maanantai 13. joulukuuta 2010

MA 13.12.2010


Päivän sää

Lämpötila aamulla – 20 C, pilvistä ja vähäistä lumisadetta. Päivällä lämpötila – 10 C. Aurinko nousee: 10.10, aurinko laskee: 14.25. Päivän pituus: 4 h 14 min

Tapahtumat

Aamulenkki pituudeltaan 5 km pirteässä pakkassäässä kello 07.30. On hyvä, että lenkin varrella on kaksi ”lämmittelypaikkaa”, joissa voi nauttia kahvit tai aamupalan tai vastaavan.

Kello 10.30 hiihtolenkki 10 km. Ladut ovat erinomaisessa kunnossa. Latuverkostoja on kymmeniä kilometrejä. On todella hienoa hiihtää tällaisilla laduilla ja tällaisessa maastossa. Kalajoki on erinomainen talvimatkailukohde.


Kello 13.00 kuntosali. Laitteet on vasta uusittu ja kuntosali on kahdessa eri osassa joten todellisille ”voimamiehille” on oma osa salissa. Kuntosalin asiakkaat ovat pääosin naisia.
Kello 14.30 uimaan SaniFanin uimahalliin. Uin 1000 m. SaniFanissa on sauna, turkkilainen sauna sekä vesihierontapisteet ja porealtaat.

Kello 17.00 valtuustoinfo ensi vuoden budjetista. Kahvitus alkaen kello 16.30. Kävin kuuntelemassa yleisinfon ja investoinnit. Sen jälkeen poistuin Kalajoen Junkkareiden syyskokoukseen. Olen perehtynyt Kalajoen kaupungin 2011 budjettiin kaupunginhallituksen käsittelyssä ja siksi minulla oli mahdollisuus poistua Kalajoen Junkkareiden kokoukseen.


Kello 18.00 Kalajoen Junkkareiden syyskokous. Seuran parhaana urheilijana vuonna 2010 palkittiin Miika Antti-Roiko. Vuoden 2010 nuorena menestyvänä urheilijana palkittiin Tapani Kärjä. Seuran kolmanneksi kunniapuheenjohtajaksi valittiin Heikki Rahkola ja seuran kunniajäseniksi valittiin 34 seuran pitkäaikaista aktiivista toimijaa. Kokouksessa palkittiin myös seuran SM-mitalistit, joita oli n. 20.

Uutiset

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johtama hanke sähköistää potilaskertomukset ja reseptit saa äärimmäisen kovia moitteita Valtiontalouden tarkastusvirastolta (VTV). Helsingin Sanomien haltuunsa saama VTV:n raporttiluonnos osoittaa, että puoli miljardia euroa on käytetty lähes turhaan. Pahin esimerkki tehottomuudesta lienee sähköinen resepti. Sen käyttöönottoa on valmisteltu jo 21 vuotta, ja vasta tänä keväänä aloitettiin pilottihanke Turussa. VTV:n mukaan STM ei ole osannut johtaa eikä valvoa. Rahat ja valta ovat valuneet järjestöille, konsulteille ja tutkimuslaitoksille. Ministeriö on itse aiheuttanut turhaa kiirettä ja asettanut epärealistisia aikatauluja. Tämä on johtanut VTV:n raportin mukaan paniikinomaisiin ratkaisuihin.

Katso: Näin naapurissa. Kymmenen asein ja kirvein varustautunutta jengiläistä hyökkäsi liikemies Vladimir Shalyginin kotiin Venäjällä. Vladimir taisteli vastaan, ja kaikki tallentui turvakameroille.
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?30130055

Lehtileikkeet lehtileikekirjaani

Ensimmäinen lehtileike: Keskipohjanmaa 13.12.2010 Jokaisella on kauneimpansa. Joulutunnelma syntyy tutuista joululauluista.
Toinen lehtileike: Keskipohjanmaa 13.12.2010 Painonnostolla 62 SM-mitalin vuosi. Keski-Pohjanmaan painonoston kulunut vuosi tuotti 62 mitalia MM-, EM-, PM- tai SM-kisoista, mikä sivuaa piirin ennätystä.

Televisiosta katsottua

MOT-ohjelma Energiamiina. Ydin- ja tuulivoiman pakkosyöttö nostaa omakotitalojen sähkölaskun pilviin.

Mielenkiintoiset blogit

Jyrki Virolainen http://jyrkivirolainen.blogspot.com/

Jukka Kemppinen http://kemppinen.blogspot.com/

Kari Uoti http://www.kariuoticonsulting.fi/blog

Timo Soini http://timosoini.fi/

Terveys ja liikunta

Paino 100,8 kg, verenpaine 153 / 102, lepopulssi 60. Kävely 5km / 628 km , hiihto 10 km/ 32 km, kuntosali 1,5 tuntia, uinti 1000m / 84 000m.

Loppukevennys

- Miksi blondi ei osaa vesihiihtoa?
- No, koska se levittää jalkansa heti, kun sen jalkoväli kastuu.

Mies kysyy Jumalalta:
- Miksi loit Blondit niin kauniiksi?
- Että te miehet rakastuisitte heihin.
- Miksi sitten loit ne niin tyhmiksi?
- Että hekin rakastuisivat teihin.

- Oletko kiltti eläimille?
- Kyllä vain. Aina kun näen hyttysen, taputan sitä selkään.

- Mitä tarkoittaa SA int?
- Suunnattomasti aamuja itäisen naapurin tähden.

Alokkaat oli laitettu marssimaan tahdissa kasarmia ympäri alikersantin johdolla:
- Vasen, vasen, vasen kaks, kol...
Kesken kaiken kuului alokkaan ääni:
- Herra alikersantti, saisinko käyttää välillä myös oikeaa jalkaa?

- Kalle, et saa kaivaa nenääsi etusormella!
- Millä sormella sitten?

- Meneekö täti pian asentajalle?
- Miten niin?
- Kun isä sanoi, että tädillä on ruuvit löysällä.

- "Ville, kerrohan jokin esimerkki, miten vanhempasi ovat sinulle kilttejä?" kysyi opettaja tunnilla.
- "Minun isäni on lääkäri ja aina, kun minä saan selkääni, hän puuduttaa ensin takapuoleni."

Turkulainen mies palasi Suomeen Etelä-Euroopan matkaltaan ja häneltä kyseltiin kuulumisia.
- Siellä oli oikein mukavaa, mies kertoi. Hotelleissa oli hieno palvelu. Eräänäkin yönä huoneeseeni tuli palvelijatar, joka kysyi, että onko minulla vilu ja voiko hän tulla sänkyyn lämmittämään minua. Se oli nätti tyttö. Vieläkin harmittaa, ettei silloin ollut vilu.

- Mikä on laihialainen turvavyö?
- Kravatti oven välissä.

- Millainen on laihialainen poreallas?
- Kaksi lautasellista hernekeittoa ennen kylpyyn menoa.

Olipa kerran taiteilija, joka osasi pieremällä esittää laulun Honkain keskellä. Oli hänellä ongelmakin: kohdassa Hoi laari laari laa, häneltä tuppasi tulemaan aina lusikallinen pöksyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti