lauantai 5. kesäkuuta 2010

LA 05.06.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla + 6 C, tuuli 4m/s, päivällä + 12 C. Hyisen kylmä yö tulossa.

Tapahtumat

Tänään on ollut yhtä juhlaa, ensin Tyrnävällä ja sitten Kalajoella. Onnittelut valmistuneille.

Uutiset

Pörssi- ja valuuttamarkkinat menivät jälleen sekaisin, kun Unkarin hallitus kertoi julkistavansa todelliset tiedot maan taloustilanteesta viikonvaihteessa tai ensi viikon alussa. Keväällä valtaan astuneen oikeistohallituksen mukaan edellinen hallitus vääristeli talouslukuja. Markkinat reagoivat voimakkaasti tietoihin. Euro heikkeni voimakkaasti, vaikka Unkari ei kuulu euroalueeseen kuten Kreikka.

Israelin armeijan joukot ovat ottaneet Gazaan matkalla olevalle avustuslaivan haltuunsa ja ohjanneet sen tarkastettavaksi israelilaiseen satamaan. Joukkojen ei kerrota käyttäneen väkivaltaa. Edellisen avustussaattueen pysäyttäminen johti verilöylyyn, jossa kuoli ainakin yhdeksän ihmistä.
Israelin armeijan edustajan mukaan avustuslaivan haltuunotto sujui nyt ilman väkivaltaa.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kalajoen Hiekkasärkkien leirintäalueen toimintaa. Lehtiuutisoinnilla on pyritty positiiviseen kuvaan alueesta. Totuus on kuitenkin se, että hintoja on nostettu mielestäni liian rajusti ja se varmasti näkyy kesän aikana. Juhannusjuhlat on leirintäalueen suuri ongelma, vaikka sitä lehtijutussa pyritään vähättelemään. Juhannusjuhlat ovat vuosi vuodelta menneet matkailijan kannalta hirveämpään suuntaan. Mielestäni juhannusjuhlat ei kuulu leirintäalueelle.
Toinen lehtileike käsittelee Israelin toimintaa. Aktivistien mukaan se on mieletöntä tappamista. Kolmas lehtileike käsittelee Kosovon itsenäisyyttä, mikä lehtiuutisen mukaan tarvitsee tekohengitystä.

Terveys ja liikunta

Paino 105,0 kg, verenpaine 148/98, lepopulssi 62.

Loppukevennys

Rouva laittoi palvelustyttönsä hakemaan vihanneskaupasta persiljoita. Tyttö ei tiennyt, mitä ne ovat ja ajatteli mielessään, ettei kehtaa sellaisia pyytää. Niinpä hän kauppaan tultuaan pyysi nipun häpyheiniä.

Jos sul on paikka mihin mennä, kyl mul on paikka mihin panna, sanoi piika rengille, kun naimiskauppaa teki.

Pappi kysyi tytöltä rippikoulussa: - Mikä on vanha aatami? – Miehillähän on se, joka meissä upotetaan ja kuoletetaan, jotta meissä syntyisi uusi ihminen.

Nainen väitti oikeudessa, että syytetty oli nainut häntä väkisin, seisaaltaan seinää vasten. – Miten noin lyhyt mies ylti seisaaltaan, kun te olette niin pitkä, ihmetteli tuomari. – No, kun mie vähän kyykistyin.

Kuka on Nukkumatin pahin vihollinen? – Aulis Gerlander, virallinen valvoja.

Mitä yhteistä on Pentti Arajärven kalsareilla ja Suomen lipulla? – Molemmat nousevat ja laskevat tasavallan presidentin määräyksestä.

Mitä tapahtui, kun Merikukalla ja Matilla oli keväällä kahdenkeskiset hallitusneuvottelut?
– Merikukalle tarjottiin pääministerin pallia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti