sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

SU 20.06.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 14 C, yöllä on satanut runsaasti. Päivällä lämpötila + 16 C , tuuli 4m/s.

Tapahtumat

Olen seurannut tänään Beach Futis Finnish Open kisoja. Katso http://e-aho-urheilublog.blogspot.com/2010/06/voittajat-gwtbeach-espoo-ja-hellat.html

Uutiset

Kokoomuksen kannatus on pudonnut alle 22 prosentin. Puolueen kannatus ei ole ollut näin alhaalla yli kolmeen vuoteen. Kokoomuksen kannatus on 21,9 prosenttia, ja pudotusta toukokuusta tuli 1,1 prosenttiyksikköä. Suurista puolueista keskustan kannatus on ollut kesäkuussa nousussa. Pääministeripuolueelle mitattiin 19,2 prosentin kannatus ja lisäystä toukokuusta tuli 0,6 prosenttiyksikköä. Sosiaalidemokraattien kannatus on juuttunut 21 prosentin tuntumaan. Toukokuun lopun puoluekokouksesta ei ole tullut kannatuspiikkiä. Päinvastoin. SDP:n kannatus on nyt 21,1 prosenttia, ja pudotusta toukokuusta kertyi 0,2 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset on säilyttänyt toukokuussa yli yhdeksän prosentin pompanneen kannatuksen. Perussuomalaisille mitattiin 9,8 prosentin suosio ja nousua toukokuusta tuli 0,2 prosenttiyksikköä. Vihreitä kannattaa 10,6 prosenttia (nousua 0,3 prosenttiyksikköä) ja vasemmistoliittoa 8,1 (nousua 0,4). Kristillisdemokraattien suosio on pysynyt ennallaan 4,2 prosentissa, ja RKP:lle mitattiin 3,9 prosentin kannatus (nousua 0,2).

Kuntaministeri Mari Kiviniemi (kesk.) ajaa yhä Keski-Pohjanmaata Oulun aluehallintoon. Kiviniemen päätä ei kääntänyt edes valtiovarainministeriön selvitysryhmän myöhään torstaina tekemä päätös esittää Keski-Pohjanmaan liittämistä Vaasan aluehallintoon. Selvitysryhmä katsoi, että ruotsinkielisten oikeudet turvataan parhaiten, jos Keski-Pohjanmaa liitetään Vaasan aluehallintoon.

Vasemmistoliitto on ottanut uuden kannan turkistarhaukseen. Puolueen mielestä tarhauksesta pitää luopua siirtymäkauden jälkeen. Jyväskylän puoluekokous hyväksyi tarhauksen lopettamista puoltavan kannanoton täpärästi äänin 131–127.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Hillilän kyläkoulua. Hillilän kyläjuhlista uutinen kertoo, että kyläkoulusta ei luovuta. Hämminkiä lienee aiheuttanut Kalajoen kaupungin johtamistyyli asioissa.
Toinen lehtileike käsittelee Vattenfall-kisoja. Kalajoen Junkkarit on piirin ykkösseura yleisurheilussa.

Televisiosta katsottua

Tanska otti huikeiden vaiheiden jälkeen 2-1-voiton Kamerunista jalkapallon MM-kisoissa. Hollannin pudotuspelipaikan varmistaneen Tanskan voiton hahmo oli laituri Dennis Rommedahl, joka syötti Nicklas Bendtnerin tasoitusmaalin ja teki itse voittomaalin.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 184/108, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Ylpeä, juuri isäksi tullut mies selostaa kaverilleen: - Poika on aivan minun näköiseni. Ystävä osanottavasti: - Älä välitä! Pääasia, että poika on terve.

Kaksi kaverusta katselee puiston penkillä ohikulkevia ihmisiä. Pitkä ja laiha mies ohittaa heidät, jolloin toinen toteaa: - On niin kuivan näköinen kaveri, että kun vähän aikaa katsoo, niin rupeaa janottamaan.

- Tulen kauneushoitolasta. – Oliko se suljettu?

Läiskivät toisiaan korville kuin entisen pyykkärin tissit.

Opettaja arvuuttaa painoaan. Lopulta selviää, että se on sata viisi kiloa. Pieni poika viittaa ja sanoo: - Mutta meidän sikapa painaa satakaksikymmentä kiloa.

- Onpa sinulla likaiset jalat, ihmetteli pikkusisko katsellessaan veljensä riisuutumista illalla ennen nukkumaan menoa. – Niin on, totesi poika, mutta oonhan mä sua kolme vuotta vanhempi.

Opettaja on selittänyt tunnilla, että kilteistä lapsista tulee valkoisia ja tuhmista mustia enkeleitä. Välitunnilla kuuluu avoimesta ikkunasta luokkaan erään pikkupojan kannanotto: - Paskat siipien väristä. Pääasia, että saa lentää.

- Tuolla menee Sirkka. Hän, jos kuka, on joutunut kärsimään uskonsa puolesta. – Kuinka niin? – Hän uskoon, että hänen kengännumeronsa on 35.

Aviomies: - On selvää, että lapsemme ovat saaneet älynsä minulta. Aviovaimo: - Epäilemättä, sillä minulla on omani jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti