perjantai 25. kesäkuuta 2010

PE 25.06.2010


Päivän sää

Lämpötila päivällä + 24 C tuuli 3 m/s

Tapahtumat

Keskipohjanmaassa ja Kalajokilaaksossa oli Juha Laitalan haastattelu Kalajoen juhannuksesta. Laitala esitti kävijämääräksi 100 000 henkeä. Minua hävettää tällaiset arviot, sillä todellisuudessa voidaan puhua noin 14 000 -16 000 kävijästä ja noin 30 000 – 32 000 yöpymisvuorokaudesta.

Kalajoen juhannusjuhlinta on alkanut kohtuullisen rauhallisesti. Porukkaa on liikenteessä huomattava määrä ja suurin osa juhlintakunnossa. Aaton vastaisena yönä oli muutama tappelunpoikanen, joista kirjattiin muutama pahoinpitelyilmoitus. Tekoja voidaan kuvailla humalaisten erimielisyyksi. Yön aikana jäi myös hiekkasärkillä pari rattijuoppoa kiinni ja aattopäivän aikana pari lisää. Kantatiellä 8 tavattiin Liikkuvan poliisin ja Jokilaaksojen poliisin yhteisessä puhallusratsiassa aamupäivällä henkilöautosta etsintäkuulutettu, jolla oli yli kahden vuoden tuomio perässään. Hänet passitettiin vankilaan rangaistusta kärsimään.

Kalajoella leirintäalueella ja sen välittömässä läheisyydessä liikkui poliisin havaintojen ja poliisille tulleiden ilmoituksien perusteella lukuisa määrä ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, joista osan on todettu syyllistyneen mm. varkauksiin teltoissa ja niiden läheisyydessä. Poliisi pyytää juhlijoita valvomaan omaisuuttaan ja huomauttaa, että raha ja helposti rahaksi muutettava omaisuus saattaa joutua pitkäkyntisen mukaan jopa päihtyneenä raskaasti nukkuessa telttaolosuhteissa. Omaisuutta ei kannata jättää näkysälle ja/tai helposti napattavaksi.

Uutiset

Japani voitti Tanskan E-lohkossa 3-1 ja eteni neljännesvälieriin. Tanskan turnaus sen sijaan päättyi rajuun pettymykseen, sillä edessä on kotimatka.
Hallitseva maailmanmestari Italia hävisi kohtalonottelunsa Slovakialle 2-3 ja karahti katastrofaalisesti alkulohkoon.

Euroopan neuvoston mukaan Maailman terveysjärjestö WHO liioitteli suuresti sikainfluenssan uhkaa, mikä johti julkisten varojen haaskaamiseen ja lääketeollisuuden jättivoittoihin. Neuvosto vaatii riippumatonta selvitystä WHO:n toimista.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen juhannusjuhlien lääkäripäivystystä. Juhannuksena Kalajoella ei ole lääkäripäivystystä johtuen lääkäripulasta.

Terveys ja liikunta

Paino 104,8 kg, verenpaine 163/99 lepopulssi 65

Loppukevennys

Blondi oli hotellissa. Tarjoilija koputti oveen ja sanoi: - Haluatteko kahvia vuoteeseen? – Tuota, mieluummin kuppiin, kiitos.

Mitä yhteistä on blondilla ja sateenvarjolla? – Molemmat avataan, kun paikat kostuvat!

Mikä rekkamiestä ja blondia ottaa aivoon? – Kumin puhkeaminen.

Mistä erottaa toisistaan tyttö- ja poikasiilin? – Poikasiilillä on yksi piikki enemmän.

Mitä eroa on hyvällä paimenella ja pahalla paimenella? Hyvä paimen panee henkensä lampaan edestä. Paha panee lammasta henkensä edestä.

Mitä yhteistä on Yleisradion lätkäselostajilla ja VR:llä? – Kummassakin ”Höyryn” aika on ohi.

Hannu Aravirralla oli hotellissa edessään herkullinen ruoka-annos. Miksi hän ei syönyt sitä? – Se oli Lindströmin pihvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti