tiistai 8. kesäkuuta 2010

TI 08.06.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 2 C, päivällä + 16 C, tuuli 4m/s

Tapahtumat

Kävin tänään Särkijärven kodalla. Lenkin pituus 10 km.

Keskipohjanmaassa oli uutinen Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n yhtiökokouksesta. Raili Myllylä jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen uusia jäseniä ovat Sirkka Alho-Konu ja Jorma Tikkanen. Hallitukseen valittiin uudelleen Tapani Ojala, Jaakko Okkonen sekä Hannu Isopahkala. Jorma Tikkasen osalta lienee kysymys hyvitysoperaatiosta, johon sisältyy jonkinlainen pelkokerroin. Jorma Tikkanen esitti Kalajoen Hiekkasärkät Oy:öön liitettävässä Himangan Matkailu Oy:ssä erityistilintarkastusta, mutta kunnanhallituksessa kukaan ei kannattanut häntä. Erityistilintarkastus olisi varmaan ollut oikea toimenpide. Asia kuitenkin kuitattiin Kalajoen kaupungin kymmenien tuhansien euroja lisäpanostukselle yhtiöön. Näin roskat lakaistiin maton alle. Hiekkasärkät Oy:n hallituksen jäsenyydellä ehkä pyritään hillitsemään Jorma Tikkasen aloitteellisuutta sekä hyvittämään näitä asioita:
Pahuuden voimat ja vallan varkaat
http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/08/pahuuden-voimat-ja-vallanvarkaat.html

Syrjintävuorossa Jorma Tikkanen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/01/syrjintavuorossa-jorma-tikkanen.html

Sirkka Alho-Konu ei yleensä kieltäydy luottamustoimista. ”Kööri” on nyt muodollisesti kunnossa, mutta miten lie talouden ja tuloksentekokyvyn laita.
Yhtiön toimitusjohtaja Esa Siirilä elää toiveiden varassa. Lehdistölle annetaan mahdollisimman positiivinen kuva, koska tiedetään, että tutkiva journalismi on alueellamme aika tuntematon käsite.

Uutiset

Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen mukaan Suomen viranomaisten pitäisi suhtautua vakavasti suomalaisen dosentin Johan Bäckmanin kommentointiin venäläismedioissa. Bäckmanista on tullut Venäjällä näkyvä Suomen asioiden kommentoija. Laajan julkisuuden syyksi on arvioitu sitä, että hänen mielipiteensä sopivat Venäjän intresseihin. Bäckman itse sanoo, ettei hän saa ohjeita Venäjältä. Ulkoministeri Alexander Stubb tai viranomaiset eivät kuitenkaan halunneet kommentoida dosentin toimintaa.

Eduskunnan liikennevaliokunta vaatii lisää rahaa Seinäjoki-Oulu ratatöihin. Liikenne- ja viestintävaliokunta on lähettänyt poikkeuksellisesti vetoomuksen pääministerille, valtiovarainministerille sekä liikenneministerille. Oulu-Seinäjoki radan työt saatetaan
joutua ensi vuonna keskeyttämään lähes kokonaan, jos rahoitusta ei saada suunniteltua 5 miljoonaa euroa enempää. Valiokunnan mielestä Seinäjoki-Oulu-radan parannuksen on varattava valtion rahaa 90 miljoonaa euroa seuraavan neljän vuoden ajan.

Keskusta on saanut noin 2 000 korjauspyyntöä koskien puolueen viime kuussa lähettämiään jäsenkortteja. Keskusta lähetti toukokuun lopussa 150 000 jäsenkorttia. Myöhemmin selvisi
kuitenkin, että kortteja on lähetetty useille sadoille ihmisille, jotka eivät tienneet kuuluvansa puolueeseen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee lakkoja ja muita työtaistelutoimia. Otsikkona on: Lakkoja karsitaan nyt työryhmissä.

Terveys ja liikunta

Paino 104,5 kg, verenpaine170/109, lepopulssi 59. Kävely 10 km, uinti 1000m/12km.

Loppukevennys

Varusmies soitti tyttöystävälleen: - Tulen viikonloppuna lomalle, jos vain saan. – Tule pois, totta kai sinä saat.

Vanhanpiian rukouksesta: - Itselleni en mitään pyydä, mutta anna äidilleni vävy.

- Olemme olleet naimisissa kymmenen vuotta emmekä ole saaneet lasta, vaikka olemme pyytäneet Herralta apua. – Sinun on sitten vain kysyttävä jotain toista herraa apuun.

- Mitä Kekkonen tekisi nyt, jos eläisi? – Varmaan yrittäisi avata arkun kantta.

Oktoberfesteillä Kekkonen oli ehtinyt kipata jo useamman täyden litran tuopin. Tällöin isäntänä toiminut Kohl kysyi: - Trinken Sie viel? – Nicht Fil, nur Bier.

Kysymys maalaisliittolaishenkisen historianopettajan kokeessa: ”Mitä tapahtui vuonna 1917?”. Oikea vastaus: ”Kekkonen täytti 17 vuotta”.

Kouluaikanaan Kekkonen ei ollut mikään mallioppilas, vaan pojan jatkuva vehkeily aiheutti opettajissa kauhua. Eräskin opettaja oli ennustanut: - Ei mene kauaa, kun sinä istut linnassa!

- Miksi Kekkosesta tuli kalju? – Joka kerta korkeutta hypätessään hän pudotti hiuksen hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti