keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

KE 23.06.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla + 9 C, aurinkoinen aamu, tuuli 3m/s, päivällä + 14 C

Tapahtumat

Sain jälleen lisää kirjallista aineistoa varatuomari Mikko Kovalaisen rikolliseksi epäiltävästä toiminnasta. Saan päivittäin myös puhelinsoittoja, joissa ihmetellään poliisin halutonta toimintaa selvittää asioita. Asian on nyt valtakunnansyyttäjävirastossa poliisirikostutkintayksikössä. Olin yhteydessä tänään valtakunnansyyttäjävirastoon Heli Haapalehtoon. Minulle jäi sellainen mielikuva, että asioita ei edelleenkään haluta selvittää. Ne on itse vietävä oikeuteen. Yhteiskunnan verovaroilla sitä varten palkatut henkilöt eivät eväänsä väräytä jotta kansalaiset voisivat saada oikeutta. Seuraavat eduskuntavaalit ovat mitä suurimmalla todennäköisyydellä oikeusvaltiovaalit.

Syyttäjä Sulo Heiskarin osalta minun on käynnistettävä syytehakemuksen laadinta ja haastettava Sulo Heiskari oikeuteen aiheuttamistaan vahingoista. Ylivieskan poliisin Raimo Ollilan osalta tilanne on sama. Suomessa kollegiaalinen suojelujärjestelmä suojelee virkamiesrikollisia. Suomussalmen jutun osalta tilanne on sama. On ryhdyttävä vahingonkorvausoikeudenkäynteihin valtiota vastaan. Nykyiset kansanedustajat vähät välittävät kansalaisten oikeusturvasta ja perusoikeuksista. Tiedostusvälineet vaikenevat valtion rikollisesta toiminnasta.

Kävin tänään tutustumassa Kari Iso-Pahkalan keramiikkanäyttelyyn. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/06/kari-isopahkalan-kesanayttely.html

Illalla kävin Saara Kiiverin konsertissa. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2010/06/saara-kiiverin-konsertti-2362010.html

Uutiset

Joka neljännessä vanhustenhuollon laitoksessa on epäpätevää henkilökuntaa. Lisäksi joka kymmenes laitos joutuu tulemaan toimeen liian pienellä henkilöstöllä, ilmenee Valviran tuoreesta selvityksestä. Sosiaali- ja terveysministeriön minimisuosituksen henkilökunnan määrästä täyttää kaksi kolmesta hoitolaitoksesta. Yli minimin henkilökuntaa on joka viidennessä laitoksessa.
Vanhusten lääkehoidossa ja ruokailussa olisi kohentamista. Valvira mittasi hoidon laatua myös sillä, kuinka pitkän aikaa vanhukset joutuvat olemaan yöaikaan ilman ruokaa.
Suurimmassa osassa laitoksia aika oli 11 tuntia, mikä on Valviran mukaan aivan liian pitkä aika vanhuksille.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Hetemäen työryhmän ehdotusta verouudistukseksi. Jutun otsikko on: Palkansaajille kahden miljardin veroale. Yritysverotusta halutaan keventää ja pääomaverotuloja nostaa. Näin lehdet kirjoittavat. Verouudistus tulee olemaan seuraavan hallituksen keskeinen tehtävä. Siksi asiaan on paneuduttava huolellisesti.
Toinen lehtileike käsittelee laivaliikennettä Kallaan. Nivalalaiset Alasaaren veljekset ovat käynnistämässä matkustajaliikennettä Hiekkasärkkien Keskuskarin venesatamasta Kallaan. Tämä on tärkeä lisä Kalajoen matkailupalveluihin.

Televisiosta katsottua

Argentiina voitti Kreikan maalein 2-0 B-lohkon päätösottelussa. Diego Maradonan ryhmä on voittanut kaikki ottelunsa. Neljännesvälierissä se kohtaa Meksikon. B-lohkon toinen jatkaja on Etelä-Korea.

Jalkapallon MM-lopputurnauksen kahdella tasapelillä aloittanut Englanti nappasi 1-0-voiton Sloveniasta C-lohkon päätöskierroksella ja nappasi lohkon kakkossijan viidellä pisteellään. Voitto-osuman viimeisteli Jermain Defoe 23. minuutilla. Neljä pistettä keränneen Slovenian kohtalona oli pudota jatkosta, sillä USA teki toisessa ottelussa viime hetkellä voitto-osuman Algerian verkkoon.

Terveys ja liikunta

Paino 104,4 kg, verenpaine 167/108, lepopulssi 54. Pyöräily 28 km/740 km

Loppukevennys

- Kuulin, että teillä oli eilen sukukokous. Mitenkäs se sujui? – Ihan hyvin. Osa lähti junalla ja osa poliisiautolla.

- Alokas Törrönen, kun sanomme ”hyvää yötä” se tarkoittaa turpa kiinni! Onko teillä jotain sanomista? – Hyvää yötä, herran kenraali.

- Kenraali oli terävä mies. Hän käytti aina punaista univormua, jotta alaiset eivät huomaisi, jos hän haavoittuisi. Ei siinä oikeastaan mitään uutta ole, käyttihän Hitlerkin aina ruskeita housuja…

- Vartiomies pysäytti alokkaan, jolla oli pussissa pullo. – Mitäs teillä siinä on? – Viskiä.
– Ettekö tiedä, että on ankarasti kiellettyä tuoda alkoholia varuskunnan alueelle? Tyhjentäkää välittömästi pullonne ojaan, niin asia jää tähän. Alokas teki työtä käskettyä ja jupisi sitten:
- Kyllä eversti nyt suuttuu…

- Alokas, mitä teette, jos teltan takaa alkaisi yhtäkkiä kuulua ammuntaa? vääpeli tivasi. – Menisin ja lypsäisin ne lehmät, alokas vastasi.

Alokas kertoi innoissaan vierailevalle kenraalille: - Herra kenraali, minä aion isona upseeriksi! Siihen kenraali sanoi: - Oletteko täysin hullu? Alokas kysyi ihmetellen: - Onko se aivan välttämätöntä?

Kaksi vanhaa soturia tapasivat ja muistelivat kokemiaan kovia hetkiä. Toinen sanoi: - Kerran minun altani ammuttiin taistelun tuoksinassa hevonen, ja minun täytyi jatkaa jalan.
Toinen oli hetken hiljaa ja sanoi: - Kerran taas minun altani ammuttiin nainen, ja minun täytyi jatkaa käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti