen oikeudet, mutta mielestäni liian moni on tietämätön ympäristön suojelulainsäädännöstä ja ympäristösuojelumääräyksistä. Valitettavasti Kalajoella ei ole ympäristöasioiden hoito asian vaatimalla tasolla johtuen poliittisista päätöksistä.

Avotulenteko kuivaan kangasmetsää palovaroituksen aikana on todella törkeää välinpitämättömyyttä. Valitettavasti liian monta nuotiota oli samutettava. Jäikö mahdollisesti joku nuotio vielä kytemään.? Se nähdään seuraavan viikona aikana. Kuka organisoi Romanian mustalaiset Kalajoelle? Onko esimerkiksi Kokkolassa olemassa tällaista tahoa?

Uutiset

Juhannuksen vietto vaati tänä vuonna ainakin 21 kuolonuhria. Suomessa koettiin nyt kuolonuhreissa synkin juhannus vuosikymmeneen. Vuoden 2000 juhannus vaati 25 uhria.

Aatonaaton ja sunnuntai-illan välillä tuli tietoon yhdeksän hukkunutta ja seitsemän liikenteessä kuollutta. Lisäksi neljä kuoli muissa onnettomuuksissa ja yksi ihminen surmattiin.
Kolme nuorta miestä on kuollut sunnuntaiaamuna ulosajossa Yli-Iin Karjalankylässä. Autossa ei ollut muita matkustajia. Yli-Ii sijaitsee muutama kymmenen kilometriä Oulusta pohjoiseen.
Poliisi epäilee alustavien tutkimusten perusteella onnettomuuden syyksi liian suurta tilannenopeutta. Poliisin mukaan nuorten auto oli suistunut vasemmalle kääntyvästä mutkasta ulos oikealle ja törmännyt liittymätien penkkaan.

Jonas Hamm juoksi juhannuspäivänä Saksan Wattenscheidissa 1 500 metriä aikaan 3.39,93. Hamm alitti samalla Barcelonan EM-kipailuiden tulosrajan kahdella sekunnilla. Merja Korpela puolestaan viskasi moukarin mittaan 68,49 Saarijärven juhannuskisoissa. Tulos ylittää EM-rajan 49 sentillä.

Saksa murskasi Englannin maalein 4–1 jalkapallon MM-turnauksessa Etelä-Afrikassa. Saksa meni Bloemfonteinin stadionilla nopeasti 2–0-johtoon. Englanti kavensi ja olisi tasoittanutkin, mutta tuomarit eivät havainneet selvästi maaliviivan ylittäneen pallon käyneen sisällä. Toisella jaksolla Saksa karkasi.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 166/106, lepopulssi 57

Loppukevennys

- Oletko kuullut uudesta kiinalaisesta laihdutuskuurista? – En. – Syö niin paljon kuin jaksat, mutta vain yhdellä puikolla.

Kun Leonid Brezhnev avasi vuoden 1980 olympiakisoja Moskovassa, hän piti avajaispuheen suoraan paperista. Mahtipontisesti hän aloitti: - Oo, Oo, Oo… Silloin adjutantti kuiskasi hätäisesti hänen korvaansa: - Toveri pääsihteeri, älkää niitä lukeko! Ne ovat olympiarenkaat!

Norjassa järjestettiin valtakunnallinen pakolaiskeräys. Se tuotti 5398 pakolaista.

- Tiedätkö, mistä tunnistaa norjalaisen herrasmiehen? -???? – Hän ei kerro kalajuttuja rakastellessaan.

Mikä on parasta Norjassa? – Suomeen johtava tie.

Pikku-Kalle oli äitinsä kanssa saunassa. Äidin ollessa pesupuuhissa, tokaisi Kalle yhtäkkiä: - Hei äiti, sun pimppis näkyy. Äiti hurjistui, tarttui Kallea hiuksista ja alkoi riepotella poikaa ympäriinsä. – Vai niin, entä mitä nyt näkyy? – Pimppi, kiuas, ikkuna, pimppi, kiuas, ikkuna….

Opettaja kyseli koulussa minkälaisia kotieläimiä kullakin oli. Kysyessä Pikku-Kallelta tämä vain pudisti päätään. – Eikö teillä ole edes kissaa. – Ei. Äiti ei päästä niitä sisään. – Entä isä? – Kyllä se isän joskus päästää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti