maanantai 21. kesäkuuta 2010

MA 21.06.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 8 C, päivällä + 15 C tuuli 2m/s

Tapahtumat

Tietokoneongelmia PPO:n päässä. Siksi jutut tulevat blogiini hiukan myöhässä.

Tulostin kuvia Pitkäsenkylän ja Tavastin kouluista pienoismallien tekemistä varten.
Kävin tutustumassa Markku Hakolan Sinisivellin näyttelyyn. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/06/markku-hakolan-taidenayttely-sininen.html

Uutiset

Vanhasen kakkoshallitus saa viljelijöiltä nipin napin tyydyttävän arvosanan, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Kyselyyn vastanneet viljelijät antavat hallitukselle arvosanaksi maatalouspolitiikasta 6 1/2, metsäpolitiikasta 7 ja muista maaseudun asioista 7–.

Tuleva pääministeri, keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi esittää uudeksi hallinto- ja kuntaministeriksi kansanedustaja Tapani Tölliä. Tölli on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Asia päätetään lopullisesti huomenna keskustan eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa. Yksi Kiviniemen peruste Töllin ehdokkuudelle on, että tämä on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Keskustan puoluekokouksessa Pohjois-Pohjanmaan edustus putosi pois puoluejohdosta.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee suomalaisten kalan syöntiä. Järvikalaa syödään kovin vähän. Suomalaisen lautasella on eniten ulkomailla kasvatettua lohta.
Toinen lehtileike käsittelee Tukholman satuhäitä. Kolmas lehtileike on kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin sivunmittainen haastattelu.

Televisiosta katsottua

Brasilia näytti vahvuutensa jalkapallon MM-kisojen G-lohkossa voittamalla Norsunluurannikon 3-1 kaksi maalia viimeistelleen Luis Fabianon johdolla. Voitto varmisti myös Brasilian paikan pudotuspeleissä.

Eteläamerikkalaisten joukkueiden hyvät esitykset saivat jatkoa jalkapallon MM-lopputurnauksessa, kun Chile kukisti Sveitsin 1-0 vaihtopelaaja Mark Gonzalezin osumalla. Sveitsi pelasi pitkään vajaalla Valon Behramin saatua suoran punaisen kortin reilun puolen tunnin kohdalla.

Jalkapallon hallitseva Euroopan mestari Espanja saalisti avausvoittonsa Etelä-Afrikan MM-kisoissa, kun Honduras kaatui H-lohkon ottelussa 2-0. Kärkipelaaja David Villa teki molemmat maalit ja epäonnistui sen lisäksi rangaistuspotkussaan.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 174/114, lepopulssi 53. Kävely 9 km, pyöräily 28 km/712km, uinti 1000m/15 km.

Loppukevennys

Maalaisisännällä on paise niskassa. Terveyssisar tutkii isäntää ja sanoo: - Onpa ruma! Tähän emäntä: - Rumahan se on, mutta kova tekemään töitä ja lapsille kiltti.

Tatuoitu merimies oli Satakunnan keskussairaalassa. Iäkkäämpi hoitaja kertoi nuoremmalle hoitajalle, että potilaan siinä yhdessä paikassa lukee Adam. Nuorempi hoitaja punastuu ja sanoo:
- Ei lue. Siinä lukee Amsterdam.

Kivulias leikkauspotilas hokee: - Kuolema tulee, kuolema tulee. Potilashuoneeseen astuva hoitaja tuumaa: - Eikun hoitaja tulee.

Kunnanlääkärin odotushuone Lapin perukoilla oli tupaten täynnä potilaita. Sisään astui vierasmaalainen, joka yritti ohittaa jonon. Kiukkuinen ukko tarttui hänen käsivarteensa ja selitti kiihkeästi: - Odottakaa omaa vuoroa. Me ensin. Käsittääkö? Tähän pakistanilainen: - Minä ensin. Minä lääkäri. Käsittääkö?

- Taas Uusi Suomi kirjoitti radiosta. – Juu, se on viime aikoina tullut niin pirun radioaktiiviseksi.

Vaasan Jaakkoon määritelmä maalaisliiton ohjelmasta: - Kukin pitää omansa ja toisen oma tasataan.

Virolaismies etsii Baltian asemalla poikaansa ja kyselee ihmisiltä: - Oletteko nähnyt Antsiani? Muuan nainen vastaa: - Jos rupeatte näyttämään, kutsun poliisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti