tiistai 22. kesäkuuta 2010

TI 22.06.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 13 C, päivällä + 15 C

Tapahtumat

Eilinen ilta ja tämä aamu on mennyt taistellessa tietokoneongelmien kanssa. Kävin kodinkoneliikkeessä, josta olin ostanut tietokoneen. Siellä tietokoneeni toimi. Lopulta selvisi, että ongelma olikin PPO:n päässä. Asia selvisi kun soitin PPO:lle.

Kävin tänään Rautiossa tapaamassa äitiäni.
Kävin tänään Meriluontokeskuksessa sopimassa mainosten vaihdosta Metsäkulttuurikeskuksen kanssa. Näin yhteistyöllä mainostetaan molempia paikkoja.

Kalajoki Info opas on matkailijan kannalta paras tietolähde Kalajoen palveluista. Kalajokisten yritysten tulisi tehdä rohkea päätös ja jäädä pois kaikista lehtien matkailunumeroista, koska niiden hyöty on enemmän lehden rahastuksessa kuin matkailuyrityksen mainonnan tarpeessa. Kalajoki-lehti, Kalajoenseutu, Kalajokilaakso ja Keskipohjanmaa tekevät omat matkailulehtensä, joissa maksajana ovat matkailualan yritykset. Miksi matkailualan ja muut Kalajoen yritykset haluavat tuhlata rahoja lehtien matkailunumeroihin?

Uutiset

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on nimittänyt presidentin esittelyssä nyt illansuussa uuden hallituksen, jota johtaa eduskunnan tänään valitsema tuore pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.). Samalla Halonen myönsi eron Matti Vanhasen (kesk.) hallitukselle. Pääministeri Mari Kiviniemen johtamassa hallituksessa on yhteensä 20 ministeriä. Keskustalla ja kokoomuksella on kummallakin 8 ministeriä. Vihreällä liitolla ja ruotsalaisella kansanpuolueella on molemmilla kaksi ministeriä.

Venäjän viranomaiset vahvistavat käännytyskiistan keskiössä olleen venäläisen isoäidin Irina Antonovan palanneen Venäjälle. Venäläinen uutistoimisto RIA Novosti kertoo, että Leningradin alueen viranomaiset aikovat viikon aikana järjestää Antonovan eläkkeen ja oleskelupaperit kuntoon.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Hiekkasärkkien Beach Futis-kisoja. Toinen lehtileike käsittelee valaanpyyntiä. Valaanpyynnissä sopu on kaukana.

Televisiosta katsottua

Etelä-Afrikka löi jalkapallon MM-kisojen A-lohkon päätöskierroksella Ranskan 2-1, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Joukkueesta tuli kautta aikojen ensimmäinen MM-kisaisäntä, joka ei selviytynyt pudotuspelivaiheeseen. Ilman voittoa jääneen Ranskan taival päättyi kahden vuoden takaisen EM-turnauksen tavoin täydelliseen mahalaskuun.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6, verenpaine 186/112, lepopulssi 60. Uinti 1000m/16 km.

Loppukevennys

- Ei se oo tuota ennen tehnyt! sanoi tykkimies Hagert, kun hevonen kuoli.

- Olen juuri käynyt ensiapukurssin. – Vai niin! Kuule, sittenhän voitkin auttaa minua ja vipata satasen ensihätään.

Vanhahko nainen seisoi Alkon jonossa ja tiedusteli, olisiko parempi ostaa punaviiniä vai valkoviiniä. Myyjä tiedusteli, aikooko rouva nauttia sen kalan vai lihan kanssa. – Talonmiehen, vastasi rouva hiljaa.

Radio Jerevan:
Meiltä kysytään: Miksi äänestyspaikoilla on aina useita äänestyskoppeja? Me vastaamme: Jotta äänestäjämme voisivat valita eri koppien väliltä.

Meiltä kysytään: Onko totta, että puolet Keskuskomitean jäsenistä on typeryksiä? Me vastaamme: Tehän mielettömiä kysytte! Puolet Keskuskomitean jäsenistä ei ole typeryksiä.

Meiltä kysytään: Voiko Aleksandr Soltsenitsynin romaaneja lukea? Me vastaamme: Periaatteessa kyllä. Jos osaa englantia tai ranskaa tai ruotsia.

Meiltä kysytään: Mitkä ovat kriittiset kaudet viisivuotissuunnitelman toteuttamisessa? Me vastaamme: Kevät, kesä, syksy ja talvi.

Meiltä kysytään: Mikä on parasta kommunismissa? Me vastaamme: Se että myös saksalaisilla on se DDR:ssä.

Meiltä kysytään: Mikä on kommunisti? Me vastaamme: Jokainen joka on menettänyt toivon tulla kapitalistiksi.

Meiltä kysytään: Onko totta, että sähköpianon on keksinyt venäläinen? Me vastaamme: Periaatteessa kyllä. Vieläpä ennen kuin sähkö oli keksitty.

Meiltä kysytään: Ovatko venäläiset tsekkien veljiä vai ystäviä? Me vastaamme: Veljiä tietenkin, Ystävänsä voi valita, mutta veljiään ei.

Meiltä kysytään: Mikä ero on kapitalismilla ja sosialismilla? Me vastaamme: Kapitalismissa ihmiset riistävät toisiaan. Sosialismissa asia on täsmälleen päinvastoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti