keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

KE 16.06.2010Päivän sää

Lämpötila aamulla +7 C, tuuli 3m/s, päivällä + 16 C tuuli 2 m/s

Tapahtumat

Kalajoki-näyttelyn suosio jatkuu. Voin olla ylpeä näyttelyn korkeatasoisista taideteoksista ja niiden saamasta yleisön suuresta kiinnostuksesta.
Kävin tänään Rautiossa äitini luona tervehdyskäynnillä.
Selvitin tänään erästä rikosepäilyä, josta lähetin aineistoa poliisille. Todistusaineistona ovat kuva henkilöstä ja autoneuvoliikennerekisterin tiedot.
Keskustelin tänään bulgarialaisten ystävieni kanssa kulttuuriyhteistyömahdollisuuksista Bulgarian ja Suomen välillä. Kaustisen musiikkifestivaaleille on tulossa klarinetisti Ivo Papazov ja tarkoituksemme on käydä kuuntelemassa tätä taiteilijaa. Katso http://www.youtube.com/watch?v=DLQcknhApjM

Uutiset

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla koettiin keskiviikon vastaisena yönä maanjäristys, joka oli Suomen oloissa harvinaisen voimakas. Seismologian instituutti sai keskiviikkona useita yhteydenottoja pohjalaisilta, jotka olivat havainneet järistyksen. Eniten ilmoituksia tuli Kokkolasta, mutta järistys oli tuntunut myös Kalajoella, Alavieskassa, Haaparannassa, Torniossa, Sievissä, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.

Alavieska haluaa pysyä itsenäisenä kuntana. Marraskuussa 12 valtuutettua ja varavaltuutettua ehdottivat, että erillinen toimikunta selvittää kunnan taloustilanteen ja mahdollisen kuntaliitoksen tarpeen. Alavieskan asettama toimikunta esitteli selvityksensä, ja kunnanhallitus esittää sen perusteella valtuustolle, ettei kuntaliitosselvitystä käynnistä. Selvityksen mukaan vaikeasta taloustilanteesta huolimatta Alavieskalla on mahdollisuus turvata asukkaille lakisääteiset palvelut myös tulevaisuudessa.

Korkein oikeus (KKO) tuomitsi Pääministerin morsian -kirjan kirjoittajan Susan Ruususen ja kustantajan Kari Ojalan sakkoihin keskiviikkoaamuna. KKO:n mukaan he syyllistyivät pääministeri Matti Vanhasen (kesk) yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.
Ojala sai 60 päiväsakkoa ja Ruusunen 20 päiväsakkoa. Lisäksi Ojala joutuu maksamaan Vanhaselle tuhat euroa korvauksia henkisistä kärsimyksistä.

Korkein oikeus päätyi lähes samaan ratkaisuun mitä minäkin omassa blogissani esitin: Jos olisin ollut käräjäoikeuden tuomari, joka voi päättää asian yksin, niin tuomio olisi ollut seuraava: Kirjan kustantajalle Kari Ojalalle 90 päiväsakkoa ja oikeudenkäyntikulujen korvaaminen sekä korvattavaksi Matti Vanhaselle 1000 euroa. Susan Ruususelle 30 päiväsakkoa ja oikeudenkäyntikulujen korvaaminen.
Katso: http://e-aho-muutablog.blogspot.com/2008/11/pministeri-matti-vanhasen-oikeudenkynti.html

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka moittii tuoreimman ydinlupapäätöksen valmistelua. Jonkan mukaan työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Taisto Turunen oli esteellinen valmistelemaan asiaa, mikä vaaransi luottamuksen asian valmistelun puolueettomuuden. Turusen esteellisyys ei Jonkan mukaan kuitenkaan vaikuttanut tehtyyn päätökseen.
Erkin kommentti: Historiallinen päivä Suomessa Korkein oikeus tekee oikean päätöksen ja oikeuskansleri tekee lähes oikean päätöksen.

Tutkimuksen mukaan jopa 90 prosenttia suomalaisten kansainvälisen sijoitustoiminnan tuotoista jätetään ilmoittamatta verottajalle. Kansainväliseen sijoitustoimintaan liittyvän harmaan talouden aiheuttamat veromenetykset ovat tutkimuksen mukaan merkittäviä sekä suhteellisesti että kokonaismäärältään. Kansainväliseen sijoitustoimintaan liittyvän harmaan talouden määrä vuoden 2008 tasolla on tutkimuksen mukaan vähintään 700 miljoonaa euroa. Lisäksi Suomen valtio kärsii vuodessa 300-600 miljoonan euron veromenetykset tuntemattomille ulkomaisille vastaanottajille maksetuista osingoista.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike käsittelee Kirgisian tilannetta. Uutisen otsikko Uzbekit pakenivat väkivaltaa.

Televisiosta katsottua

Jalkapallon viisinkertainen maailmanmestari Brasilia aloitti MM-turnauksen niukalla 2-1-voitolla Pohjois-Koreasta G-lohkossa. Maicon ja Elano veivät Brasilian kahden maalin johtoon ennen Ji Yun-namin kavennusta ottelun loppuminuuteilla.

Chile otti ansaitun 1-0 -voiton jalkapallon MM-kisojen H-lohkon ottelussa Hondurasia vastaan. Chile hallitsi ottelun tapahtumia, eikä Hondurasilla ollut kunnollisia maalintekopaikkoja. Chilen voittomaalin iski avausjaksolla hyökkääjä Jean Beausejour.

Terveys ja liikunta

Paino 104,6 kg, verenpaine 185/115, lepopulssi 55. Pyöräily 28 km/ 684 km

Loppukevennys

Lapinpoika oli kova ottamaan viinaa ja tapasi kehuskella asialla kavereilleen: - Mulla se vain meni ennen kossupullokin kahdella ryypyllä alas… Yksi lääkäri vain rupesi minua torumhaan ja sano että pitäis ainaski puolela vähentää. Nyt se menneepi yhelä ryypylä.

Istuin Vaakuna-hotellin paaritiskillä ja minun vierehen tuli oikheen nätti tytär ja kysyi: - Kuule setä, mahtaako sulla tulla aika pitkäksi? Mie sanoin, että kyllä minulla vain aika pitkäksi tullee, jos mie oikheen kiihotun.

Jokos tiedät mikä on Viagra Light? – En. Kerro ihmeessä. – No siitä ei ole apua varsinaisessa aktissa, mutta se näyttää hyvältä uimahousuissa.

- Etsiikö neiti hyvää seuraa? – En. – No, ottakaa sitten minut.

Vaimo miehelleen: - Onko sinun pakko istua ravintolassa joka ilta. – Ei, viime aikoina olen istunut siellä ihan mielelläni.

Lopetin ryyppäämisen heti, kun aloin nähdä anopin kahtena.

Baariin astui mies, joka tiesi mitä tahtoi: - Haluaisin jotakin kylmää ja pitkää, jossa on runsaasti giniä. – Siinä tapauksessa suosittelen tuota pitkää missiä tuolla nurkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti