perjantai 4. kesäkuuta 2010

PE 04.06.2010Särkijärven laituri on korjauksen tarpeessa.

Päivän sää

Lämpötila aamulla + 7 C tuuli luoteesta 6 m/s, päivällä + 13 C tuuli 3m/s

Tapahtumat

Kävin tänään Särkijärven kodalla. Ilma oli sen verran kylmä, että laitoin pitkät kalsarit sekä pipon päähän. Luontopolku lähtee Tapion Tuvan luota. Reitin pituus on 10 km. Kuulin tänä keväänä ensimmäisen kerran käen kukkuvan. Särkijärven laituri oli korjauksen tarpeessa. Luontopolulla oli puiden juuret joissakin kohdin varsin korkealla. Muutoin reitti oli erinomaisessa kunnossa. Ilmoitin Särkijärven laiturin tilasta Kalajoen Ladun henkilölle, jolla oli jo asiassa tiedossaan.

Kävin tänään uimassa Sanifanin uimahallissa normaalin suoritukseni eli 1000 metriä. Uimahallissa oli tänään erittäin vähän uimareita joten tilaa oli uida. Samoin oli tilaa käyttää Sanifanin vesihierontalaitteitta. Todella rentouttava olo uinnin ja Sanifani-käynnin jälkeen. Kävin tänään myös 20 km:n pyörälenkin.

Kalajoki-näyttely on saanut yleisön osalta erittäin hyvän vastaanoton. Kävijöitä on nyt jo yli 1500. Eräskin kävijä viipyi näyttelyssä kolme tuntia ja sanoi, että pitää tulla vielä uudestaan. Näyttelyssä on tullut lisätietoja minullekin Kalajoen historian henkilöistä. Eräs entinen kalajokinen kertoi kuinka apteekkarin rouva oli kuorossa laulanut hieman väärin, mutta kukaan ei uskaltanut korjata apteekkarin rouvan virhettä. Kun olisi pitänyt laulaa, … leivoset ilmassa leikkiä lyö, niin apteekkarin rouva, jonka äidinkieli lienee ollut ruotsi, lauloi … leivokset ilmassa leikkiä lyö.

Martti ja Marjatta Pokela vierailivat usein Hilman Hotelissa. Hilma soitteli pianoa ja soitti mielestään kauniin laulun vieraille. Vieraat halusivat ilahduttaa Hilmaa ja mies soitti kanteleella ja nainen lauloi yhdessä miehensä kanssa seuraavasti: …piipun nysä oli huulilla, kyseli talon ämmiltä, että onko siellä saunassa lämmintä…. Aluksi Hilma tykkäsi huonoa, kun vieraat tuollaisen laulun hänelle esittivät ja hän itse esitti heille niin kauniin laulun. Asiat kyllä selvisivät, kun vieraat esittelivät itsensä: Martti ja Marjatta Pokela. Katso yle areena Martti ja Marjatta Pokela
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=8&ag=93&t=581&a=4026

Uutiset

Keskustapuolueen hallintopäällikkö Aki Haaro ei ilmeisesti kaivannut toimittajia kysymyksineen lähelleen, koska hän ja puoluesihteeri Jarmo Korhonen ovat olleet viime päivinä keskustan valejäsenkohun ja Joutsen Median "vallankumouksen" nostattaman ihmettelyn keskiössä.
Uusi Suomi kertoi, että keskustaan valtakirjalla liitettyjä "valejäseniä" on jopa 50 000. Opetusministeriön nuorisoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Liisa Sahi kertoi, että keskustanuorten jäsenmäärää saatetaan selvittää, sillä järjestö on voinut saada liikaa tukea valtakirjajäsenten vuoksi. Keskustan niin sanotuista valejäsenistä eli perhevaltakirjalla liitetyistä jäsenistä noussut kohu herättää kysymyksen, onko keskustan nuorisojärjestölle annettu liikaa valtion tukea. Opetusministeriö myönsi Suomen Keskustanuorille tänä vuonna 682 000 euroa.

Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia sanoo, että Korhonen olisi allekirjoittanut keskustan hallitseman Maaseudun säätiön valtakirjoja omine lupinensa. Lankia pitää asiaa vakavana. Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on Helsingin Sanomien mukaan kirjoittanut valtakirjoja vastoin keskustasäätiön sääntöjä. Maaseudun säätiön sääntöjen mukaan nimenkirjoitusoikeus on yhdessä puheenjohtajalla eli Paavo Väyrysellä ja varapuheenjohtajalla eli Eero Lankialla tai jommallakummalla yhdessä säätiön asiamiehen kanssa. Säätiön asiamies on hallintojohtaja Aki Haaro. Valtakirjoja käytettiin keskustan äänenkannattajaa Suomenmaatakin julkaisevan Joutsen Median hallitusta valittaessa. Hallituskokoonpano oli sovittu osakaskokouksessa, mutta yhtiökokous valitsi hallitukseen eri henkilöt.
Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia peruu perjantaiaamuisen tulkintansa lehtiyhtiön Joutsen Median hallituksen valinnan laittomuudesta. Lankian mukaan säätiön hallitus päätti jo helmikuussa, että Joutsen Median yhtiökokouksessa säätiötä edustaa keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro ja hänen varamiehensä on Jarmo Korhonen. Lankia korostaa, että Jarmo Korhosella ei ollut nimenkirjoitusoikeutta valtakirjaan, mutta hänen mukaansa valtakirjaa ei edes tarvittu, koska säätiön äänten käyttöön riitti pelkkä hallituksen helmikuisen kokouksen pöytäkirjaote.

Kokoomus ilmoittaa jäsenmääräkseen yli 40 000 ihmistä, mutta jäsenmaksun maksaneita jäseniä on vain 29 000, kertovat Sanoman maakuntalehdet.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike on Alpo Ylitalon yleisönosastokirjoitus Perussuomalaisten kasvukivut.

Terveys ja liikunta

Paino 105,7 kg, verenpaine169/107, lepopulssi 61. Jumppa 20 min. Kävely 10 km. Uinti 1000m/10 km, pyöräily 20 km/552 km.

Loppukevennys

Tuli täysosuma, sanoi sotamies Katajamäki, kun kotoa ilmoitettiin, että vaimo on saanut kaksoset.

- Mitähän äitisi sanoo, kun kuulee, että olemme menneet kihloihin. – Oh, hän on aina niin iloinen, kun olen mennyt kihloihin.

- Mikä se on, mikä käy yhä lyhyemmäksi, mitä enemmän sitä vetää? - ???. – Savuke.

- Tanssiiko neiti? – En. Istun tuolilla, kuten näette.

- No, mikä teitä oikein vaivaa? Onko kovasti kuumetta? – On. Ja vatsa on kipeä. Ja pää. Ja kurkku. Ja jalat. Ja kaikki paikat. Enkä muutenkaan ole oikein terve.

- Oletko oikein tosissani noin laiha, vai tekeydytkö vain sellaiseksi?

- Vihdoinkin vapaa, sanoi ryssä, kun vangiksi joutui.

Ägläjärven tyttö meni itkusilmin mammalleen valittamaan: - Mikä metsän peto minusta vielä tulloo, kun pers jo villaa kasvaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti