torstai 24. kesäkuuta 2010

TO 24.06.2010
Päivän sää

Lämpötila aamulla + 4 C, päivällä + 20 C

Tapahtumat

Kalajoen juhannuksen erikoispiirre tänä vuonna on n. 200 Romanian mustalaisen saapuminen Kalajoelle. Toiminta vaikutti erittäin hyvin organisoidulta. Kokoontumispaikka oli Hiekkasärkkien ABC, jonne saapui noin 70 mustalaista.
Toinen kuva on auringonlaskusta Kalajoen Hiekkasärkillä.

Uutiset

Kalajoella ei ole juhannuksena lääkäripäivystystä lainkaan. Tilanne johtuu lääkäripulasta. Viime juhannuksena Kalajoen terveyskeskuksessa kävi 82 asiakasta. Keskipohjanmaan uutisen mukaan matkailualan yrittäjät ovat nyt erittäin huolissaan tilanteesta.
Lääkäripula Kalajoella johtuu pitkälti poliittisista syistä. Pro Kalajoki oli edellisten vaalien jälkeen valtuuston toiseksi suurin ryhmä ja sille olisi kuulunut perusturvalautakunnan puheenjohtajuus. Tälle lautakunnalle kuuluu lääkäriasiat. Kalajoen keskusta halusi perusturvalautakunnan puheenjohtajuuden kokoomukselle. Näin estettiin Pro Kalajoen Erkki Ahon puheenjohtajuus perusturvalautakunnassa. Tästä joutuu nyt kärsimään kaikki kalajokiset ja lisäksi vielä Kalajoen juhannusjuhlijat sekä matkailijat. Milloin keskustan ryhmässä tajutaan Kalajoen keskustan johtohenkilöiden toiminnan vahingollisuus kalajokisille veronmaksajille?

Entinen pääministeri Matti Vanhanen on kutsuttu Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi. Vanhanen aloittaa päätoimisessa työssään syyskuussa. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ennakoi, että Vanhasen uusi pesti merkitsee sitä, että tämä jättää eduskunnan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Bjarne Kallis ehdotti hallituksen ohjelmaan vakuutusta siitä, että päätöstä maakunnan suuntautumisesta etelään ei muuteta. Eduskunta kaatoi Kalliksen esityksen äänin 118 - 66. RKP äänesti ryhmänä Kalliksen esitystä vastaan.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Vesikolmio Oy:n päätöstä pidentää jätevesien purkuputkea johtuen tehdyistä muistutuksista. Erkin kommentti: Järkyttävintä asiassa on se, että typpeä ei aiota puhdistaa jätevedestä joten keskuspuhdistamosta tuleekin vain läpipumppaamo. On otettava huomioon, että Kalajoen edusta on jo ennestään Pohjanlahden ylivoimaisesti typpipitoisin alue.
Toinen lehtileike käsittelee Suomen öljyntorjuntakykyä, mikä ministerille luovutetun mietinnön mukaan ei ole riittävä.

Televisiosta katsottua

Saksa toipui nopeasti Serbia-tappiosta ja nujersi Ghanan 1-0 jalkapallon MM-kisojen D-lohkon päätöskierroksella. Voittomaalin tälläsi Mesut Özil tunnin pelin jälkeen. Saksa voitti lohkon ja kohtaa neljännesvälierissä Englannin. Ghana eteni tappiosta huolimatta jatkoon ja saa vastaansa USA:n.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 185/110, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Ennen iltalomaa armeijassa oli tapana tarkastaa lomavarustus: nenäliina, kampa ja kortsut. Yhdeltä alokkaalta kuitenkin puuttui kortonki. Hän selvitti: - Herra vääpeli, me emme tarvitse kondomia, koska 50 % siittiöistä kuolee huima lähtönopeuden takia ja loput kuolevat törmätessään peräseinään.

Mikä on optimisti? – Henkilö, joka ajaa Ladalla moottoritien ohituskaistaa.

Mikä on Skodan lämmityslaite? – Hyppynaru hansikaslokerossa.

Tuttavamme Marko tapasi basistimme kadulla ja sanoi: - Kuulitko, että Maija kuoli viime viikolla? – Aijaa. Mistä tiedät? – Luin sen lehdestä. – Vai niin. Mihin hän muuten kuoli? – Sitä ei oltu pantu siihen. – Ahaa. En tiennyt, että siihenkin voi kuolla.

- Tarjoilija! Lishää viinaa ja äkkhiä! – Olen pahoillani, mutta tähän pöytään ei enää tarjoilla. – No, tuokaa sitten sheillainen pöytä johon tarjoillaan!

Miksi blondi meni lentokoneeseen kylpytakissa? – Koska se oli suihkukone.

Miksi blondilla ei ole karvoja alapäässä? – No, oletko sitten joskus nähnyt moottoritiellä kasvavan ruohoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti