tiistai 21. joulukuuta 2010

TI 21.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 13 C pilvistä ja vähäistä lumisadetta, lämpötila päivällä - 14 C. Aurinko nousee: 10.20, aurinko laskee: 14.23. Päivän pituus: 4 h 3 min. Lumen syvyys 18 cm. Torstaipäivän ennuste on erittäin kylmä sää: päivällä – 28 C ja yöllä - 33 C.

Tapahtumat

Kävin tänään Rautiossa katsomassa äitiäni. Hän on hyvässä kunnossa vaikka asuu yksin ja ikää on jo 87 vuotta.
Minuun on otettu yhteyttä kokoontumistilojen järjestämiseksi maahanmuuttajille. Kalajoella on yli 160 maahanmuuttajaa. Ulkomaalaisten osuus on huomattavasti suurempi suhteessa muuhun väestöön Kalajoella kuin naapurikunnissa.

Uutiset

Japanissa on sattunut voimakas maanjäristys. Viranomaiset ovat varoittaneet paikallisesta tsunamista. Järistyksen voima on 7,4 magnitudiasteikolla. Järistys sattui Boninin saarten edustalla pääsaaren Honshun eteläpuolella noin 1 000 kilometrin päässä Tokiosta.

Palkittu iranilainen elokuvaohjaaja Jafar Panahi on tuomittu kuuden vuoden vankeusrangaistuksen hallituksen vastaisesta propagandasta. Lisäksi häneltä on kielletty 20 vuodeksi oikeudet tehdä elokuvia tai käsikirjoituksia, matkustaa ulkomaille tai antaa haastatteluja koti- tai ulkomaisille viestimille.

Eläkkeensaajien Keskusliitto liittyy terveydenhoitajamaksun arvostelijoiden joukkoon. Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan asetusta, joka muuttaisi terveyskeskuksissa terveydenhoitajalla käymisen 8,90 euron hintaiseksi. EKL:n mukaan asetus on edesvastuuton. – Pidämme asiaa erittäin huonona joululahjana maamme vähävaraisimmille kansalaisille, tiedottaa EKL.

Verotuksen uudistamista pohtineen työryhmän esitykset toisivat toteutuessaan useita konkreettisia muutoksia suomalaisten arkeen. Muutamia keskeisiä kohtia:
Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä putoaisi nykyisestä 3 000 eurosta 2 300 euroon.
Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeutta pudotettaisiin viisi prosenttiyksikköä vuosittain. Pitkällä tähtäimellä vähennyksestä luovuttaisiin kokonaan.
Energia- ja ympäristöveroista korotukset kohdennettaisiin ajoneuvoveron perusveroon, kuluttajasähkön veroon sekä liikenne- ja lämmityspolttoaineiden polttoaineveroon.
Pientalon sähkölämmitystä ryhmän esittämä korotus nostaisi 50 euroa vuosittain. Ajoneuvoveron korotus maksaisi noin 80 euroa lisää vuodessa auton päästöjen mukaan. Polttoaineveron korotus nostaisi bensiiniauton kuluja 70 euroa vuodessa ja dieselauton 50 euroa vuodessa.
Tähtäimessä ovat myös terveyden kannalta haitalliset tuotteet, joissa hinnankorotukset olisivat rajuja. Esimerkiksi virvoitusjuomien veroa ryhmä esittää kaksinkertaistettavaksi. Sillä kerättäisiin valtion kirstuun 70 miljoonaa euroa.
Perintöverotusta ryhmä esittää kiristettäväksi hyvin suurien perintöjen osalta, jossa otettaisiin käyttöön uusi 16 prosentin verokanta. Muuten perintö- ja lahjaverotuksessa nostetaan rajoja, jolloin 10 ja 13 prosentin verokantoja aletaan soveltaa.
Erkin kommentti: Sitä saa mitä tilaa. Tilaaja kokoomuslainen valtionvarainministeri Jyrki Katainen.

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 21.12.2010 Viidelle vaaditaan vankeutta. Patrian lahjussyytteistä peitettiin liikesalaisuudet.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 21.12.2010 Minkin hinta huipussaan. Vaaleat ja kirkkaat värit haluttuja.
Kolmas lehtileike: Keskipohjanmaa 21.12.2010 Satoja oppositiolaisia pidätettiin. Lutshenko voitti vilpilliseksi tuomitut presidentinvaalit Valko-Venäjällä.

Televisiosta katsottua

ALPPIHIIHTO MAAILMANCUP 1/3
PUJOTTELU, COURCHEVEL
1. Marlies Schild AUT 1.34,95
2. Tanja Poutiainen FIN + 0,78
3. Tina Maze SLO + 1,98

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 101,9 kg, verenpaine 169 /92, lepopulssi 63.

Loppukevennys

Mitä eroa on leppäkertulla ja TPS:llä. - Leppäkertulla on enemmän pisteitä.

Mitä eroa on maksullisen ja maksuttoman seksin välillä? – Maksullinen seksi maksaa vähemmän.

- Pelastin erään miehen hengen eilen illalla, Ritva kehui ystävättärelleen. – Ihanko totta! Miten se tapahtui? – Hän sanoi, että tappaa itsensä, ellei pääse sänkyyn kanssani.

Mitä eroa on naisella ja hevosella? – Jos hevosta tahtoo katsoa silmiin kesken ratsastuksen, on noustava satulasta.

Salkkutehtailija Mutiainen lähti pyörällä hulluillen Sorvankylään ryssiä hätyyttämään. Ryssiä hätyyttäessään hän jahtasi myös pehmeitä jäniksiä ja vitkuttelevia kettuja. Rankan päivän jälkeen hän meni baariin, jossa tilasi tutun virvokkeen, pikkaisen kahvin ja kaikille tutuille viskiä. Tuttuja virnakkeita olikin paikalla monta, oli mm. Sirpa ja Kyllikki. Ja lisää tuttuja tuli virtanaan. Ulkona oli pakastanut niin, että keli…

Mennessämme laivaan näytimme liput kunnolliselle tullimiehelle, joka pyysi nurkuen passia. Nyt hän oli saanut uuden lukevan tutkan ja se oli saanut junat muuttumaan, joten tämä kumma tullimies ei pystynyt antamaan anista penaaliin. Toinen, vihreä nuttuinen halusi vain passit ja tiketit. Näin selvisimme laivaan ilman, että kukaan sai penaa muppuun.

- Epäonnistuitko Painonvartijoissa? – Joo, läskiksi meni!

Miksi kutsutaan asianajajaa jolla on yli 50 älykkyysosamäärä? - Tuomariksi.

Mikä on aviorikoksen määritelmä? – Väärät ihmiset oikealla asialla.

Mikä on kitumisen huippu? – Yksikätinen mies roikkumassa jyrkänteen reunalla samalla, kun hänen persreikäänsä kutisee armottomasti.

Miksi miehet eivät voi saada hullun lehmän tautia? - Koska ne ovat kaikki sikoja.

Miten kissasta tehdään lehmä? – Mene naimisiin sen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti