keskiviikko 22. joulukuuta 2010

KE 22.12.2010

Päivän sää

Lämpötila aamulla – 24 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Tuuli 1m /s. Lämpötila tuntuu kuin – 26 C. Lämpötila päivällä -22 C, Aurinko nousee: 10.20, aurinko laskee: 14.24. Päivän pituus: 4 h 3 min. Nyt on talvipäivän seisaus eli vuoden lyhyin ja pimein päivä. Lumen syvyys 22 cm.

Tapahtumat

Tutustuin tänään Oulun hallinto-oikeuden päätökseen numero 10/0586/2, antopäivä 16.12.2010, diaarinumero 01297/08/4103, 00005/09/4103, 00272/09/4103. Kysymys on Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksestä 23.2.2009 koskien keskustan asemakaavaa. Valituksen tekijöinä ovat Pohjois-Pohjanmaan museo, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus ja Aukusti Eemeli Räihälän kuolinpesän osakas Eeva Räihälä. Oulun hallinto-oikeus on kumonnut Kalajoen kaupunginvaltuuston päätöksen koskien korttelin 1014 tonttia 1, jolla sijaitsee Naatuksen talo ja korttelin 1015 tontti 13, jolla sijaitsevat Ventelän pihapiirin rakennukset. Oulun hallinto-oikeudessa esittelijäjäsenenä on toiminut Anne Niemi ja päätöksen tekemiseen ovat ottaneet osaa hallinto-oikeuden jäsenet Aino Oksala, Martti Raunio ja Anne Niemi.
Erkin kommentti: Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Oulun hallinto-oikeus on ensin tehnyt päätöksen ja sitten etsinyt perustelut tehdylle päätökselle. Minun oikeustajuni mukaan Oulun hallinto-oikeuden päätös on perustuslain vastainen ja korkeimman oikeuden päätöksen vastainen ratkaisu. Katso http://e-aho-kalajokiblog.blogspot.com/2009/01/oikaisukehotus-keskustan.html

Uutiset

Verouudistusta pohtinut työryhmä olisi valmis ulottamaan kiinteistöveron pellolle ja metsiin. ”Työryhmä ei näe lähtökohtaisesti hyviä perusteluja jättää maa- ja metsätalousmaata kiinteistöverotuksen ulkopuolelle”, ryhmän tiistaina raportissa todetaan. Ryhmä ei kuitenkaan esitä veron laajentamista. Se tyytyy toteamaan, että asia pitää selvittää. Kunnilta otettaisiin pois yhteisö- eli yritysverojen tuotto. Valtio keräisi yritysten verot ja maksaisi niitä kunnille valtionosuusjärjestelmän kautta.

Poliisin ylin johto jatkaa Suojelupoliisin työpaikkakiusaamisväitteiden selvittelyä. Poliisiylijohtaja Paateron mukaan tilanne on hyvin vaikea. Esimerkiksi Supon kenttävalvontayksikön päälliköltä on estetty omien tehtäviensä hoitaminen. Poliisiylijohto tekee päätöksen Supon tilanteesta tammikuussa. Supon entinen terrorismiyksikön päällikkö ja nykyinen kenttävalvontayksikön päällikkö Paavo Selin istuu päivät pitkät ilman työtehtäviä. Hänellä ei ole oikeutta edes päästä johtamansa yksikön tiloihin, hänelle ei voi lähettää sähköposteja eikä puheluita yhdistetä.

Markkinaoikeus on hylännyt armeijan varsikenkätilauksesta tehdyn valituksen. Urho Viljanmaa Oy oli valittanut Sievin jalkineen Puolustusvoimilta saamasta kenkätilauksesta. Samalla myös Markkinaoikeuden määräämä väliaikainen kielto raukeaa. Urho Viljanmaa Oy ei aio valittaa markkinaoikeuden päätöksestä. Markkinaoikeus määräsi valittajan korvaamaan Puolustusvoimien oikeudenkäyntikulut. Urho Viljanmaa Oy on ilmoittanut, ettei se aio valittaa markkinaoikeuden päätöksestä. Sievin Jalkine sai huhtikuussa Puolustusvoimilta noin 60 000 maihinnousukengän tilauksen. Tilauksesta kilpaillut yhtiö valitti päätöksestä Markkinaoikeuteen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 20.12.2010 UPM nielaisi Myllykosken paperit.

Televisiosta katsottua

Ajankohtainen kakkonen, A-studio.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 103,0 kg, verenpaine 166 /97, lepopulssi 57.

Loppukevennys

Mikä on maailman vahvin aine? - No mikä? – Kakka -Miten niin? - No sehän saa maailman vahvimmankin miehen kyykkyyn!

Monellako yrityksellä ruohonleikkuri käynnistyy?? Vastaus: viimeisellä!!

Mikä oli Tarzanin viimeinen huuto? - Kuka rasvasi liaanin??!!

Miksi linnut lentävät etelään? Sinne on liian pitkä matka kävellä.

- Tarjoilija, mitä suosittelette tänään? - Hyviä hampaita...

Pahantuulinen vaimo kivahti banaania ahmivalle miehelleen pöydän yli: - Mikä sinut oikein erottaa apinasta? - Pöytä, vastasi mies.

Pikku-Kalle on tulossa lätkämatsista kotiin ja jää rekan alle. Rekkakuski kysyy hädissään: "Miten kävi!?" Siihen Pikku-Kalle vastaa: "Suomi voitti 2-0"

- Johtaja. Kamreeri yritti suudella minua, valitti viehättävä konttorityttö. - Olen pahoillani, johtaja vastasi, mutta konttori on niin suuri, että en millään ehdi tekemään kaikkea itse.

- Mikä on vanhanpiian suosikkikoirarotu? - Vibradorin noutaja.

Oli kuolemaantuomitun viimeisen aterian aika. Vankilanjohtaja tiedusteli hänen toivomustaan.
- Iso lautasellinen pinaattikeittoa. - Sekö on lempiruokasi? ihmetteli johtaja. - No ei, mutta kuuluu olevan kovasti terveellistä.

Tutkittuaan sairaan munkin lääkäri ilmoitti apotille: - Ei mitään vakavaa. Parissa viikossa hän on taas polvillaan.

Kun apteekkari tuli töistä kotiin, vaimo kiiruhti tohkeissaan vastaan ja huudahti:
- Kultaseni, pikku Niilo sanoi tänään ensimmäisen sanansa! - No, mitähän sanoi?
- Asetyylisalisyylihappo!

Katso http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=122413411156225&comments

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti