torstai 17. kesäkuuta 2010

TO 17.06.2010Tavastin koulu

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C, päivällä + 15 C tuuli 3m/s

Tapahtumat

Kävin ottamassa valokuvia Pitkäsen ja Tavastin kouluista pienoismallien tekemistä varten. Olin kuuluttajana Vattenfall-kisoissa, jotka järjestettiin Kalajoen Merenojan kentällä. Kaunis sää suosi kisoja ja osanottajia oli yllättävän runsaasti. Kalajoen Junkkarit oli piirin paras seura ainakin tässä ensimmäisessä osakilpailussa.

Uutiset

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi keskiviikkona väliaikaismääräyksen, jossa se kieltää Suomea toistaiseksi käännyttämästä Antonovaa Venäjälle. Antonovan tukijoukot jättivät EIT:lle eilen tiistaina hakemuksen pikamenettelystä hengenvaarassa olevan henkilön käännytyksen estämiseksi.

A-Studion mukaan keskustataustainen, vuokra-asuntoja rakennuttava Nuorisosäätiö osti suuren määrän Se on ihan Matti-teosta. Kirjan on kirjoittanut Matti Vanhasen 50-vuotispäivän kunniaksi ja vaalikirjaksi keskustan nykyinen puoluesihteeri Timo Laaninen. Kirjoja jaettiin pikkujouluvieraille joulukuun 2. päivä 2006. Vaalirahasotkua selvitellään tällä hetkellä niin keskusrikospoliisin kuin oikeuskanslerin toimesta. Noin kaksi kuukautta Nuorisosäätiön pikkujoulujen jälkeen Vanhanen oli mukana päättämässä Ray:n vuotuisesta rahanjaosta. Tukia annettiin myös Nuorisosäätiölle, joka puolestaan on tukenut Vanhasen presidentinvaalikampanjaa yli 23 000 eurolla.

Kansanedustaja Ilkka Kanervan lahjustutkinta on valmistunut ja lähtenyt asianosaisille loppulausunnoille. Poliisi epäilee Kanervaa lahjuksen ottamisesta. Lahjuksen antamisesta epäillään Nova-yhtiöiden Arto Merisaloa ja Tapani Yli-Saunamäkeä sekä liikemies Toivo Sukaria. Sukari ja Nova-yhtiöt olivat rahoittamassa Ilkka Kanervan 60-vuotisjuhlia. Poliisi selvittää, yrittikö Nova vaikuttaa lahjoituksella Varsinais-Suomen kaavapäätöksiin.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Merijärven kunnan teknisen johtajan valintaa. Rakennusinsinööri Tuomo Perälä on valittu Merijärven kunnan tekniseksi johtajaksi.
Erkin kommentti: Olisiko Merijärven tarvinnut valita teknistä johtajaa lainkaan, jos Kalajoella olisi ollut teknisellä puolella asiat kunnossa?

Televisiosta katsottua

Etelä-Afrikasta uhkaa tulla ensimmäinen jalkapallon MM-kisaisäntä, jota ei nähdä pudotuspelivaiheessa. Uruguay voitti Carlos Alberto Parreiran miehistön 3-0 ja nousi neljään pisteeseen A-lohkossa. Etelä-Afrikka, jolla on yksi piste, kohtaa kolmannessa ottelussaan Ranskan.

Sveitsi järjesti jalkapallon MM-lopputurnauksen ensimmäisen jymypaukun kukistamalla Espanjan 1-0 H-lohkon ottelussa Durbanissa. Kyseessä oli hallitsevalle Euroopan mestarille vasta toinen tappio 50 viime ottelussaan. Sveitsi ei ollut koskaan aiemmin voittanut Espanjaa maajoukkuetasolla.

Diego Maradonan luotsaama Argentiina otti hienon 4-1 -voiton jalkapallon MM-kisojen B-lohkon ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Argentiinan voiton takuumies oli kisojen ensimmäisen hattutempun tehnyt Gonzalo Higuain.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 173/100, lepopulssi 61. Kävely 9 km.

Loppukevennys

Käellä ja satiaisella on pieni, mutta oleellinen ero. Käki munii toisten pesiin, mutta satiainen pesii toisten muniin.

Isä palaa metsältä ja vaimo on jo ovella vastassa. – No, saitko hirviä, kysyy vaimo? – En saanut, mutta näin paljon jälkiä. – No, sittenpähän saadaan jälkiruokaa.

Vaimo kysyi mieheltään: - Muistatko sen metsästysreissun viime syksynä, kun lähditte poikien kanssa hirviä jahtaamaan? – Totta kai, mitä siitä, kysyi mies. – Ei muuta, mutta sieltä se yksi hirvi soitteli ja sanoi odottavansa sinulle vasaa!

Miksi naiset käyttävät bikineitä? – Koska liha ja kala on pakattava eri pakettiin.

Miksi kutsutaan koiraa, joka juoksee metsässä? – Siksi, että se tulisi kotiin.

Ajokoira on meillä yleisesti käytetty. Sen käyttämiseen ei tarvita ajokorttia.

Missä on maailman suurin saha? – Novosibirskissä. Kun Kekkonen sahasi siellä Suomea silmään, silloin kaatui koko Honka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti